Ha a főnök azt mondja van ember a helyemre úgyhogy húzzam meg magam, akkor az csak blöff és kamuzik? Mert ha lenne ember, nem mondaná hanem hozná az új embert?
Helytálló a bölcsesség hogy ha egy főnök azzal terrorizálja a dolgozóit akik szólni mernek jogtalanságok miatt, hogy hallgass mert 10-en állnak sorban a helyedre-akkor ez csak duma, blöff? Mert ha lenne új ember akkor nem mondaná hanem hozná az újat?
Olyan helyet képzeljünk el ahol rengeteg a túlóra amit sose fizetnek ki, rengeteg a benyelt ki nem adott és ki se fizetett szabi stb.
Többen ezt szóv á teszik. És jön a válasz: ez van nem tetszik el lehet menni, meg van ember a heyledre 10-en állnak sorba.
És erre persze 10ből 9 melós be is kussol és megremeg.
Vajon ez csak duma blöff ? Ha egy főnök ilyet mond akkor csak fenyeget? mert ha tényleg 10-en lennének a helyemre akkor nem pofázna a főnök hanem hozná az újat?
Midnenki ezt mondja.
mert velem az történt hogy szóvá tettem egyet s mást és jött a duma. 10en állnak sorba...
mondtam oké akkor hívja a 10-et helyettem de amíg én vagyok itt addig kérem ami jár.
És pár nap múlva megjelent egy új embert a helyemre ki vagyok rúgva felmondási időhöz nem ragaszkodnak itt a pénzem és húzzak el...
Vajon csak pechem van vagy nem igaz a nagy bölcsesség?
"A kérdésre meg: olyan szintű munkanélküliség van ,hogy nem 10-et hanem 100at találnak a helyébe"
Ez viszont így egy oltári baromság, a kereskedelemben és vendéglátásban olyna szintű munkaerőhiány van hogy vannak büfék éttermek amik azért nem nyitnak ki mert nincs ember akit fel tudnának venni. Mert a kutya se megy.
pl.az origón fenn van hogy egy 25 éves balatoni étterem idén nem nyit ki mert a tulaj nem képes találni embert dolgozni nem 10-et meg 100-at egyet se!!!
De lásd teszkó stb ahol lasszóval fogdossák az embereket és már 15%-os béremelés is volt mégis állandó dologzói hiány van. Itt sincs meg az a 10 meg 100 ember a "helyemre" van hogy egy se!!
Vidéki teszkók pl. egyszerűen a kutya se megy el szarért húgyért 12 órázni ennyiről van szó.
Szerintem is legföljebb az ország bizonyos részein lehet igaz, hogy tízen állnak sorban a helyedre.
Viszont a főnöki fenyegetődzés azért megy, mert ha neked engednek, akkor a többiek is vérszemet fognak kapni és pl. mindenki követelni fogja a szabiját. Mindenkit egyszerre meg nem tud kirúgni, tehát engednie kell.
Amíg meg tudja osztani a dolgozókat (akár azzal, hogy nagy részük fél ellene szólni), tehát nincs egységes fellépés, addig ő az erős. Ha minden beosztott egyszerre követelné a jussát, akkor ti lennétek az erősek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!