Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » 15 évesen diákmunka?

15 évesen diákmunka?

Figyelt kérdés
Nos,volt ballagásom 15én már kijártam a 8at és nyárimunkát szeretnék vállalni de elvileg mindenhol 16 évesen lehet dolgozni :/ esetleg valahol olyan munka ahol 15 évesen is lehet? ja és fiú vagyok :) és hát igazából Szombathely környékén keresek :/
2016. jún. 23. 15:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Miért ment volna csődbe a hamburgeres? Nem kellett adót fizetnie, sem iskolaszövetkezetnek különböző díjakat, igaz volt, hogy fél, háromnegyed órát kellett túlóráznia, míg elmentek az utolsó vendégek is és összepakoltak, de még így is megérte, ráadásul ha éhes volt ehetett bármiből, de csak ésszel, egyszer hozott haza 3 lángost is. Ez egy tóparti büfé elég nagy forgalommal, gondolom a tulajnak is jobban megérte heti 3-szor ennyit kifizetni, hisz egy bejelentett munkavállaló után adókkal együtt is lett volna ennyi a költsége ha nem több.

Direkt úgy ment a munkát keresni, hogy csak heti 2-3 napot akar dolgozni egy héten, valószínűleg ha minden nap ment volna akkor nem veszik fel ennyi pénzért, bár ki tudja. Majdnem 3 hónapot dolgozott ott, majd vett a pénzből egy motort, igaz ő nem 15 éves hanem 17 volt, de iskolaszövetkezeteknél hiába próbálkozott már két éve, mivel "már nem volt a környéken munka" mikor keresett, általában május végén.

2016. jún. 23. 19:54
 12/14 anonim ***** válasza:
16 éves kor alatti csak iskolai szünetekben dolgozhat, ha művészeti, sport vagy kulturális tevékenység keretében. És persze éjszaka nem.
2016. jún. 24. 15:11
 13/14 anonim ***** válasza:
Diákszövetkezetek nem fognak ilyenekkel bajlódni, hogy szülői engedély meg ilyenek, 16 év alatt nem állnak szóba senkivel. Inkább próbálkozz szomszédoknál, ismerősöknél, hogy mész segíteni, hátha bejön.
2016. jún. 26. 12:46
 14/14 anonim válasza:

A nem diákszövetkezet segítségével végzett munka nem túl legális sztem. Egyik étterem, hamburgeres stb. sem fogja így a diákot bejelenteni. Ha történik valami baleset kinek a felelőssége lesz?

A 15 éveseknek megadták elviekben a lehetőséget a nyári diákmunkára, a gyakorlatban azonban nem működik( legalább is vidéken nem).

2016. júl. 2. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!