Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan viselkednek a munkahely...

Hogyan viselkednek a munkahelyen akiket kikozositenek a munkahelyen?

Figyelt kérdés

júl. 1. 15:41
 1/7 anonim ***** válasza:
81%

Felmondanak.

Nem éri meg nekik pár óvodás értelmi szinten megrekedt idióta miatt bosszankodni.

júl. 1. 16:02
 2/7 anonim ***** válasza:
88%
Sajnos elég "karakteres" személyiség vagyok. Minden munkahelyen kiközösítettek. Nem igazán érdekelt. Aztán vállalkozó lettem. Most az ügyfelek nem közösítenek ki, mert szükségük van a képességeimre. Pont azokat a tulajdonságaimat adom el, ami miatt kiközösítettek.
júl. 1. 16:24
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem megyek közös ünnepségekre, munkán kívül nem nagyon beszélek senkivel sem, mert nem igazán van miről.
júl. 1. 17:20
 4/7 anonim ***** válasza:
77%

Nekem 2 kérdésem lenne:

- a "hogy viselkednek" alatt azt érted, hogy reagálnak, vagy azt, milyen viselkedésük van, ami miatt kiközösítik őket?

- kiközösítés alatt mit értünk? szimplán azt, hogy nem keresik a társaságát, vagy a konkrét szekálást és mobbingot?

Én utóbbi típusú viselkedést nem láttam egyik munkahelyemen sem, hála Istennek nem proli munkahelyeken dolgoztam. Előbbit igen. Ott volt olyan kolléga, akivel kb. akkor beszélt mindenki, ha muszáj volt, vagy ha elkezdett veled beszélgetni és nem tudtál "hova menekülni". Az egyik példa, ami élénken él a fejemben:

- dühkezelési problémás ember, aki csapkod meg puffog, ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy ő akarja, sokszor nagyon piti dolgoknál is... pl. teátrálisan sóhajtozott meg pofákat vágott, ha nap végén a kollégája nem tudta azonnal az ő korántsem annyira fontos problémáját 2 perc alatt megoldani (úgy, hogy a kolléga nagyon kedvesen és kulturált hangnembemmegmondta, hogy sürgős, határidős, fontos dolga van és másnap reggel elintézi neki)

- kb. minden csinosabb nő körül kellemetlenül sündörgött az irodában, nyálasan bókolt, kellemetlenül közel állt hozzájuk

- alapvető illemszabályokkal (akár munkahelyi etikett, akár általános etikett) nem volt tisztában... többek között nem tartotta a szája elé a kezét, amikor ásított vagy köhögött; videós meeting alatt elkezdett hangosan telefonálni; nem jelent meg meetingeken, amiket visszaigazolt, és szerinte megfelelő indok volt, hogy "há' akkor ebédeltem")

- tudálékos, azt hitte, ő tud a legjobb mindent, és nem hallgatott semmiben sem a szakértőre - pl. fontos videós meetingen megjelent fürdőköpenyben, lévén épp beteg, azután, miután a HR-es, aki előtte volt vele videós callban, megkérte rá, hogy vagy vegyen fel egy inget vagy pulóvert, vagy ne menjen be a meetingre

- igénytelen volt a külsejére, de olyan szinten, hogy büdös volt és látványosan lepedékes az összes foga

- ha volt valami munkán kívüli témája, 3 dologról tudott beszélni: 1) egy bizonyos ország iránti fanatizmusa, 2) miért hülye mindenki... én akkor néztem a legnagyobbat, amikor egy videós karácsonyi meeting után, ahol egyött főztünk - covid alatt volt - elkezdte ekézni a nagyfőnököt a háta mögött, hogy miért engedte a 6 éves lányát belekontárkodni az ételbe, mert mennyire gusztustalanul nézett ki, amiért nem volt követve a recept, 3) milyen rossz, hogy nincs neki barátnője, akivel ezt-azt tudna csinálni

- jelenetet rendezett, amiért egy munkahelyi rendezvényen nem járult hozzá oda senki sem beszélgetni

Ő teátrálisan puffogott néha, aztán felmondott (állítása szerint nem ezért, de lehetett sejteni, hogy ez volt a fő ok).

júl. 1. 17:57
 5/7 anonim ***** válasza:
78%
Hogy mi váltja ki,vagy hogy hogyan viseli? Nem egyértelmű a kérdés
júl. 1. 18:11
 6/7 A kérdező kommentje:
Hogyan viseli.
júl. 1. 18:37
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt ilyen (multi, pénzügy), nem beszéltem senkivel, nem mondtam el semmit magamról (apám meghalt, de azt sem tudták). Végül 6 hónapig bírtam a szemétkedésüket, aztán felmondtam (mondjuk ez is volt nyilván a céljuk).

(Ja, a "bűnöm" az volt, hogy az egyik kitalálta, hogy a kedvenckéjük majd azért nem jöhet vissza a gyesről, mert engem felvettek helyette. És ezzel a hp behülyítette a 4 másik hp-t.)

Slusszpoén: Azóta szabadúszó vagyok már 20 éve, nekik meg már nincs meg a munkahelyük.

júl. 3. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Nincsenek barátaim, mit csinálok rosszul?

21 vagyok, es utoljara altalanosban voltak badatnoim, akikkel sulin kivul is taliztunk/beszeltunk. Azota sem gimiben, sem szakkepzesen nem sikerult baratokat szereznem, beilleszkednem. Az emberek erdeklodese kb egy het utan megszunik irantam. Nem tudok a felszinesnel...

Kozepiskolaban csomo gyerek keresztbe tett nekem, bantottak megalaztak es ahol tudtak kikozositettek. Ennek mar 30 eve. Hogy bosszulhatnam meg?

A bennem felgyulemlo serelmeket vissza akarom adni nekik! De hogy? Torvenyes keretek kozott. Nem akarok sittre kerulni

Mit tennétek kikozosites ellen?

Hogyan élnél túl pár napot bezarva azokkal az emberekkel, akik kikozositenek téged?

Mit csinaljak ha kikozositenek a baratnoim?

6 lany van az osztalyomban (velem egyutt) mind az oten egyutt lognak engem meg kihagynak:( A legjobb baratnom nevezzuk Elizabetnek csak veluk log mar kb 2 honapja. Mit tegyek? 16/L

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!