Mennyire lenne kivitelezhető, hogy otthagyjam az eddigi életemet, és a Székelyföldön, valahol a hegyekben pásztorkodjak életem végéig?
Arra gondolok, hogy ha kiábrándulnék az életből, mennyi ráció lenne egy ilyen tervben?
Mindig is vonzott a környék és egy hasonló élet, talán az Ábel a rengetegben regény miatt. Tudom, vad álomnak hangzik, meg közel sem olyan mesés, mint ahogy sokan elképzelik, de azért megkérdeztem.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Ha jól látom akkor a népszámláláson a megye lakosságának 9%-a vallotta magát cigánynak, ezzel egész Romániában itt a legmagasabb az arányuk. Pedig eddig azt hittem ez egy székely megye. Mi az oka hogy pont ott sokan élnek belőlük!?
Sok helyen hallani, hogy a székelyek nagyképűek és mindenkit lenéznek. Nem úgy volt, hogy ők kedvesek és szerények? Vagy akkor ez most hogy van?
Csak mert több helyen olvastam, hogy székelyek leszólogatnak mindenkit, aki nem székely/magyar eredetű. Mennyire jellemző rájuk a kedvesség, a tisztelet és a szeretet, amiket általában szoktak a székelyek kapcsán emlegetni?
Meg nemrég volt facebookon egy kép, hogy egy székelyföldi étteremben a wc-k úgy voltak megjelölve, hogy a női wc-n a fehérnép, a férfi wc-n az ember kifejezés szerepelt, és a kommentszekció ott is felháborodott. Ennyire PC világot élünk?
Miért van kevés fiatal ezeken az oldalakon? Ilyen kevés fiatal akar utazni Székelyföldre? Egy anyaországi fiatal miért utazik el inkább más országokba, mint Erdélybe?
Mindig ők a legjobbak, nekik van igazuk, Székelyföld a világ legszebb helye, aki nem szereti őket az nem is igazi magyar stb. Miért lett divat ennyire "székelyeskedni" az elmúlt időkben a magyar médiában?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!