Úgy 2 éve tettem fel hasonló kérdést, azót ugyan ez a helyzet. A nagyobb városktól sajnos messze lakom, vidéken.
Fémipari végzettségem van, (hegesztő), de tapasztalat híján 2023 óta itthon ülök a 4 fal között. Alkalmanként segédmunkás vagyok, de ezek is csak 3-4 napos munkák. A gyárakba való elhelyezkedés reménytelennek látszik a távolság és a saját gépjármű hiánya miatt. A szüleim sem dolgoznak már sok éve. Gyakorlatilag lehetetlennek érzem a kitörést ebből az egészből. Gondolkodom az öngyilkosságon...
Arra nem gondoltál, hogy közelebb kéne költözni a munkalehetőségekhez?
jan. 17. 11:11
2/25 A kérdező kommentje:
Nulla keresettel mégis hova költözzek? Az utcára mehetnék max.
Egy napra fogok a városba költözini jövőhónapban, amikor a műtétem lesz😂
jan. 17. 11:15
3/25 anonim válasza:
Felhívsz egy ügynökséget, hogy ki szeretnél menni egy szezont mosogatni Ausztriába. Nyelvtudás se kell mindenhol, az egész konyha kb magyar szokott lenni. A szezon alatt félretett cirka három millió forintodból kiveszel egy lakást egy megfelelő városban, ahol el tudsz helyezkedni a szakmádban. Szívesen.
jan. 17. 11:16
4/25 anonim válasza:
Kizárt dolog hogy SEMMILYEN értelmes munkalehetőség nincs 1-5 km-es környezetben a lakóhelyedtől. Jobban szét kéne nézni, rászánni pár délutánt körbesétálni.
jan. 17. 11:20
5/25 anonim válasza:
Párom lánya mobilházban lakik Tatabányán, 2 km-re az első úttól. Dolgozott Komáromban, Tatán, Bicskén, Kocson, most Pestre ingázik. Kifogás, kifogás. 🤔
jan. 17. 11:26
6/25 A kérdező kommentje:
#5 Én elhiszem és ez mind nagyon szép és jó, de nem mindenkinek hasonlóak a lehetőségei. Mindenki más esélyekkel indul. Itt az Isten hátamögött tényleg nincs munka, nem hogy 1-5, de még 15-20km-en belül sem. Az egyetlen gyors megoldást a vérplazma adás jelenti. Gondoltam, ha műtét után alkalmas leszek, talán belevágok
jan. 17. 12:58
7/25 anonim válasza:
Az nem műtét. Plazma adásra én is járok. Mi a probléma a külföldi munkával?
jan. 17. 13:00
8/25 A kérdező kommentje:
#7 Nem ismerek idegennyelvet és egyedül nem mennék ki az ismeretlenbe. Másodmagammal igen,de nincs másik munkát kereső hegesztő haver. A képzésről mindenki elhelyezkedett valahová éhbérért, csak nekem mem sikerült
jan. 17. 13:07
9/25 anonim válasza:
Kár. Pedig én is úgy mentem, egyedül és az adott ország nyelvét nem tudtam. Egyébként kötelező idegen nyelvet tanulni iskolában. Az a te gyengeséged, ha alapfokon se sikerült elsajátítanod sem az angolt, sem a németet. Ebben az esetben azt tudom tanácsolni, hogy akkor ne írj ki több kérdést ezzel kapcsolatban, csak siránkozz csendben otthon, mert az úgyis megfelel neked.
jan. 17. 13:29
10/25 anonim válasza:
Magyarországon is van olyan munka, ami ad szállást. Autógyárak szerintem tuti, pl. Esztergom, vagy turizmusban valahol. Éttermek pl. Szar munka, én is csináltam és laktam nőként fiatalon is több munkásszállón, hát, ki kell bírni. Ha félre tudsz rakni eleget, onnan könnyebb. Esetleg eladni dolgokat? Akármit, bármit.
Most végeztem az egyetemen, és az a helyzet, hogy egy emberen kívül senkit sem mondhatok a barátomnak, de még talán a haveromnak sem. Bár volt egy lány, akit szintén barátomnak gondoltam, sokat is segített nekem az utóbbi időkben, de úgy tűnik, hogy amikor csak úgy...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!