Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan lehetne ezt a konfliktu...

Hogyan lehetne ezt a konfliktust kezelni?

Figyelt kérdés

Adott egy kb. 1200 fős cég. Az egyik területen kb. 150 ember dolgozik. A terület alcsoportjaiban szinte kizárólag férfiak dolgoznak, viszont van egy csoport, ahol 6 nő és 2 férfi dolgozik együtt. Ez a csoport az elmúlt 3 évben 4-szer volt átszervezve, mert mindig olyan helyzet alakult ki a kollégák között, amit ők nem tudtak elrendezni, változtatás nélkül mindig fel akart valaki mondani. Jelenleg az a probléma, hogy az egyik olyan nő lesz kinevezve a csoport szakmai vezetőjének, aki amúgy a legnagyobb tudással rendelkezik, annak ellenére, hogy még csak 5-6 éve dolgozik ilyen területen és nincs neki szakirányú végzettsége. Ez a 2 ok miatt 4-en azt mondják, hogy ők nem lesznek hajlandóak alatta dolgozni, nem fogadják el szakmai vezetőnek, fel fognak mondani. A vezetőség mérlegelte a helyzetet, és mivel erre a területre nem tudnának felvenni 4 új embert hirtelen, így muszáj az ő érdekeiket is képviselniük. Viszont a mostani tervezett átalakítás nélkül a csoport nem fog tudni illeszkedni a többi csoport munkafolyamataihoz, ami az egész cégre negatív kihatással lesz. A csoport vezetője már a haját tépi a szituáció miatt. Egyenlőre nincs megoldás annak kezelésére.

Tapasztaltatok már ilyet? Mi volt ott a megoldás? Hogyan lehetne elfogadtatni az új szakmai vezetőt a csoport többi tagjával, ha amúgy tényleg csak annyi a bajuk vele, hogy fiatalabb náluk és nincs olyan végzettségük mint nekik?

febr. 2. 12:34
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja és azt kihagytam, hogy az elmúlt 3 hónap az arról szólt, hogy az új folyamatokat ismertették meg a csoport tagjaival, ami során az új szerepek is betöltésre kerültek. Meg lett mindenki "vizsgálva" hogy mennyire lenne alkalmas az új szerepekre, és a szakmai főnök szerepére kizárólag egyiküket nevezte meg a jelenlegi csoportvezető és az ő főnöke. A többiek nem lennének képesek ellátni jelen állapotukban azt a feladatot.
febr. 2. 12:37
 2/8 anonim ***** válasza:
85%
Biztos hogy nem fognak felmondani, csak nyomást helyeznek a fönőkükre. Egyébként 4 embert még mindig könnyebben összeszedek, mintha szétesne az egész válallkozásom. Ilyen sunnyi, irigy emberekre amúgy sem lenne szükségem.
febr. 2. 12:38
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szakmai kompetencia helyett emberi érdekeket nézni? Na ezért tart itt ez az ország, ahol, mert képtelenek vagyunk korrupció nélkül létezni! Pedig a dolog tényleg annyira egyszerű, hogy aki nem fogadja el a szakmai vezetést, az felmond vagy ki lesz rúgva, esetleg átkerül egy másik csoportba alacsonyabb bérért. Ennyi lenne a HR dolga, hogy ezt kivitelezze.
febr. 2. 12:50
 4/8 anonim ***** válasza:
73%

"Ez a 2 ok miatt 4-en azt mondják, hogy ők nem lesznek hajlandóak alatta dolgozni, nem fogadják el szakmai vezetőnek, fel fognak mondani. "

Hajrá, mondjanak fel.

febr. 2. 13:32
 5/8 anonim ***** válasza:
Követem. Várom a fejleményeket.
febr. 8. 22:26
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Akartam írni, csak nem történt semmi fejlemény, egészen Szerdáig, amikor is a jelenleg csoportvezető nyilatkozott az új tervéről. Azóta meg elfelejtettem írni.

