Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Emberek » Munkahely, kollégák

A kérdés

Luxus-e a rossz légkör miatt felmondani? Mi a garancia hogy másutt jobb és eleve, szempont-e a légkör? Elvégre munkahely nem baráti kör ez

Ismerősöm azt mondja otthagyja a helyét mert a légkör „ egy borzalom“. Voltaképp a hely maga igényes modern irodaház az állás maga jó, a fizetés jó. Na de a légkör a csomó seggnyaló törleszkedő pincsi kollegával az atyaúristen menedzserekkel és nagyfőnökökkel-borzalom (mondja ő).


Kérdésem annyi: nem luxus-e egy munkahelyet ahol alapvetően minden oké csak a légkör szar otthagyni ?

Ő azt mondja nem luxus sőt elemi, mert napi 8-10 órát rohad benn és nem kíván idegroncsot csinálni magából egy szar kollektíva miatt mert az már a privát életére is kihat annyit meg semmiféle munka és bérezés nem ér.


Én meg elgondolkoztam hogy ha én a munkahelyeimet csak a szar légör miatt hagytam volna ott hát életemben nem lett volna helyem 1 hónapnál tovább. Mert mind egy szar volt.

Úgyhogy ez már rég nem is szempont nálam a munkahely az egy szar ez alap, másképp nem is lehet nem is várok mást.

És még azt se mondhatom hogy jó a bér és jó a munka. mert szar a bér és szar a munka. És mégse hagyott ott. Miért nem? mert tudom ahova mehetnék ott is ilyen szar lenne vagy még szarabb. Akkor meg minek. 2018. okt. 28. 10:33  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3 4

Nem könnyű a kérdés.

Én igazán szar légkörben egyszer dolgoztam, fél évig bírtam. Szintén, hasonlóan az ismerősödhöz, jól felszerelt irodaház, kiemelten jó fizetés. A munka is jó volt, túlórázni sem kellett. Ezzel együtt ilyen szemét emberek között még nem dolgoztam. Úgy voltam, hogy a pénz jóval átlag felett van, és bírom, bírnom kell. Aztán egyszer reggel ébredeztem, nyújtóztam, és amikor magamhoz tértem az alvás után, elkezdtem sírni. De úgy igazán, könnyekkel. Na az döntötte el, hogy nem maradok tovább. Amikor azért egy 36 éves nő sírva fakad munkába menés előtt, az már baromira nem az ő munkahelye.

(Ja a "vicces", hogy a főnöknőm, amikor beadtam neki a felmondásomat, annyit mondott gondterhelten: "Gondoltam, hogy EZEK között te sem fogod sokáig bírni.")A válasz 95%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/31Időpont 2018. okt. 28. 10:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Igen, mondtam fel ez miatt, mert rossz volt a légkör. Netto 250.000 forintot kerestem, de nem erdekelt!

Kereken 1 hetet voltam munkanélküli. 1 hét után találtam munkát (170 km az akkori lakhelyemtől), és meg a penz is több, jóval több.

De Neked ez nem menne, mert Te wgy kupac xar vagy, aki még ingyen is eldolgozik, mert azthiszed nincs jobb, mondjuk Neked nincs is!A válasz 61%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 58%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/31Időpont 2018. okt. 28. 10:56 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Az ismerősöd és közted az a hatalmas nagy különbség, hogy az ismerősöd nem egy resource (erőforrás) akar lenni, hanem egy kolléga, akit emberként tisztelnek és elismernek. Ezzel szemben te még a feudális társadalom jobbágya vagy, aki akkor sem hagyná ott a földesurát, ha 52 nap igás vagy 104 nap gyalogrobotot követelne rajta. Tipikus magyar mentalitás ez, hogy "akkor is örülj, ha rossz neked, mert lehetne sokkal rosszabb" - aztán nézünk, hogy valójában egyre rosszabbul élünk, amit mindenki lát, de ha valaki felszólal, a hozzá hasonló átlagemberek elhallgattatják. Közben pedig a pozitív változás reménye sem látszik. Milyen érdekes...


Hozzátenném, hogy a te szemléletedet főleg a tanulatlan, lusta, dolgozni nem akaró emberek vallják, akik arra vágynak, hogy milliókat keressenek úgy, hogy a kisujjukat sem kell megmozdítani érte - közben a lehetőségeik valóban a legemberölőbb munkahelyekre korlátozódnak, végzettség híján.A válasz 77%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/31Időpont 2018. okt. 28. 12:05 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nem. Az a luxus, ha a munkahely tönkreteszi az életedet. Ismerősöd nyilván jobb helyzetben vagy, könnyebben talál másik állást, nem csak a sz.r meg a f.s közül választhat. Az a természetes, ha az ember élvezi is, amit csinál.

A válasz 69%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 59%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/31Időpont 2018. okt. 28. 12:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nekem volt pár ilyen hely, nem bántam meg.


Ja ilyen is volt: felvettek valahova, hulladék pénzért. Na elkezdtem melózni, körbe néztem, eltelt 3 hét, mondom ennyi elég lesz, kedden 10:00-kor beültem az autóba azt léptem le mint a huzat, senkinek se szóltam. Később email-be mondtam fel, pénzért visszamentem azt csőőőő.


Ja meg volt pár ilyen.


