Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit kell mondani munkahelyen...

Mit kell mondani munkahelyen minden hétfőn amikor kérdezik, hogy mit csináltak a hétvégen abban az esetben, ha legtöbbször semmit sem csinálok?

Figyelt kérdés

Hanem egymagam lazulok a ház körül vagy max kimegyek egyet kerülök, bevásárolok.

Az az érzésem, hogy valami extra izgalmasra vágynak és ha nem mondok ilyesmit azt gondolják, hogy titkolózó furcsaság vagyok, esetleg nincs életem amiért meg a szociopata sorozatgyilkos kategóriába fognak rakni a neurotipik.

Hogy lehet ezt a csapdát kikerülni minden hétfőn?

ápr. 18. 21:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
91%
Sehogy. De nem is kell, senki nem várja el h extrázz bármit is.
ápr. 18. 21:28
 2/16 A kérdező kommentje:

1

Hoho. Csakhogy a következményekkel számolnod kell.

Akár ki is dobathatod magad ha a neurotipik nem tudnak hová rakni. Ha azt gondolják nem vagy nyílva vagy fura szokásaid vannak, esetleg nincsenek barátaid akkor elég hamar összefoghatnak ellened mint “problémás” személy ellen és javasolhatják a vezetésnek az eltávolításod. Igen, még a kompetenciáid is megkérdőjelezik ha nem élsz normális, elfogadható életet!

ápr. 18. 22:10
 3/16 anonim ***** válasza:
74%

Ezzel mi a probléma? "lazulok a ház körül vagy max kimegyek egyet kerülök, bevásárolok". Ha ezt csinálod, akkor ezt csinálod. Nem lenyűgözni kell egymást, hogy te rendkívül izgalmas és érdekes dolgot csináltál, ezek csak ilyen bájcsevegések.

Nincs olyan, hogy "neurotipikus". A normálisak emberek a normálisak, őket nem különböztetik meg külön szóval. Ha te autista vagy, akkor te vagy a különc, és nem ők.

ápr. 18. 22:15
 4/16 anonim ***** válasza:
86%
Miben térsz el a neurotipikustól? Én autista vagyok, tudják, hogy erre a kérdésre az a válasz, hogy otthon voltam. Senki nem hiszi, hogy szociopata sorozatgyilkos vagyok.
ápr. 18. 22:41
 5/16 A kérdező kommentje:

“ Nincs olyan, hogy "neurotipikus". A normálisak emberek a normálisak, őket nem különböztetik meg külön szóval. Ha te autista vagy, akkor te vagy a különc, és nem ők.”

De őket is meg szabad nevezni ha már ők nekik szabad másokat megnevezni, kategóriákba zárni?

Hadd lehessen másnak is ugyanaz!

És igenis, roppant ítélkezők tudnak lenni ha kiszagolják, hogy nem élsz számukra “normálisnak” számító életet!

ápr. 18. 22:48
 6/16 A kérdező kommentje:

4

De ha tudják, hogy autista vagy az mitől jobb? Ugyanúgy lesajnálnak.

A sorozatgyilkos nekik még izgalmasabb is talán jobb ha inkább azt gondolják. Mert ugye az izgalmasság fontos a neurotipiknek.

ápr. 18. 22:49
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Fuu de utálom ezt a kérdést. Előző főnököm minden hétfőn megkérdezte, mikor meg elmondtam, hogy pl kerti munka, bicajozás, napozás, olvasás, sokszor húzta a száját. Mert ő mindig kirándulni vagy motorozni járt. Én elvagyok itthon is nagyon jól. Sokszor éreztem én is amit irsz, hogy erre a kérdésre mindig valami nagyon extra választ várnak.

Vagy mindenkinek nagyon érdekes és izgalmas minden hétvégéje? Kétlem.

ápr. 18. 23:01
 8/16 anonim ***** válasza:
20%
#6, kétlem, hogy lesajnálnánának. Amúgy ha azt tennék sem zavarna különösebben. Téged miért érdekel ennyire a véleményük? Szerintem az, hogy tettél-vettél a ház körül és bevásároltál, egy teljesen elfogadható válasz. Mások kirándulnak, vagy családdal vannak, esetleg sorozatot néznek. Ez mennyivel hangzik izgalmasabbnak?
ápr. 18. 23:36
 9/16 anonim ***** válasza:
88%

Nem értem, miért csinálsz ebből ekkora ügyet. Nincs olyan szabály, hogy mindenkinek minden hétvégét valami produktív vagy izgalmas dologgal kell töltenie. Részemről ugyanúgy benne van a pakliban, hogy azt mondom erre, hogy koncerten voltam/utaztam/barátokkal grilleztünk, mint azt, hogy semmit/olvastam otthon.

Egyébként meg nem azért kérdezik általában, mert tényleg érdekli őket, hogy személy szerint te mit csináltál, csak beszélgetni szeretnének.

ápr. 19. 01:09
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Ne akarj másoknak megfelelni. Ha mégis megfelelési kényszeres vagy akkor kamuzd azt, hogy a pároddal töltöd a hétvégéidet az ágyban.

Ne haragudj, de nagyon túlgondolod ez a mit csináltál hétvégén kérdést.

ápr. 19. 07:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

A magyarországi médiában miért ejtették ki általában rosszul a korábbi NATO-főtitkár Jens Stoltenberg családnevét?

Legtöbbször sz-szel hallottam, pedig s-sel kellene mondani, ugye? Úgy, mint ha német lenne.

Manapság miért lett ennyire ,,népszerű" ha lehet így mondani, hogy ha történik valami akkor azért egyből a férfiakat, legtöbbször a fehér férfiakat okolják?

Még mielőtt félreértés történne... nem vagyok nőgyűlölő. Támogatom a feministákat, a feminista mozgalmat és amit képviselnek, mert tényleg nagyon sok helyen még a mai napig hátrányban indulnak a nők a férfiakkal szemben. DE! Nagyon sok helyen látom azt, hogy úgy...

Mit jelent az hogy A. R. M. Y?

Legtöbbször inkább híres emberek rajongó táborának szokták mondani vagy nem tudom?!

Miért van az, hogy a szépség, kinézet nagyon is objektív, és pl 10 ből 9 nő ugyanazt fogja rá mondani legtöbbször, hogy ronda, átlagos vagy helyes?

Nem igazán van úgy, hogy nekem hú de bejön, másik lánynak meg semennyire. Mert ott vannak ezek a nyamvadék focistafejű gyerekek a Beckham sérójukkal és itt fújjol minden lány, hogy ejj de nem jön be. Aztán az életben 10 ből 9 lányt (még a szende szüzet is) megfektet....

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!