Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Emberek » Munkahely, kollégák

A kérdés

Nagyon ciki felmondani 2 munkanap után?

Egyszerűen nem bírom az embereket(vásárlók), szar a meló és keveset is fizet. Már az első nap, 6 óra után, teljesen kikészültem tőlük.

 2016. okt. 20. 12:58  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
3 nap után mondtam fel, nem volt ciki megmondtam kaptam jobb ajánlatot egy másik munkahelytől, ezért van a próbaidő hogy bármelyik fél bármikor ezt megtehesse.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/13Időpont 2016. okt. 20. 13:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A próbaidő alatt minden további nélkül felmondhat mindkét fél indoklás nélkül. Én is voltam üzletbe dolgozni. Nekem az első hét tetszett mert akkor még betanultam, akkor nem is kellett pénztárba lennem, inkább a pakolásba vettem részt, egyéb adminisztrációba kellett részt vegyek, meg ha jött árú azt kellett lepakolni.


Amikor mentem a pénztárba következő hetemen akkor 2 órás munka után kezdett elegem lenni az egészből. 2 óránként volt szünetünk meg akkor elküldtek mást csinálni, és csak akkor kellett visszaülnöm ha új kasszát nyitottak ha sok vásárló volt bent. persze nekem az ide-oda rohangálásból lett elegem, meg néhány kötekedő vásárlóból akik akárhogy is felpiszkálták a csőrömet jó pofát kellett vágjak a dologhoz. Még a munkáltatóm is megjegyezte hogy megérti hogy nagyon idegesítő tud lenni de sajnos ez ezzel jár.


Amikor végleg elegem lett odamentem és közöltem vele hogy nekem ennyi volt, és leszeretnék számolni. Mondta is a főnököm hogy én tudom mit csinálok, de próbált ott rábeszélni arra hogy maradjak még, meg már jött azzal hogy ha kell egész műszakra beküld a raktárba ha ne akarok kasszázni, de ettől független benne volt a pakliba hogy néha mindenképp be kell ugorjak a pénztár mögé ha nem vagyunk elegen mert munkakörbe ez szerepel. De mivel jól úgysem fizetett a cég, így csak azért is leszámoltam.


Mentem más helyre ahol CSAK a raktárba kellett dolgozzak, ráadásul a targoncásként is dolgozhattam ami több bért jelentett és legalább adtak esélyt hogy legyen gyakorlatom meg munkatapasztalatom. Igaz a sem volt egy leányálom de több mint 2 évet kihúztam, és mivel már rendelkeztem 2 éves tapasztalattal így mehettem egy komolyabb multihoz majdnem dupla annyiért plusz több juttatásért dolgozni ahol kb fele annyit dolgozok egy nap mint az üzletben ahol dolgoztam, és ott nem csak targoncázásból állt az élet. A jelen helyemen meg csak targoncázok meg a szerint írom a papírjaimat, amikor nincs úgy munka, vagy várunk akkor szabad foglalkozás, csak ugrásra készen kell legyek. Hátránya is annyi hogy fix szünetem nincs, akkor van szünet amikor akarom, de ha kajálás közbe kell ugrani akkor akkor kell ugrani, ennyi a hátrány.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/13Időpont 2016. okt. 20. 13:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nem ciki, én anno beleragadtam több évre egy eladói-mindenes munkakörbe, teljesen megnyomorított lelkileg, a vásárlók undorítóak voltak (nagyrészt), most kell lépned, jól teszed.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/13Időpont 2016. okt. 20. 14:01 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
2 nap? én már 1 nap után is hagytam ott helyet. Mostani helyemen 5 napot bírtam. Engem valahogy ki tudnak idegelni a túlórákkal.. munkaidő 14-22:30, aztán 22:30 helyett hazajöttem hajnali 3 kor... 13 órás munkanap. Megmondtam, hogy anyátokat, ha nettó 250e-et adnának érte, akkor se csinálnám! Érdekes módon lebsztak, mert késtem fél percet.. Elvárták, hogy időben menjek be, de azt, hogy időben is menjünk haza, na azt már nem!

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/13Időpont 2016. okt. 20. 14:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Inkább az a "ciki", ha ott maradsz és nem érzed jól magad!

Inkább most mondj fel, így a főnök is tud visszahívni jelentkezőket. (Ha rajtad kívül voltak.)A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/13Időpont 2016. okt. 20. 14:12 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

És hogy mondjak fel? Holnap is dolgoznék. Csak menjek oda és mondjam meg, hogy nem szeretném ezt tovább csinálni ilyen és olyan okokból/találtam más melót?# 6/13Időpont 2016. okt. 20. 14:44 Privát üzenet

Én is így jártam. Én Tescoban voltam. Bevágtak a húspultba egyedül annyit mondva nekem hogy "csináld". Először láttam a kínálatot egy olyan üzletben ahol sose voltam még, és mellé még a gépet se mutatták meg hogy kell kezelni.

