Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit jelent a fizetés nélküli...

Mit jelent a fizetés nélküli szabadság?

Figyelt kérdés
jan. 10. 22:11
 1/7 anonim ***** válasza:
94%
Azt, amit leírtál. Ha valakinek elfogy a fizetett szabadsága, de kell neki szabadság, lehet kérni, nem fizetik ki azokat a napjaidat, ennyi. Nem nagyon szokták csak úgy megadni, általában jó indok kell hozzá.
jan. 10. 22:19
 2/7 anonim ***** válasza:
94%
Hogyhogy mit? Hát él a munkaviszonyod, de előzetes kérelem+engedély alapján nem mész be dolgozni, és nem kapsz fizetést. Mi a kérdés?
jan. 10. 22:20
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Én a helyedben vinnék táppénzes papírt.
jan. 10. 23:31
 4/7 anonim ***** válasza:
88%

Pont azt, hogy olyan szabi, amire nem jár bér.

Pl ha egy hónap 4 hetes:

- 2 hetet dolgozol, 2 hetet szabin vagy, akkor a teljes béred megkapod

- 2 hetet dolgozol, 2 hetet fiznélkülin vagy, akkor a béred felét kapod.

Ahogy a szabadásg kivételének, úgy a fiznélkülinek is vannak szabályai, a leglényegesebb: te kéred, a munkáltató meg eldöntheti hogy hozzájárul-e. Van pár eset, amikor meg kell adnia; de általános esetben viszont nem.

jan. 11. 00:53
 5/7 anonim ***** válasza:
85%
1.: Ez nem ilyen egyszerű, mert ehhez komolyabb indok kell és általában nem csak néhány napra adják.
jan. 11. 10:31
 6/7 anonim ***** válasza:
58%
De adhatják néhány napra is, ha arra van a munkavállalónak szüksége.
jan. 11. 12:10
 7/7 anonim ***** válasza:
59%

Nekem volt már kétszer is 1-2 napos fizetetlen szabadságom. Egyszer két napig voltam beteg (ételmérgezés), legközelebbi rendelőből első nap elhajtottak azzal, hogy lakcim alapján én 180km-el arrébb lakom, tessék ott próbálkozni. Csak a tp papir miatt mentem egyáltalán, és annyi erőm volt, hogy hazatántorogtam, és egy lavórral az ágyam mellett átaludtam a következő 24 órát, a háziorvosom nem volt hajlandó kiirni bemondásra, szóval megbeszéltem a főnökömmel, hogy akkor utólag ez, hogy ne legyen igazolatlan, mert az gond lenne, én meg emiatt nem utazgatnék, mikor már jól voltam, mentem dolgozni.

Másik alkalommal meg egy külföldre költözött rokon esküvőjéről tartottam haza, és törölték a járatunkat, a következő lehetőség három nap múlva volt. Nem a szabim utolsó napjára időzitettem a hazautat, de igy is sikerült egy napot kihagyni emiatt. Igazolás-szerűséget a légitársaságtól valami három hónap múlva kaptam.

Van olyan munkatársam, aki megállapodott anno abban, hogy ő nyáron másfél hónapig nem dolgozik. Ennyi is elég hozzá, de amúgy munka mellett tanulók is elmennek időnként fizetetlenre mondjuk egy hétre vizsgaidőszak alatt.

jan. 15. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!