Mivel ha felmondanának mind a 4-en, a cég rosszabb helyzetben kerülne, mint amiben most van, emiatt egyenlőre nem lesz átszervezés. A baj, hogy elég speciális munkát végeznek, kb. 1-1,5 év betanítani valakit, nem tudnak egyik pillanatról a másikra új munkaerőt találni. Így most meghirdettek 3 nyitott pozíciót ebbe a csoportba. Úgy hirdették meg, hogy lehetőleg sok jelentkező legyen rá. Ha sikerül mindet betölteni, akkor az új csoportvezető (akit a többiek nem fogadtak el) szárnyai alá fognak kerülni, ő fogja oktatni őket. Majd aztán ha már önállóan tudnak dolgozni, akkor kiszórják azokat a régieket, akik nem akartak alá tartozni.

Mondanom sem kell, eléggé bepipult a kvartett a terv hallatán. De még egyikük se mondott fel, meg a munkájukat is csinálják nagyjából, szóval még nem tragikus a helyzet.

febr. 8. 23:06
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha ennyire fontos emberek, ennyire függ tőlük a cég, miért nem ajánlanak nekik valami részvényopciót? Talán változna a hozzáállásuk.
febr. 9. 19:38
 8/8 A kérdező kommentje:
#7: A céget egy német család vezeti, nincsenek részvényeseik. Meg nem hogy az árral szemben úszókat, de még a szófogadó jól teljesítőket sem tudják így motiválni, mert örülnek ha nem fog csődbe menni a cég. Az elmúlt pár év alapján van rá esély sajnos.
febr. 9. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Azzal mit lehet kezdeni, ha valaki nem igazán kezelni jól a kritikákat viszont ő rendszeresen fogalmaz meg éles kritikát velem szemben?

Arra gondolok, hogy ha van bármi problémám, akkor ő sokszor úgy állítja be, hogy arról én tehetek, viszont ha én felhozok valami hasonló példát a múltjából, hogy ő is belefutott ugyanígy akkor meg hevesen reagál és/vagy eltűnik napokra/hetekre. Ugyanez a vége, ha...

Hogyan lehet/kéne helyesen kezelni az ilyen helyzeteket, amikor valaki kéretlenül beleszól, beleköt valamibe?

Az utóbbi időben (mióta az egyetemről kiléptem a munka világába) egyre többször tapasztalok olyan helyzeteket, amikben furcsán rosszul érzem magam. Nem igazán tudnám összefoglalni, hogy milyen szituációk ezek, de közös bennük, hogy valaki kéretlenül beleszól az...

Mit tegyek, ha nem tudok konfliktust megfelelően kezelni és sokszor impulzív, sértődékeny vagyok?

Sokszor elveszítem a fejemet, ha ok nélkül belémállnak, vagy bunkón viselkednek velem. Sok esetben ilyenkor visszatámadok és én is elkezdek bunkó lenni. Ha kiabálnak, sok esetben én is visszakiabálok. Illetve elég érzékeny vagyok, olyan, mint a mimóza, sokmindenért...

Mit csináljak a sok hülye emberrel? Nem mindig tudom kezelni őket.

Na jó, az elmúlt 7 évben sikerült, ma viszont olyan történt amire nem vagyok büszke, és nem is tudom magam túltenni rajta. Lementem edzeni munka után a terembe, nagyon szar napom volt, feszült voltam. Odamentem a guggolókerethez, elkezdtem guggolni. 100kg-nál jártam,...

Hogyan célszerű kezelni konfliktusban az agresszív, egoista személyeket?

Egyrészt hogy ne vezessen tettlegességig a részéről mert annyira felhúzná magát, másrészt hogy ne is bízza el magát hogy a másikkal bármit megtehet mert az behódol neki. Az ilyen agresszív emberekkel hogyan célszerű viselkedni konfliktusban?

Főnökként tudni kell kezelni a személyes konfliktusokat?

Ha mondjuk az egyik alkalmazottal szemben van nézeteltérésem, akkor szakmai értékelésnél ezt félre kell tennem?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!