Na most 1,5 éve vagyok egy helyen, fizetés elfogadható csak nem emeltek semmit az idő alatt, volt egy fickó utánam vették fel az már autót is kapott meg mobiltelefont, szal "ennek sem lesz jó vége".


Szal ha gyökerek a kollégák és megy a bunkózás én simán húznám el a csíkot, azok a barmok, így nem is lehet dolgozni meg sok értelme nincs az egésznek.


Olyan mintha az ember ásna egy gödröt, azt megtölteni, aztán ásni még egy gödröt, azt is a másikkal teletölteni.


Vagy nemtudom elmenni autógyárba, összerakni az autót, aztán széttörni, tiszta hülyeség, akkor inkább otthon youtube-oznék.A válasz 46%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 55%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/31Időpont 2018. okt. 28. 12:12 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Mostani helyemen lehet másképp csinálnám az első időszakot,mert sokszor nem szóltam vissza mikor kellett volna,ennek ellenére is utálnak sokan,én is utálom őket,semmi gond :) Rosszul vannak ha meglátnak,én is így vagyok velük.Csak azzal a pár emberrel vagyok hajlandó beszélni,akik normálisak,nem rosszindulatúak,pozitívak irányomban,a többi nyugodtan vághatja a pofákat,már lepereg rólam,levegőnek nézem őket.Fel akartam mondani én is néha,csak engem az tartott vissza,hogy nagy valószínűséggel másik helyen lehet rosszabb lenne a munka.Én főleg a munkát nézem elsősorban,mert utálok dolgozni.Itt is kell,de lehet máshol többet kellene.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 64%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/31Időpont 2018. okt. 28. 12:34 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A GYK nem hajlandó törölni, sőt még engem b**znak le, amiért jelentem. Lehet, hogy itt összejátszásról és fizetett bértrollnokról van szó?

A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/31Időpont 2018. okt. 28. 12:58 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nem tudom, en nem dolgoztam meg olyan helyen, ahol annyira szar lett volna a legkor, hogy amiatt elmenjek. De ezelott csak kisvallalkozasokban dolgoztam keves emberrel, most dolgozom eloszor nagy cegnel, sok kollegaval, vannak hulyek, de megvan mindenkinek a maga tarsasaga is, es nem rontja el a legkort az, hogy masok hulyek. Viszont ha mindenki az lenne es nem ereznem jol magamat senkivel, nem tudnek beszelgetni egesz nap egy emberrel sem es mindenki csak idegesitene, akkor eleg hamar felmondanek. Tele van a varos munkahelyekkel es hasonlo fizetesekkel. (Budapest)

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/31Időpont 2018. okt. 28. 13:42 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Xar és xar között is van különbség.

Mondtam már fel úgy, hogy előtte majdnem 2 hónapig munkanélküli voltam. De az új munkahelyet annyira nem bírtam elviselni, hogy egy hónap után azt mondtam, inkább leszek megint munkanélküli. Egy hónapot voltam ismét otthon.

Jelenlegi munkahelyemen katasztrófa légkör szempontjából. Beképzelt seg.nyalók és áskálódó s.fejek vesznek körül, de a fizetés jó, a munkaköröm pedig megengedi, hogy elmerüljek a "magam kis világában" és csak a feladatra koncenteáljak, úgyhogy túl teszem magam a légkörön.


Nem mindenkinek van szolgalelke ahhoz, hogy minden nap gyomorideggel menjen be dolgozni. Ha van lehetőség másra, akkor merni kell a két rossz közül a kevésbé rosszat vállalni.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/31Időpont 2018. okt. 28. 13:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Rejtvényjáték 728x90
A kérdező kommentje:

"kkor merni kell a két rossz közül a kevésbé rosszat vállalni."


Hát ez az hogy te is beismered akkor hogy van a rossz és van a rosszabb és ebből lehet választani. Jó az nincs, az már fel se merül hogy jó legyen bárhol is. Van a szar és van a fos na melyik kell? Egyik se de valamiből meg élni kell hát akkor leygen a szar és ne a fos.


Én is így vagyok ezzel. Régesrég letettem róla hogy valaha is jó fizetésű normális helyem legyen. Sose volt és sose lesz!


És mielőtt a trollok nekem ugranának hogy végzettség nélkül akarok milliókat keresni! Nekik üzenem!!


1) 2 diplomám van ennyit arról hogy tanulni kellett volna

2) nem akarok milliókat keresni beérem én már egy br 200-as bérrel is de még azt se kapom meg most br 180-at kapok egy állami hivatalban és ezzel életemben nem kerestem még többet!!# 10/31Időpont 2018. okt. 28. 14:08 Privát üzenet
1 2 3 4

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Mennyi a fizetés az Ifjúsági Garancia Programban?
Az első munkahely garancia programhoz hogy kell csatlakozni?
Részt vehetek az Első Munkahely Garancia progamban? (többi lent)
Mi ez az új "hóbort" a munkáltatóknál hogy így hirdetnek?! Támogatás igénylése miatt csak első munkahely garancia feltételinek megfelelő jelentkezzen?
Az első munkahely garancia programba hogyan tudok jelentkezni?
Első munkahely garancia programmal kapcsolatban?

Kérdések az Emberek rovatbólKérdések a Munkahely, kollégák rovatból

ArgumCity 728Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!