Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Van ott olyan, aki még nyugdíj...

Van ott olyan, aki még nyugdíj előtt otthagyta a munka világát, mert örökölt egy nagyobb összeget?

Figyelt kérdés

júl. 17. 15:27
 1/10 A kérdező kommentje:
És másnap nem ment be dolgozni. Otthagyta a munka világát, mert annyi öröksége volt, hogy nem kellett dolgoznia. És a hobbijainak, meg a szórakozásnak tudott élni végre szabadidejében. Pl mittudomén 40 évesen.
júl. 17. 15:28
 2/10 A kérdező kommentje:
Esetleg eltartják, ezért nem kell dolgoznia. Szülők, vagy házastárs. Vagy ingatlanokat ad ki, és abból él.
júl. 17. 15:31
 3/10 A kérdező kommentje:
Nyilván nem úgy értem, hogy soha életében nem dolgozott.. De van olyan, hogy valaki 40 évesen otthagyja a munka világát, és nyugdíjba vonul? Annyi szép dolog van a világon, ami nem a munka.
júl. 17. 15:33
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem még "fiatalok" a szüleim szerencsére, 60 és 54, de ha egyszer öröklök, onnantól kezdve sok anyagi gondom nem lesz. Én 35 vagyok, azért nem szeretném, hogy ez 40 éves koromra megtörténjen, nekem elég a tudat, hogy a nyugdíjas éveim miatt nem kell aggódnom, számtalan ingatlan, ilyen-olyan jármű van a tulajdonukban és ki tudja mennyi pénz. Most is tudom élvezni a szabadidőmet, még ha nem is élek olyan nagy lábon, de nyilván eleve a tény, hogy ilyen család van mögöttem is könnyít a dolgon, hogy nem vagyok rászorulva, hogy a jövőn aggódjak.

Ha ilyen fiatalon meghalnának hirtelen, akkor azért eleve kellene egy kis idő, mire az ember nyugodt szívvel tudja élvezni az örökségét szerintem, nem biztos, hogy a szülők gyászolása közben az első gondolatom az lenne, hogy ezazzz felmondok és jöhet a habzsidőzsi :) Az más, ha majd idős korukban meghalnak, ott már készül lélekben az ember rá, meg az a természetes rendje az életnek.

júl. 17. 15:46
 5/10 anonim ***** válasza:
71%
Én lényegében ezt tettem, csak nem feléltem az örökséget, hanem befektettem és annak a passzív jövedelméből élek. Ettől függetlenül dolgozom is, de csak azt, amit szeretek csinálni és csak annyit, hogy maradjon időm másra is.
júl. 17. 19:44
 6/10 A kérdező kommentje:
5# Igen, de pont erről beszélek, hogy az ilyen embert lenézik, mert mé nem takarodik a gyárba 12 órázni.. Tökmindegy amúgy, hogy nem szorulna rá. Az emberek gonoszok és rosszindulatúak.
júl. 17. 19:48
 7/10 anonim ***** válasza:
77%
#6: Nem néznek le, mert letettem már annyit az asztalra. Amúgy meg fenntartok egy saját céget, amiből fizetem a járulékokat, hogy legyen nyugdíjam.
júl. 17. 20:49
 8/10 anonim ***** válasza:

volt munkatarsam és a férje. A férfi anyukáját beraktak egy idősek otthonába és a házat eladták. mind a ketten felmondtak és a pénzt eltapsoltak. 50 környékén járhatnak. most a férfi vissza ment dolgozni a nő meg kijelentette hogy otthon kíván maradni 🤣

ki mit választ 🤣

júl. 18. 01:01
 9/10 anonim ***** válasza:
Igen, sajnos kevesen képesek arra, hogy ésszel hasznosítsák a könnyen szerzett vagyont. Alottónyertesek 90%-a öt évvel a nyeremény után szegényebbé vált, mint volt a nyeremény előtt. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy vásárolnak mindent, azt meg elfelejtik, hogy azt fenn is kell tartani. De ha valaki képes előrelátó módon gondolkodni, befektetni, számolni, beosztani, akkor más a helyzet. De az emberek többsége erre nem képes.
júl. 18. 12:53
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem bár nem örökség volt, de hasonló helyzet. Volt egy jólmenő vállalkozásom, ami szép összeget termelt. Jól is éltünk, de volt annyi eszem, hogy félre is tettem. Aztán jött a fidesz és hozott egy olyan törvényt, amivel teljesen ellehetetlenített. Akkor elegem lett mindenből, abbahagytam és szerényebben ugyan de megélek a befektetéseimből és csak a hobbimnak élek. Eleinte hiányzott az anyagi jólét, mert az ember mindíg többet akar és azt hiszi, hogy csak akkor lesz boldog, ha több van. A feleségem képtelen volt az új helyzetet elfogadni, így az élet adott egy akkora pofont utána, hogy rájöttem, vannak sokkal fontosabbak is, így ma már tudom ezt értékelni.
júl. 18. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

VPOP-tól általában hány évesen mennek nyugdíjba ?

Befolyásolja hogy valaki magasabb vagy alacsonyabb rangba van ?

Az emberek mekkora része dolgozna szívesen nyugdíjkorhatár betöltése után is?

Most dolgozom együtt németekkel és feltűnt, hogy ott milyen sok relatív idősebb ember dolgozik. Az egyik mérnök kolléga 66 éves és tök aktív, van kedve új dolgokat megtanulni, a menedzser 70 feletti és ő is nyomja napi 10 órában. Ez nekem nagyon pozitív meglepetés...

Milyen szektorban illetve munkakörökben lehet még olyan, hogy valaki évtizedeket lehúz egy helyen, vagy élete első munkahelyéről nyugdíjba tud menni?

Régebben természetesebb volt, manapság már elég kirívó eset. Bár hallottam és tudok pár friss nyugdíjasról, aki egy helyen dolgozott évtizedeket, a többiek örültek, ha elevickéltek a nyugdíjig rengeteg munkahely után.

5 nap után miért kellene ajándékot vennem a nyugdíjba vonuló kollégának?

Június 10. óta dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, tehát egész pontosan 5 napot dolgoztam eddig. Az egyik öreg nyugdíjba megy, és a többiek gyüjtést szerveztek valami ajándékra, és tőlem is megkérdezték, hogy beszállok-e 5ezerrel. Persze csak megkérdezték, nem pedig...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!