Volt olyan veled, hogy új főnököt kaptál? Milyen volt mindez?
Akkor te eleve pozitívan állsz hozzá, és ez jó. De egyetértek az előzővel, meglátod. Sajnos lehet rosszabb is, de reméljük azért lett ő a főnök, hogy az elődje baromságait kiküszöbölje. Lehet azt ki is fogja, de ami eddig rendben ment elkezd tönkremenni.
Egy jó főnök szerintem a dolgozókkal együtt méri fel a helyzetet, nem statisztikából, idejét múlt pletykákból. És igyekszik nem bezárkózni a helyettesekkel, a vele majdnem egy szinten levő dolgozókkal az irodába, nem klikkesedik, az egyszerűbbekkel se derogál neki szóba elegyedni. Egyszer volt ilyen főnököm, eddig hát maga volt a mennyei manna. Megjelent valahol, egyből szétáradt a higgadtság, és mindig ott volt jelen, ahol tényleg kellett. Senki nem pletykált róla rosszat, amit azzal ért el, hogy egészséges önkritikája volt (lehet, hogy otthon romokban hevert és sírt, nem derült ki) és olyan jóízűen tudott magán is, meg velünk is dolgozóktól a takarítóig mindenkivel nevetni, hogy na. Meg szerintem attól is volt főnök, hogy ha valamit neki kellett határidőre beadni, és nem sikerült, akkor megpróbálta kibeszélni a feszültséget, magát a munkafolyamatot ismertette, néha 2 mondat után úgy tűnt nem magyarul beszél, de mivel feltételezte, hogy megértjük, meg a kérdésekre is válaszolt, ha feltettük meg is értettük. Tyúkanyó is tudott lenni, anyatigris is. Ha nem voltak velünk elégedettek szomorú volt, meg elmagyarázta mi lehet a baj, velünk keresett megoldást.
Emiatt a hozzáállás miatt senki nem lébecolta el a munkáját, mindenki igyekezett a kedvében járni. Ha valaki nagyon rosszul teljesített, azt mindig kivonta, ha valaki érdemelt egy alapos fejmosást, azt nem nyilvánosan csinálta. Persze volt, aki nem tudott alkalmazkodni, az el lett küldve, de inkább az volt a jellemző, hogy a problémás egyéneket gyakrabban vitte el fejmosásra, és azok szépen becsiszolódtak. Szerintem sokan neki köszönhetik, hogy rendes-precíz, egyáltalán munkaképes ember legyen...
Lehet ilyen főnök csak egyszer jut ki az életben, én azért még reménykedek. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!