Nem mehettem magyar érettségire mert megbuktam , sajnos nem adta meg 1,4 re a kettest. Pedig olyan a tanárnőm hogy a végtelenségig rendes, mindig azt mondta senki se bukik meg nála?

válasza:

válasza:Most lendüljünk túl azon, hogy a jelenlegi szabályozás szerint nem is lehetett volna nálad telefon...
Az, hogy telefonnal vetted az órát, az nem jegyzetelés.
Az, hogy valakinek megadta ennyire (ami vagy igaz, vagy nem), neked meg nem, akár még lehet igazságtalanság is, viszont a számok szerint neked NEM volt meg az 1,5 sem, amire már lehet kettest adni. (Halkan jegyezném meg, hogy sok helyen 1,6 vagy 1,75 a határ, bár ezzel én sem értek egyet.)
Attól pedig, hogy a te 1,5-öt el nem érő teljesítményedre nem adott kettest, nem lesz ő szemét. Ha 1,9-re nem adta volna meg, akkor igen, szemét lenne. De attól, hogy annyira zár le, amennyi az éves teljesítményed, nem lesz ő szemét.

válasza:Hát figyelj...
Szemmel láthatóan még egy ép mondatot is alig tudsz összedobni. Nem tudom, hogy az egyéb képességeid milyenek, de azt azért szögezzük le, hogy az érettségi nem egy alanyi jogon járó valami, az iskola meg nem egy szeretetszolgálat. Lehet vitatkozni a követelményeken és a módszereken, de az tény, hogy te olyan érdemjegyet kapsz, amilyen a teljesítményed. Mint már írtam, ez nem egy szeretetszolgálat, attól, mert szépen mosolyogsz, nem fogsz kettest kapni. Kettest arra fogsz kapni, ha a tudásoddal eléred azt a szintet.
Ha épp műelemzés a feladat, akkor abban kellene teljesítened. Bár kétlem, hogy csak erre kaptatok volna jegyet, de még ha igen, akkor is erősen kételkedek benne, hogy legalább a dolgozatok, feleletek egy részénél ne lett volna ismert, hogy miből lesz számonkérés. Arra meg fel lehet készülni úgy is, ha nem tudsz művet elemezni.
Ha viszont neked így sem megy kettesre, akkor egyszerűen nem elegendőek a képességeid arra, hogy érettségizz.
A tanár meg nem rosszat akar, hanem értékel.

válasza:

válasza:

válasza:További kérdések:
Eddig nem volt jellemző, de rendszert nem szeretnénk belőle. Három fiú is azzal kezdett szórakozni, hogy néhányunknak lányoknak gyengén rácsapnak a popsinkra. Azt mondják nevetve, hogy jó az akusztika. Az a közös bennünk, hogy vagy hosszú pufi mellény, vagy hosszú...
Van egy osztálytársam, akit igazából nem ismerek nagyon, viszont kissé fura nekem. Olyan, mintha két arca lenne, két üzemmódban létezne. Amikor a barátaival van, akkor mosolygós, kedves, sőt már-már hagyja magát bizonyos helyzetekben. Amikor viszont nincs mellette...
Ebben a tanévben 3x tett megjegyzést a külsőmre. (Tudni kell hogy én vagyok az egyetlen lány ebben a csoportban, rajtam kívül 7 fiú van, a tanár egy elég helyes középkorú pasi) 1. Alkalom: 2 hétig hiányoztam, aztán jöttem. Tanár így kezdte az órát, hogy: 'Itt van...
Sziasztok! Ma reggel nulladik órám volt, nem szokott lenni, csak bepótoltunk egy elmaradt órát múlt hétről. Emiatt korábban jöttem. Elég hosszú napom van, mert délután van még faktom is fél háromtól. Fontos lenne ott lenni rajtuk. Sajnos a nulladik óra alatt elkezdett...
Sziasztok! 11.-es diák vagyok. Az idén úgy alakult, hogy az osztályfőnök döntése alapján a pünkösdi hosszú hétvégén (május 23-25) lesz idén az osztálykirándulás. Ez azért is különleges alkalom, mert 1 év múlva már érettségizünk, tehát akkor már nem lesz...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!