Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nem lehet munkahelyet...

Miért nem lehet munkahelyet találni több egyetemet végzett embernek?

Figyelt kérdés

Miért csak közfoglalkoztatott 120 ezres fizetésű sz@r munkát tudnak adni?

Történész és Pedagógiai asszisztens végzettséggel.

ápr. 28. 16:12
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
76%

30.: Dehogynem, ilyen-olyan tolmács, fordító. Vagy lehetővé válik a külföldi munkavégzés is. Mindenesetre hobbinak se utolsó.

Én úgy látom, most nagyon elkeseredtél és emiatt mindenben a negatívumot látod. Én együttérzek veled, de ki fogsz keveredni a mélypontról.

ápr. 29. 14:10
 32/36 anonim ***** válasza:
64%

A 25-ös vagyok, már tényleg nem a megélhetés miatt tanulok, de amióta az ELSÖ diplomám megvan, azóta foylamatosan ezt teszem, részben azért, mert egyes munkakörökhöz kellett más, kiegészítö végzettség is, részben azért, hogy több lehetöségem legyen munkahelyváltásnál, részben meg csak érdeklödésböl.

Ennek az lett a következménye, hogy soha nem volt olyan, hogy nincs megfelelö szintü munkám, ha váltani akartam, mindig találtam jobban pár héten belül.

ápr. 29. 14:56
 33/36 anonim ***** válasza:
57%

A nyelvekböl nagyon jól meg lehet élni, ha tényleg rendesen tudod a szaknyelvet is, illetve több nyelven is jó vagy, nem csak egyet (tipikusan angolt vagy németet, amit "mindenki" tud) tudsz használni.

Egyébként eddig bárki bármilyen ötletet írt, egyböl kitaláltad, miért "nem leheséges", a hiba igenis nálad van. Ideje lenne képletesen szólvan "fenékbe rúgni magad" és kezdeni valamit magaddal, ami elöbbre visz, nem kifogásokat keresni, hanem tenni!

ápr. 29. 14:58
 34/36 anonim ***** válasza:
61%

33.: Lehet, hogy azért nem tartja ezeket lehetségesnek, mert depressziós lett.

Másrészt gyakran kialakul egy olyan ördögi kör, hogy azért nem tud továbbtanulni, mert nincs pénze, a pénzhez meg munka kellene, amit nem tud találni átképzés nélkül.

Szerencsére a nyelvtanulás ma szinte ingyen is megoldható a net segítségével, valamint ha vannak otthon nyelvkönyvek.

ápr. 29. 21:19
 35/36 anonim ***** válasza:
77%

Lehet jólfizető munkát találni, csak nem ilyen végzettségekkel. Nekem öt szakmám van, és jelenleg is egyetemre járok(osztatlan mesterképzés), de még egyetem mellett is tanfolyamot csináltam tavaly, hogy technikusként dolgozhassak, mert meguntam a szakmunkát.

Nyelvből pedig meg lehet élni. Például nálunk van egy fiatal gyerek, aki tud kínaiul, angolul és magyarul anyanyelvi szinten, és csak ezért lett projektmenedzser egy olyan kivitelezésen, ahová egyébként 20 éves tpaasztalattal rendelkező mérnököket szoktak betenni...És miért? Mert ő szót ért az építkezésen mindenkivel, a sok kínai munkással, a szlovákokkat, olasz mérnökökkel, magyarokkal, stb. És a dokumentomokat is hibátlanul le tudja fordítani.

máj. 5. 09:39
 36/36 anonim ***** válasza:

Pontosan vidéken, ami nem Pest-Sopron-Győr-Komárom környéke, mit tanuljon? Ott simán lehet 300 kilómétert kell utazni egy munkáért. Zoom-tól agyvérzést kapnak, ha használni kell bármilyen állásinterjúra.

Kaposvári vagyok, de konkrétan az egész megyében villanyszerelő túlképzés van. Nesze hiányszakma, lopni könnyű belőle, ha elindul. Itt konkrétan max mérnökhiány lehet létező probléma, de Pécs képez eleget szerintem a Dél-Dunántúlon. Jogsi, autó is jól jön, mert ki kell menni kisebb városokba falvakba, ha ott van lehetőség nekik. Marad a gyógypedagógus-logópédus, mert sokhelyen nincs ilyen képzés.

Egy átlagos pályakezdő örülhet, ha bérletre van pénze bejárni tanulni. Lehet kimenni tilori szezonra, de aki rátapint arra az összeg az többet nem jön haza.

jún. 9. 01:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Más is tapasztalta magán, hogy hiába végzett el akár több egyetemet is, van jó munkahelye, de a mindennapi életben rosszul teljesít, szorong, szociális fóbiája van?

Azt érzem magamon, hogy azért se lett 28 éves korom előtt kapcsolatok, mert szimplán butának érzem magam. Nem egyszer voltam olyan szituban, hogy ott volt több ember, én pedig hozzá se tudtam szólni semmihez, elkönyveltek a csendes magányos farkasnak. Kapcsolatban...

Osztálytalálkozón mi a várható reakció ha a többséggel ellentétben nem tudtam elvégezni az egyetemet és munkahelyem sincs? Mit lehet ilyenkor...

Gimi után elkezdtem az egyetemet, négy félévet el is végeztem, de utána komolyabb egészségügyi okok miatt nem tudtam folytatni, így nem lett diplomám, és mivel az eü. probléma a mai napig fennáll, így munkám sincsen. Ráadásul párkapcsolatom sincs (soha nem is...

Ha normális egyetemen végzem el, Nemzetközi Gazdálkodás alap-, illetve mesterszakkal mennyire lehet jó munkahelyet találni? (Tehát nem örökké legalja...

Hozzáteszem, hogy nagyon szeretek nyelveket tanulni és személyes okokból szükségem lenne, hogy többet keressek, mint pl. egy ügyintézö stb. Értem, hogy senki nem középvezetöként kezdni, de van értelme ezt választani?

Levelezon vagyok jogi egyetemen mar csak 1-1,5ev van hatra. Milyen munkahelyet talalhatnek ahova keresnek jogi teruleten igy?

Jelenleg másba dolgozom de szeretnek valtani, es eddig azt hallottam csak h nappalisokat vesznek fel. Esetleg valakinek van ilyennel tapasztalata?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!