Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Számít szakmunkásnál hogy van...

Számít szakmunkásnál hogy van érettségie?

Figyelt kérdés
Mert én azt halottam akinek van érettségie az többet keres pl: kezdőként nem 80-at hanem 120-at.
2016. jún. 22. 12:21
 1/6 anonim válasza:
100%
Tudtom szerint nem valami sokat, mivel szakmunkásnál az a lényeg hogy a szakmához értsen ezert is massabb a kepzés az iskolakban.
2016. jún. 22. 12:26
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én meg ahogy régebben olvastam van olyan hely ahol szakmunkásokat keresnek, de alapkövetelmény az érettségi.
2016. jún. 22. 13:00
 3/6 anonim ***** válasza:

Már eléggé megfordult a világ, a szakmunkások egyre többet érnek. Az érettségire meg azt mondják már, hogy "nem hívják semminek". Szóval nálam nem számítana, ha nekem épp a te szakmádra lenne szükségem.

Sokan végig bliccelik úgy a középiskolát, hogy majd átrugdostassák magukat, aztán úgy kerülnek ki a nagy büdös életbe, hogy nem értenek semmihez.

Én lehet el sem mennék olyan céghez ,ahol fontosabb az érettségim, mint a szakmai tudásom.

Én meg azt veszem észre az ismerősi körömben, hogy nem győznek elmenni tanfolyamokra, mert a megpályázott álláshoz ilyen meg olyan kezelői végzettség kell, mert azoknak fizetnek többet.

Ha állást keresel, ne csak azzal foglalkozz, hogy a munkaadónak milyen elvárásai vannak, nyugodtan legyenek neked is elvárásaid és mérd fel, hogy mennyit ér a tudásod, ha szakmunkáról van szó, te mennyiért adod el a tudásodat.

2016. jún. 22. 13:15
 4/6 anonim ***** válasza:

*érettségije

*hallottam

Nézd, a szakmunkás mellett nagyon sokan képesek csodával határos módon megszerezni az érettségit, ettől függetlenül az írástudatlan, műveletlen, tehetségtelen munkaerőt SEHOL nem fogják értékelni. Lehet neked érettségid, sőt diplomád is, ha nem tudsz írni, és nem vagy kiemelkedő a szakmádban, akkor csak egy sima rabszolgamunkás leszel, akinek odacseszik a minimálbért meg a kajajegyet, aztán pár hónap múlva úgyis leszámolsz.

De ha okos vagy, ügyes, szorgalmasan és jól dolgozol, és lehúztál egy helyen legalább 4-5 évet, akkor meg fognak becsülni, és nem 120-at, hanem 150-et fogsz kapni ugyanazért a munkáért, amiért más 80-at.

Viszont érettségiért nem adnak több fizetést. Ha pl. eladónak mész, és van kereskedelmi végzettséged, akkor a szakképzettség miatt többet kapsz, kb. + 5.000 forintot... de gyárakban ilyen nincs. Pláne 80 helyett 120.

Azért, ha még van lehetőséged tanulni, akkor használd ki, mert rád fér.

2016. jún. 22. 13:15
 5/6 anonim ***** válasza:
Van olyan hely ahol megkövetelik, van ahol nem érdekli őket, ugyan úgy éhbérért dolgoztatják, ha van ha nincs.
2016. jún. 22. 14:08
 6/6 A kérdező kommentje:

[link]

Én ezt amit írtam innnét vettem csak mondom mekkérdem mit mondtok rá.

2016. jún. 22. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!