Hogy lehet ép ésszel túlélni az irodát?
Kötelező irodázás heti 5 nap. Kb mindenki napi ~3 órát dolgozik, a többi locsogás fecsegés süketelés szócséplés szófosás a semmi osztása megállás nélkül.
A munka legnehezebb része kb az, hogy ülök és várom teljen az idő és járjon le a 8 óra.
Ez normális? Másoknál is ez van? Hogy lehet ezt hosszútávon túlélni anélkül, hogy ne bolonduljon meg az ember?
Komolyan azt kell hallgassam napi 8 órában, hogy valaki mindig mint egy rossz rádió fecseg valamit üresbe, vagy megy a pusmogás vagy mindenki bámulja a telefonját.

válasza:Nálunk is ez van, mondjuk nálunk szerencsére van 50% home office, úgyhogy az irodás napokon megnyomom a melót és egész nap csinálom, cserébe a h.o. napjaim nagyon lazák (és olyankor jobban el is tudom ütni az időt)
Ha nagyon üresjárat van az irodában akkor podcastet szoktam hallgatni, vagy youtube-ot nézni, azzal kellemesen és/vagy hasznosan telik az idő.

válasza:Ha ennyire zavar, menj el valami gyárba folyamatos 12 órás munkarendbe 2-3 hétre! Az első hét végére azt sem fogod tudni, milyen nap és napszak van, lehet állni egész nap a sor mellett, vagy zaj van, vagy büdös, vagy meleg (vagy mindhárom egyszerre), enni akkor mész, mikor szünet van, ha messze van az étkező, akkor esetleg állva befalod a szendvicsedet három harapásra, de már rohansz is vissza, mert a 20 perc letelte előtt a helyeden kell állnod, WC-re meg akkor jutsz ki, ha valaki más beáll helyetted. Ha nem áll be senki, visszatartod órákon át.
Szerintem a fent írt 2-3 hét letelte után megváltásként fogsz tekinteni az irodai munkádra és észre sem veszed a problémákat, amiket leírtál.

válasza:#3
Én régebben dolgoztam gyárban soron pár hónapig, abban az időszakban a gyár pont nem kapott elég anyagot a beszállítóktól, szóval sokszor egész műszakban csak ücsörögtünk mert nem volt mit csinálni, életem legunalmasabb melója volt magasan. :D

válasza:

válasza:Én örülnék ha ennyiből állna egy munkanapom. Megértem hogy az üres órákba amikor nincs mit csinálni akkor az elég idegőrlő főleg annak aki ahhoz van szokva hogy a munkaidejének 100% át ki kell használnia, ahogyan a #3-as válaszoló írta a gyári munkát például.
Én mondjuk annál rosszabb munkát is tudok, kint az útépítés nyáron tűző napsütésbe amikor árnyékban is 35-40 fok van és nyomni a melót a forró aszfaltozástól kezdve mindent is csinálni, na az ami még kegyetlen.
Én mondjuk azt a munkát gyári munkára cseréltem, 8 óra ugyan de folyamatos 6+2 ez maga a pokol ráadásul a pihenők is sokszor úgy vannak hogy valamikor hét közepén van egy pihenő nap aztán utána valamelyik hétvégi nap vagy szombat, vagy vasárnap, havi egyszer van az hogy van 2 szabadnapunk hétvégén szombat-vasárnap, de ennyi, cserébe összevissza járunk van amikor úgy jön ki hogy csak 4 nap munka van és utána van ez a hosszú hétvége, de ez ritka, mert utána 6 nap munka és csak 1 nap pihenő +12 óra ha olyan a váltó idő. De amit utálok az az ha vasárnapra is be vagyunk osztva és akkor már másik műszak van, ha mondjuk szombaton éjjelesek vagyunk akkor vasárnap reggel haza, gyorsan pihenni és aznap délután vissza délutános műszakra! Ez a legnagyobb kínzás ebbe és azt mondják a főnökeink hogy 8 óra pihenő idő megvan 2 munka közt, az hogy mennyi idő hazamenni és visszamenni az nem számít, ezt vállaltuk fogadjuk el.... Aha amikor elvállaltam ezt a munkát akkor nem volt ez. De mindegy is. Lényeg hogy szerintem kérdező inkább örülj annak hogy ilyen laza munkahelyed van, mert vannak ennél rosszabbak is jóval.
Barátnőm irodai állományban dolgozik de náluk is maxon ki kell használni a munkaidőt, mindig kapnak feladatot, de van ami rövid és van ami hosszú határidős, van hogy 1 hónapra kapnak egy rakás feladatot és amikor van egy kis idejük akkor kell azzal foglalkozni.

válasza:

válasza:Rossz a munkaszervezés, balga a munkáltató.
Egyszerűen bőven le kell terhelni a munkavállalókat, vagy csökkenteni a fizujukat vagy szépen elengedni őket.
Ha 3 órát dolgoznak a 8-ból, akkor az azt jelenti, simán le lehetne felezni a létszámot.

válasza:#9
Aha, aztán amint bejön valami feladat, kell felvenni 5 új embert :D meg nem lehet táppénzre / szabira menni mert akkor kevés az ember... tök logikus lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Van 2 közeli ismerős házaspár...Sajnos mind 2 pár elveszìtette születendő gyermekeiket. Az egyik nő a 34.hèten, majd a 2. terhessègnèl a kiderülèse után nem sokkal. A másik párnál az egyik baba 6 hònaposan, a másik a napokban, 35 hetesen halt meg. Lombikosok is azt...
2,5 éves. Eddig egy szófogadó jó gyerek volt. Most hiszti hiszti hátán, kitépi a kezét a kezemből az utcán, földhöz veri magát, indokolatlanul elkezd sírni, nem jó semmi. Néha úgy érzem én ezt nem bírom tovább. Lehet, hogy ez nem is a dackorszak, hanem csak egy...
Gyesen vagyok, a lakás külön van, de ha kilépek a kertbe a gyerekkel, azonnal ott van és addig be sem megy, amíg mi sem... Nem részletezném, csak ha valakit tényleg érdeke... Inkább az érdekelne, mások hogyan oldják meg, mit csinálnak? Az normális pl. hogy inkább...
Ugy érzem megbolundulok! Csak járkálok a szobába, fel s alá gondolataim a feleségem körül forog, akit most vesztettem elHa valaki tud kérem irjon.
Barátnőmről van szó, kórházban van, hematoma eltűnt, de még mindig vérzik. 22 hét körül van. Mit tehet az ember, hogy ne őrüljön meg? A baba szerencsére folyamatosan nő.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!