Természetesen mielött kitalálhattam volna jön a vevő és olyan összetett dolgot kérdezett a szalonna eredetéről hogy visszaidézni se tudom. Mondtam neki hogy sajnálom, nem tudom. Erre bunkón megjegyezte hogy "Nem én dolgozok itt!" mikor mondtam hogy "én is 5 perce kezdtem az első munkanapom." akkor pedig elkezdte magyarázni hogy "Nem is értem minek vesznek fel ilyen hülyéket" Itt elküldtem a fenébe. Eltelt egy jó 2 óra, nagyjából kitapasztaltam a gépet és hogy mi hogy működik. Viszont mivel kis katalógusban kellett nézegetnem minden apró cuccot ezért feltorlódott a sor. Jön a felettes, és elkezd velem kiabálni hogy ez meg mi hogy én itt nem dolgozok. Mikor mondtam hogy az a helyzet hogy ezt nekem most először kell kitapasztalni akkor elkezdett kiabálni hogy neki ilyen munkaerőre nincs szüksége. Késöbb visszajött és belekötött hogy hogyan csomagolok, és miért nem úgy csomagolok ahogy ők mondták. Hát mondtam mert nekem nem mondta senki. 6 óra meló után az uolsó kettőre kaptam munkatársat aki mondta hogy ez amúgy két emberes meló lett volna, de ahogy látom simán bevágnak egy újoncot is. A vevők végig bunkók voltak kevés kivétellel természetesen.

Másnap ugyanitt. Most kaptam melós társat. Egy jó öreg banyát aki annyit csinált hogy támasztotta a polcot, és ha valami apróságot elszúrtam kiabált velem. Én eddig bírtam. Ott lekiabáltam és felmondtam.

Elhiszem hogy nagyobbnak érzi magát egy diákmelósnál, de azért amit megenged sok volt. Az ilyenek csak azért élnek ilyen sokáig mert illegális megölni őket.

Előtte lévő évben mekiztem fele annyi órabérért. Azt se szerettem, de ott ha a vevők és a kollégák bunkók is voltak (persze voltak kivételek), legalább volt betanítás. Szóval tudtam mit kell csinálni és nem nekem kellett kitapasztalni és minden apró hibáért üvöltést hallgatni.A válasz 88%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/13Időpont 2016. okt. 20. 15:31 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Próbaidő alatt indoklás nélkül bármikor felmondhatsz. Ezt vedd úgy hogy indoklás nélkül KELL felmondanod, mert a munkáltató az indoklásba beleköthet (ha van).

Odamész, és közlöd hogy felmondasz. Esetleg viszel egy előre kiöltött lapot hogy írja alá hogy meghallotta amit mondtál.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/13Időpont 2016. okt. 20. 15:34 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Dolgoztam adatrögzítőként. Pár hónap után engem kértek meg, hogy tanítsam be az újonnan belépőket. Na, rögtön az első bagázst akit megkaptam (11 új ember) 50 perc után, a szünetben az egyik nő odajött hozzám és közölte, hogy ő inkább hazamenne és nem akar itt dolgozni. De volt olyan is aki azzal a lendülettel, ahogy belépett ki is lépett. Aláírta a titoktartási nyilatkozatot, átvette a belépőkártyát, aztán amikor a házirendet ismertette neki a csoportvezető közölte, hogy hát ő inkább kilépne.

Nem kell aggódnod ezzel a 2 nappal, vannak akik előbb döntenek úgy, hogy nem akarnak az adott helyen dolgozni.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/13Időpont 2016. okt. 20. 15:49 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Van ilyen, sajnos előre nem lehet tudni, milyen lesz..

Nekem is volt, amit 4 nap után hagytam ott, és most pedig olyat fogadtam el, aminél meg van egy kis rossz érzésem.. De úgy gondoltam végül, hogy megnézem milyen is a munka és milyenek bent az emberek. Most picit bánom, de majd kiderül. :)

Nem a legszebb persze, ha kilépek, hogy nekem pl az előző is pár napos volt, ha ez nem lesz hosszabb, de nem tud az ember mit csinálni.

Nyilván nem fogják ezeket a dolgokat elmondani az interjún, hogy figyelj, full bunkók, lekezelőek leszünk és nem fogunk segíteni, szóval találd fel magad különben beléd verjük a gyomorgörcsöt. ja és minden másnap túlóra estig. Szóval ilyeneket nem tudsz előre. :/


Indoklás nélkül ott hagyhatod, én azért el szoktam mondani kb az okát normálisan, általában kérdezik is, hogy miért mész el, és ennyi is a sztori. nem fognak belekötni, pont azért, mert próbaidő alatt indoklás nélkül eljöhetsz, tökmindegy mi az okod rá, nem fog senki ott tartani.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/13Időpont 2016. okt. 20. 17:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
50 sikertelen allasinterju utan ciki meg tobb allasinterjura menni?
Ciki ha munkahelyen a legolcsóbb kínai ingekben vagyok? Világoskék, kockás, fehér.
1 év után fel szeretnék mondani. Hány példány kell a felmondási papírból? És a maradék szabadságomat kiadják vagy az megmarad? Sajnos tőlük nem lehet megkérdezni vagy nem mondják...
Október 15 szombat munkanap - mi az hogy egy munkatárs közli hogy márpedig ő aznap nem jön? Nem tudja hova rakni a gyereket? És az kit érdekel? Ő baja!
Mennyire ciki, hogy még soha sem dolgoztam életemben?
Diákmunka lemondása munkanap reggelén betegség miatt, ilyenkor is le kell vonnia az 5000Ft-ot?

Kérdések az Emberek rovatbólKérdések a Munkahely, kollégák rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!