Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyire lenne kivitelezhető,...

Mennyire lenne kivitelezhető, hogy otthagyjam az eddigi életemet, és a Székelyföldön, valahol a hegyekben pásztorkodjak életem végéig?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy ha kiábrándulnék az életből, mennyi ráció lenne egy ilyen tervben?

Mindig is vonzott a környék és egy hasonló élet, talán az Ábel a rengetegben regény miatt. Tudom, vad álomnak hangzik, meg közel sem olyan mesés, mint ahogy sokan elképzelik, de azért megkérdeztem.

márc. 17. 17:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Értesz a pásztorkodáshoz? Nem beszólásnak szántam, csak elgondolkodtam, ha valamelyik székelyföldi gazda pásztort keres, nem olyat választ, aki a TV-ben látott már egyszer birkát. Persze, ha veszel ott földet, birkákat, azokat a saját földeden úgy terelgeted, ahogy akarod.
márc. 17. 17:36
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy próbát megér. Csak én a helyedben egy kicsit tanulgatnám egy gyakorlott pásztor mellett odakint.
márc. 17. 17:44
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Vigyázz a medvékkel
márc. 17. 17:55
 4/11 anonim ***** válasza:
84%
Biztos örülnének neked, hogy nem csak elmennek onnan, hanem érkeznek is.
márc. 17. 18:03
 5/11 anonim ***** válasza:
38%
Az első télen meghalnál.
márc. 17. 18:32
 6/11 anonim ***** válasza:
89%
Tudsz fejni sajtot készíteni? Ellátni és felismerni a betegségüket, ha arról van szó? Kutyákkal bánni tanítani őket? Nemcsak abból áll a pásztorkodás, hogy fekszel a subádon egy fűszálat rágcsálgatva és nézed a legelésző juhokot.
márc. 17. 18:43
 7/11 anonim ***** válasza:
79%
Először tanulj.
márc. 17. 21:04
 8/11 anonim ***** válasza:
88%
Meglátod a birkán a vakrühöt? El is tudod oltani?
márc. 17. 21:30
 9/11 anonim ***** válasza:
73%
Semennyire...ha a te "világodban" nem tudod megállni a helyed, miből gondolod hogy ott jobb lennél? Ez is egy szakma, ami bizonyos tudást igényel...
márc. 18. 00:55
 10/11 anonim ***** válasza:
79%
Hajrá! Ha erre vágysz. Ne mi mondjuk már meg, hogy mit csinálj.
márc. 18. 07:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Maros megyében (Románia) miért van ilyen sok cigány?

Ha jól látom akkor a népszámláláson a megye lakosságának 9%-a vallotta magát cigánynak, ezzel egész Romániában itt a legmagasabb az arányuk. Pedig eddig azt hittem ez egy székely megye. Mi az oka hogy pont ott sokan élnek belőlük!?

Miben nyilvánul meg a székely felsőbbrendűség? Már ha létezik ilyen?

Sok helyen hallani, hogy a székelyek nagyképűek és mindenkit lenéznek. Nem úgy volt, hogy ők kedvesek és szerények? Vagy akkor ez most hogy van?

A székelyek mennyire szokták tisztelni a többi népcsoportot?

Csak mert több helyen olvastam, hogy székelyek leszólogatnak mindenkit, aki nem székely/magyar eredetű. Mennyire jellemző rájuk a kedvesség, a tisztelet és a szeretet, amiket általában szoktak a székelyek kapcsán emlegetni?

Miért tartják sokan illemtelennek azt a székely közmondást, miszerint "Az asszony nem ember"?

Meg nemrég volt facebookon egy kép, hogy egy székelyföldi étteremben a wc-k úgy voltak megjelölve, hogy a női wc-n a fehérnép, a férfi wc-n az ember kifejezés szerepelt, és a kommentszekció ott is felháborodott. Ennyire PC világot élünk?

Az erdélyi témájú Facebook oldalakon, csoportokban miért csak idősebbeket látok?

Miért van kevés fiatal ezeken az oldalakon? Ilyen kevés fiatal akar utazni Székelyföldre? Egy anyaországi fiatal miért utazik el inkább más országokba, mint Erdélybe?

Miért vannak ennyire túlreprezentálva a székelyek a magyar médiában?

Mindig ők a legjobbak, nekik van igazuk, Székelyföld a világ legszebb helye, aki nem szereti őket az nem is igazi magyar stb. Miért lett divat ennyire "székelyeskedni" az elmúlt időkben a magyar médiában?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!