Van ott olyan, aki még nyugdíj előtt otthagyta a munka világát, mert örökölt egy nagyobb összeget?

válasza:Nekem még "fiatalok" a szüleim szerencsére, 60 és 54, de ha egyszer öröklök, onnantól kezdve sok anyagi gondom nem lesz. Én 35 vagyok, azért nem szeretném, hogy ez 40 éves koromra megtörténjen, nekem elég a tudat, hogy a nyugdíjas éveim miatt nem kell aggódnom, számtalan ingatlan, ilyen-olyan jármű van a tulajdonukban és ki tudja mennyi pénz. Most is tudom élvezni a szabadidőmet, még ha nem is élek olyan nagy lábon, de nyilván eleve a tény, hogy ilyen család van mögöttem is könnyít a dolgon, hogy nem vagyok rászorulva, hogy a jövőn aggódjak.
Ha ilyen fiatalon meghalnának hirtelen, akkor azért eleve kellene egy kis idő, mire az ember nyugodt szívvel tudja élvezni az örökségét szerintem, nem biztos, hogy a szülők gyászolása közben az első gondolatom az lenne, hogy ezazzz felmondok és jöhet a habzsidőzsi :) Az más, ha majd idős korukban meghalnak, ott már készül lélekben az ember rá, meg az a természetes rendje az életnek.

válasza:

válasza:

válasza:volt munkatarsam és a férje. A férfi anyukáját beraktak egy idősek otthonába és a házat eladták. mind a ketten felmondtak és a pénzt eltapsoltak. 50 környékén járhatnak. most a férfi vissza ment dolgozni a nő meg kijelentette hogy otthon kíván maradni 🤣
ki mit választ 🤣

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Nyugdíjra nem számíthat, mert feketézett egész életében kényszerből.
Befolyásolja hogy valaki magasabb vagy alacsonyabb rangba van ?
Most dolgozom együtt németekkel és feltűnt, hogy ott milyen sok relatív idősebb ember dolgozik. Az egyik mérnök kolléga 66 éves és tök aktív, van kedve új dolgokat megtanulni, a menedzser 70 feletti és ő is nyomja napi 10 órában. Ez nekem nagyon pozitív meglepetés...
Régebben természetesebb volt, manapság már elég kirívó eset. Bár hallottam és tudok pár friss nyugdíjasról, aki egy helyen dolgozott évtizedeket, a többiek örültek, ha elevickéltek a nyugdíjig rengeteg munkahely után.
Június 10. óta dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, tehát egész pontosan 5 napot dolgoztam eddig. Az egyik öreg nyugdíjba megy, és a többiek gyüjtést szerveztek valami ajándékra, és tőlem is megkérdezték, hogy beszállok-e 5ezerrel. Persze csak megkérdezték, nem pedig...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!