Érettségivel megérné pl. virágkötőnek tanulni? Vagy esetleg ékszerbecsüsnek? Vagy pl. egy alap irodai munkához milyen iskolát kell elvégezni?
Teljesen tanácstalan vagyok, de már nagyon aggódom hogy mi lesz velem a jövőben.
Nem szeretnék takarítónőnek menni, vagy gyárba.
Viszont kizárólag érettségim van, a főiskolát nagyon hamar otthagytam.
Figyelemzavarom van, de ha nagyon muszáj, akkor meg tudom emberelni magam hogy tanuljak lehalabb alap szinten
Matekot gyűlölöm, de ha sírva is leültem mindig év végén meg érettségi előtt hogy átmenjek.
A többi tantárgy szinte tanulás nélkül sem okozott gondot.
Az angol érettségim 96 százalékos lett, azóta még sokkal jobban beszélem.
Bár ha zavarban vagyok van hogy kicsit elhagy a tudás.
Ti hol tanulnátok tovább a helyemben?
Mihez kezdenétek?
Ez a külföld téma valóban olyan egyszerű, hogy “kimegyek külföldre” és ott majd lesz valami?
Itt a megyeszékhelyen nemrég adtam el pár ékszerem a BÁV-nak, egy nő dolgozott ott, pont arra gondoltam hogy az ő munkáját szívesen csinálnám.
10
Ahhoz nincs tehetsegem...

válasza:

válasza:Én rudom hogy nem csak arról szol...
de a többi okj-s tanfolyam még ennyire sem all hozzam közel

válasza:

válasza:Ha van érettségid, mindenféle szakmát könnyebben és jobban tudsz elsajátítani. De szinte bármilyen munkához még szükség lesz valamilyen szakképzésre.
Az ékszerbecsüs szakma pl. egy nagyon igényes, nehéz szakma, sokat kell tanulni, és rengeteg gyakorlat is kell hozzá. Valószínűleg előbb az ékszerész mesterséget kell kitanulnod.
Akármilyen irodai munkához alap a számítógép (word, excel ...), egyéb irodai eszközök ismerete, használata, de ha érettségiztél, ezekbe elég könnyen beletanulhatsz.
Virágkötő (virágbolti eladó vagy dísznövénykertész) is lehetsz, szaktanfolyammal, esetleg dekoratőr.
(Kimegyek külföldre, majd lesz valami ... ezt ne tedd! Ott legfeljebb mosogató vagy takarító leszel - aztán ki tudja, lesz-e tovább. )
Ha jó vagy angolból, lehetsz recepciós kisebb szállodában (nagyobbhoz több nyelv kell) - ha jól kommunikálsz, kellemesen nézel ki, és tudsz előzékeny, figyelmes lenni. Esetleg magánkórházban.
Az ékszerbecsüs közel sem ékszerész...
itthon sem nagyon tudok más lenni csak mosogató vagy takarító
Ez az amit nem akarok
Minden tanfolyam pénzbe kerül de nekem semmim sincs jelenleg...
Sajnos takarító, arufeltolto,meki helyett inkább öngyilkos leszek
Nem akarok így élni

válasza:"Az ékszerbecsüs közel sem ékszerész..."
És? Azt mondod, az ékszerészkedéshez nem vagy elég tehetséges, az ékszerbecsüs munkája viszont tetszett. Akkor pont jó az ékszerbecsüs.
"itthon sem nagyon tudok más lenni csak mosogató vagy takarító
Ez az amit nem akarok"
Akkor tanulj.
"Minden tanfolyam pénzbe kerül de nekem semmim sincs jelenleg..."
Tanulásra érdemes felvenni hitelt.
"Sajnos takarító, arufeltolto,meki helyett inkább öngyilkos leszek
Nem akarok így élni"
Hülyeség. Egy csomóan dolgoznak ilyen helyeken, és közben boldogan élnek.
De mondom, a tanulást is választhatod.
Hülyeség. Egy csomóan dolgoznak ilyen helyeken, és közben boldogan élnek.
Ne haragudj de én azt pont lestaron hogy hány ember elégszik meg ezzel a fos élettel
Én nem fogok és nem tudok

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Már lassan harmadik hete lessz hogy kint dolgozom Németországba, élelmiszer gyárba. A feladatom viszont változó, van amikor szószokat kell bele rakjak a szallagon lévő salátás dobozba, ami nagyon gyorsan megy, és emiatt többször is hibázom. Van amikor szintén vas...
Nagyon el vagyok keseredve munka terén, ezért azt gondoltam, hogyha a művészet közelében lehetnék, akkor talán motiválna, hogy életben maradjak. Mindig is szerettem volna művészettörténetet tanulni, de persze akárhányszor rákerestem, mindenki azt írta, hogy ezzel sehol...
Épp most vagyok az a döntés előtt, hogy fogorvosit vagy orvosit szeretnék végezni. Engem jobban vonz a fogorvosi, viszont itthon nem engedik, mert, hogy nincs nekünk semmi rokonunk aki tudna magán kabinetben ajánlani állást. És valószínűleg nekem nem lenne majd mire...
Én eddig kettőn voltam. Ha most jelentkezek megint, vajon felvesznek vagy ennyi a max amit engednek ott?
Akik ebben végeztek, ti hol dolgoztatok? Milyen véleményetek van?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!