Próbaidő alatt megtagadod a munkát, mert belerokkanhatsz. Többiek ha belehalnak akkor is megcsinálják a munkát. Sérülés nélkül megoldják, szerencséjük volt. Engem ezért kirúghatnak ?
Vagy burkoltan szétaláznak a későbbiekben, meg a főnök is érezhetően ridegebben, keményen fog beszélni a továbbiakban ? Éreztetik veled, hogy ha nem akarod az életveszélyes munkát csinálni, akkor húzzá onnan mondj fel még próbaidő előtt.
Természetesen a cég minden munkavédelmi törvényt betart, minden szabályos, csak te vagy a béna.

válasza:Sajnos mindegy mennyire nem szabàlyos vagy veszèlyesnek gondolod, ha a vezetőnek nem tetszik a hozzáállàsod, próbaidő alatt indok nèlkül elküldhet, nem kell erre fognia.
Szóval igen ha megtagadod, elküldhet próbaidő alatt, ès indokolnia se kell

válasza:

válasza:Nem kell, hogy kirúgjanak, nem vállalnám el. Voltam ilyen helyzetben. Megpróbáltam, de nem éreztem komfortosnak gangon, létra tetején fúróval és kábelekkel a kezemben dolgozni, tudva azt, ha leesek, meghalok.
Szóltam, hogy ez van. Megkérdeztem, lehet e, hogy csak a földön, vagy épületen belül dolgozzak. Mondták, nem. Így megköszöntem és nem mentem oda dolgozni.
Szerintem ez így korrekt.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Ha ilyen a munkahely, te miért akarsz maradni?
Nem az a kérdés, hogy ők kirúgnának-e, hanem te menj el. És el is tudsz, mert próbaidő alatt indoklás nélküli azonnali hatállyel elmehetsz.

válasza:További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!