Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ti sem foglalkoznátok az...

Ti sem foglalkoznátok az ilyen osztálytárssal? Mit gondolnátok róla? Vagy észre sem veszitek?

Figyelt kérdés

Reggel bemegy a terembe, nem néz rá senkire, nem köszön senkinek, aztán egész nap a helyén ül, szünetekben bámul maga elé, a padot, vagy a falat nézi, ha nem borul le a padra. Tesi óra előtt az öltözőben miután átöltözik, mozdulatlanul maga elé bámul, tesi órán egy helyben áll (fel van mentve), szintén mozdulatlanul mered maga elé 45 percen keresztül. Az órákon egyáltalán nem aktív, akkor sem mindig szólal meg, ha felszólítja a tanár. Ha nagy ritkán valaki hozzászól, nagyon röviden válaszol, de nem néz rá, kerüli a szemkontaktust. Suli után ő az első, aki kilép a teremből, mire mások kiérnek, ő már nincs sehol.


Előzetesen pedig tudnátok, hogy évekig bántalmazta magát, és járt sulipszichológushoz.2017. szept. 14. 19:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Egy ideális világban az iskolapszichológus tartana egy beszélgetést az osztálytársakkal és elmagyarázná nekik, hogy hogyan kellene viselkedni ezzel az osztálytárssal a többieknek. Elvégre ő a szakember és ő ismeri ennek a diáknak a hátterét (amit nem kell megosztania a többiekkel).


A gyakorlatban nyilván az iskolapszichológus és az osztályfőnök mossa a kezeit, szóval amit a diák tehet az az, hogy békén hagyja ezt a diákot vagy óvatosan megpróbál vele beszélgetést kezdeményezni, aztán ha sikerül, sikerül, ha meg nem, akkor hagyja.

2017. szept. 14. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
49%
Ez az osztálytárs azt közvetíti a kommunikációjában, hogy nem akarja, hogy foglalkozzanak vele. Ki lennék én, aki olyat akar tenni, ami másnak rossz?? Még szép, hogy nem akarnám megzavarni a nyugalmát! :)
2017. szept. 14. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Rólad van szó? Én próbálnék vele barátkozni, még ha nem is állandó beszélgetéssel, de éreztetném hogy nem itélem el amiért ilyen, mert biztos oka van.
2017. szept. 14. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
16%

Ha fel van mentve minek öltözik át tesire?

Amúgy nem érdekelnek az ilyenek, ha kiközösítik az osztályt, hajrá, egyszer odamegyek hozzájuk, mondván mindenkinek jár egy esély, de alapszintű kommunikációra nem képesek, és nem is próbálkoznak, szóval nézzék csak a falat továbbra is.

2017. szept. 14. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
93%
Én pont ilyen vagyok. Ezt kínos volt olvasni... :S
2017. szept. 14. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
30%
Nem foglalkoznék vele. Nem látnám értelmét.
2017. szept. 14. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én megpróbálnék vele beszélgetni. Ha nagyon passzív, akkor valószínűleg feladnám, de ha minimális érdeklődést mutat, akkor próbálkoznék tovább, amíg ő maga el nem küld.
2017. szept. 14. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
81%

Nyagyon szánom az ilyen mélyen depressziós fiatalokat.

Lehet szeretne ő szólni csak olyan mélyen szorong,hogy képtelen rá !

Ha nem segítenek neki testileg is leépül majd!

A lényeg,hogy a többiek is értsék meg mi van vele?-Valaki csak tudja mi bántja szegényt!

2017. szept. 14. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Kb én is hasonló vagyok . Elég sok ok miatt iskolai csesztetés stb ... Nem akarom , hogy foglalkozzanak velem főlleg nem az osztálytársaim . Pár tanár kérdezte már , hogy egész nap tök csöndben ülök az órán és tipikus sz@rok az egészre mod meg se szollalok egész nap . Igaz jók a jegyeim . Annyiba jó hogy tudják a tanárok hogy ilyen vagyok és így a felelést nem eröltetik . Elég sok lelki vívódás mellet nekem tökre nem hiányzik , hogy csesztessenek . Iskola pszichologus na azt pont nem érdekel nem véletlen küldtem el a hóhérba hogy felejsen már el és akadjon le rollam van elég bajom nem hogy még ő is csesztessen.

Az egész 9.-ben kezdődött amikor a bemutatkozásnál mondta ag ofő hogy mindenki beszéljen magáról én meg mondtam a dolgokat és hogy cukorbeteg vagyok , ezzek kezdtek el csesztetni amiről nem én tehetek én se örülök ennek az már más dolog , hogy meg szoktam . Aztán ez után jött a többi csesztetés azóta se orán se szünetben meg se szollalok meg nem is csinálok kb semmit csak órán jegyzetelek meg rajzolok az ébben annak az órának a füzetébe . Nem hiányzik nekem a csesztetés . Meg a karomon van egy érzékelő a cukorbetegség miatt a vércukor mérőnek egy érzékelője amit nem igazán mutatnék full panorámában meg sehogy se így mindig olyqn cuccokban járok ami el takarja .

Tudom ez depresszió meg beszélni kellene pszichologussal stb , de én nem fogok el menni semmi ilyenre . Be hívtak a héten a nevelési tanács adóhoz mert jelezte az egyik tanár nekik hogy elég fura csöndes és vissza húzodó vagyok . Annak el mondtam , hogy mi van és a nő (max 30 lehetett) konkrétan sírva fakadt én meg wtf?!? Elég sok sz@r dolog érintett az életben amit baromira meg untam . Nem akarok semmilyen téma lenni , se a középpontban lenni elég bajom van így is nem kell sajnálni se csesztetni . Mivel magántanulói kérelmet az iskola el utasította így kénytelen vagyok be járni és halhatni hogy egyfolytában rollam beszélnek meg be szólogatnak és a többi .....

Aki ilyen vagy hasonló helyzetben van , nem kell csesztetni sose tudhatod , hogy miért ilyen , hozzá kell szokni hogy ilyen , jaa tipik. Páwa tiniknek ez nem megy mert aki nem olyan mint ők azt csesztetik .... sohase lehet tudni hogy miért ilyen valaki ... személy szerint a helyzetemről tudnák még bőven írni, de ez is hosszú amit le írtam .


Pszichologus na az aki nem fogja meg érteni és segìteni ő pont le sz@rja hogy mi van csak a munkáját végzi , csak emberileg nem gondol bele semmibe se ...

2017. szept. 15. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó válaszát nagyon adom. Én is pont ilyen vagyok, ugyanezzel a véleménnyel.


Egyébként engem valamennyire "elfogadtak", csak éppen nem úgy, hogy én ilyen vagyok stb, hanem különböző jelzőkkel illetnek, mint például: szellemi fogyatékos, autista, elektív mutista, visszamaradott, antiszociális, "nemnormális" egyed. És ezeket nem csesztetésből mondták. Komolyan gondolják, hogy bármelyik is igaz rám. Nevetséges... Ja és iskolapszichológushoz is jártam, aki nemhogy megpróbált volna segíteni, csak lenézett mert egy idő után meguntam a sablonos, hülye kérdéseit és inkább nem is válaszoltam rájuk érdemben.

2017. szept. 16. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!