Miért van a legtöbb IT-s cégnek a belváros legmélyebb bugyraiban az irodája?
Mert presztízs. Kötelező egy nívós irodaházban a belváros bugyrában székelni mert presztíízs. Kötelező még a legkisebb cégnek is részvénytársaságnak lennie, mert az is presztííízs. Kötelező az internetes oldalon kint lennie egy automatikusan növekvő számlálónak, hogy már mennyi quadrillió felhasználójuk van mert presztíííízs. Kötelező céges presztízsautó, mert presztííííízs.
Nem csak IT cégeknél van ez hanem általánosan tipikus magyar céges hozzáállás ez a kivagyok mivagyok de nagy presztííííízsű vagyok. Lássa a többi cég meg a kuncsaftok a nagy presztíííííízst. Az álláshirdetéseket is presztízsből adják fel sokszor, hogy azt láttassák bővül és fejlődik a cég.
Érted ?!
IT cégnél már nem szükséges egy helyre gyűjteni a dolgozókat mert ez már a távmunka korszaka. De lehet hogy a csapatmunka még mindig hatékonyabb lehet személyesen, nem tudom.
mert talán az az üzleti központ te nagyon okos...
ha nem értesz valamihez, minek szólod le?
1. Amit első is írt.
2. Az magyar it-sok általában olyan maguknak való fura szerzetek, akik 200m-t még talán elgyalagolnak, jogsit meg maximum akkor hajlandók csinálni ha kényszerítve vannak.
Komolyan volt egy eset (én is programozó és részben hardweres vagyok automatizálási területen), hogy egy német helyre adtak ki minket projektre, és kellett egy pc-s ember, kiszervezték, és megkértek, hogy ha már kint vagyok és úgyis meg vannak már a kapcsolatok, segítsek albérletet szerezni már mielőtt kiutazik.
Mondtam hogy házunkban pont felszabadul egy szoba. És ugye az nincs messze a munkahelytől, az jó, lehet gyalog menni. (a közelebbi vége kb 300m a messzebbi meg max 800)
Elkezdett vitatkozni az utca nevét hallva, hogy nem mindegy hogy melyik vége, mert a messzebbi az aztán már a világ másik vége.:D
Egyébként nagyon jó szakember, de ilyeneknek próbálj már Budaörs nyugati ipari parkjába irodát nyitni. Minden nap eltévednének.:DDD
Erre is gondoltam, hogy sok IT-s dolgozó olyan beállítottságú, akiknek megfelel ez a belvárosi élet.
Egyébként nem csak magyar szokás ez, a főváros szíve alatt Bécset értettem, ott divat állandóan ezt emlegetni az álláshirdetésekben. Eszükbe sem jut a cégeknek, hogy vannak vidéki dolgozók is, akik szeretnének ugyanúgy a városban dolgozni, de munka után nem kiváncsiak már az agyonszennyezett levegőre meg a városi zajra. Azt meg el sem tudom képzelni, ahova odaírják azt, hogy nincs a környéken parkoló övezet (nem rég ilyet is láttam), oda pl az ügyfél hogy megy be?! Villamossal megy majd a cégvezető, csak mert nincs a cégnél parkoló?
"Miért nem gondolnak arra, hogy valaki vidékről járna be és nem mindenki akar a koszos belvárosban egy 18. emeleti panellakásban élni a sokszázezres fizetéséből?"
Nem azért mondom, de a vidék és panel között van némi átmenet, nem is kicsi.
"...mintsem minden nap a koszos pórnépet szagolgassa a villamoson..."
Köszi, ez nagyon jól esett úgy, hogy minden egyes nap zuhanyzok, tisztán, mosott ruhában közlekedek. De a lényeg, hogy én és a hozzám hasonlók a koszos pórnép.
Mondd, téged nagyon bántottak valaha, hogy ilyen nárcisztikus lettél? Vagy eleve ilyennek születtél?
Lehet én vagyok hülye, de Bp-en a két legnagyobb IT cég ami eszembe jut, mind az Infoparkban van, ami azért marhára nem a belváros szíve.
De most komolyan, felnőtt emberként ezen rinyálsz? Ha a város szélén lennének, akkor meg annak lenne szívás, aki a város átellenes szélén van, nem? A belvárosban mindenkinek kb. egyformán van jó/rossz helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!