Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ha közösséget kerestek,...

Ha közösséget kerestek, milyen szempontok alapján kerestek közösséget? Lent vannak a szempontok. :)

Figyelt kérdés

-Milyen korosztály legyen?

-Mi a célod, mit szeretnél kapni a közösségtől?

-Te mit tudnál (akár idővel) beleadni, hogyan tudnád támogatni?

-Mitől éreznéd magad befogadva, biztonságban?

-Mi az ami taszít egy közösségből, amit nem szeretnél, hogy benne legyen?

-Mennyire legyen központi helyen a közeg?

Megköszönöm ha megírod nemed meg a korod ha válaszolsz. :)

2025. jan. 24. 21:21
1 2
 11/15 tejjelkifili ***** válasza:

#6 "- igazából ha nem lennék kiközösítve, ignorálva, azt érezném, hogy ott vagyok be vagyok fogadva. (lehetnének befogadási rituáléi is egy ilyen közösségnek, na semmi durva :D)"

ez amúgy szerintem jól mutatja, hogy mi az ami szerintem sokszor félreértés. az, hogy ott van egy olyan dolog, mint a "közösség" és az fogad be vagy nem fogad be. Valójában meg az van, hogy vagy ki tud valaki alakítani minőségi kapcsolatot adott konkrét egyénnel (és több egyénnel) vagy igazából nem lesznek kapcsolatai.

Tipikusan, ha vannak ilyenek, hogy egy csoport akik eljárnak bulizni együtt, de ha valakinek nincsenek egyéni kapcsolódásai ott emberekhez, akkor amint változik valami és mondjuk nem járnak el ugyan ott lesz, igazából ez felfedi, hogy nem lettek kapcsolatai.

Szerintem ezt nagyon fontos tudatosítani. Mert ebből következik, hogy nem megúszható, hogy kezdeményezzel valaki más egyének felé, kockázatokat vállaljon, megmutasson magából valódi, téttel bíró dolgokat, elhívjon másokat helyekre, vendégségbe stb. Szerintem nincs más út.

2025. jan. 24. 23:47
 12/15 Ferrari02 válasza:

Hát nehéz ügy, eléggé introvertált karakter vagyok, amit próbálok levetkőzni, csak éppen nem a legjobb módszerrel szép fokozatosan, majd ha találok hasonló karaktereket, biztosan elszúrom a dolgot, mert teljesen másképp próbálok viselkedni annak érdekében, hogy befogadjanak. Azt hiszem túl lelkes vagyok és az intrók közt már extrovertálttá válok. Az extro pedig úgy érezheti h lehúzom, kivéve, ha azonosak az értékrendjeink, mert akkor mindegy milyen emberek vagyunk, mindenki sokkal felszabadultabbá válik. Társaságfüggő, ettől pedig azt érzem, hogy sehová sem passzolok igazán.

Korosztály? Felnőtt, de nem öreg (18-60), de talán inkább ez a 40-50-ig lehet a legideálisabb.

Jelenleg úgy közelítem meg a helyzetet, hogy boldogtalannak érzem magam a bőrömben minden téren, tehát gyökeres változásokra van szükség, ezt pedig ki kell találni, hogy mi az ami nekem jó, ami igazán boldoggá tesz és ezt az energiát tudjam közvetíteni mások felé is.

Ki kell próbálni rengeteg új dolgot, mindenhol mások az emberek, de viszonylag fix csoport. Néha talán a legegyszerűbb módszerek a legjobbak, úgyhogy kizárásos elven közelítem meg a helyzetet, tehát nem azt kell tudnod h mit akarsz, hanem azt, hogy mit nem és szépen felírod egy képzeletbeli papírra, mintha a bakancslistád lenne és szépen kihúzod a listádról.

Mielőtt társaságba/közösségbe kerülnél, ismerd meg önmagad, hogy ki is vagy valójában. Ha nem jó valami, de szeretnéd, ne félj a változásoktól. Ez a folyamat úgy kezdődik, hogy borzasztó önzőnek kell lenni! Ne érdekeljenek mások, csak a saját magad szükségleteit próbáld kielégíteni.

Arra koncentrálj, hogy neked mi a jó.

Például nem vagyok kövér, soha nem is voltam az, inkább vékonynak tűnök és ezáltal csalóka az összkép, mert skinny fat az alkatom. Nem sok izom van rajtam, zsír máshová koncentrálódik és baromira zavar, hogy ez nem túl férfias. Nem vagyok elégedett a külsőmmel és ezen változtatni szeretnék, de félek egyedül. Dönthetek úgy, hogy esélyt sem adok a dolognak, de úgy is, hogy egye fene, megteszem az első lépést és elmegyek beiratkozni egy kondiba. Ott keresek személyi edzőt, fejlődök, jobban érzem magam ezáltal és emberek között vagyok. Aki edzeni jár, annak fontos az egészsége és az, hogy vonzó legyen mások számára. Ez már lehet egy közös pont köztetek, ahol tudjátok egymást támogatni a célhoz vezető úton. Rengeteg ember ott van, így van lehetőség másokkal is beszélgetni, ha nyitottak rá.

A társaságtól azt várom, hogy legyen meg a közös érdeklődési kör, nyitott gondolkodásúak legyenek, befogadó - támogatóak, osszuk meg egymással a tapasztalatainkat, empátiával fogadjanak, legyen meg a tisztelet egymás iránt, kultúráltan viselkedjünk és senki irányába ne legyen kiközösítés, vagy a háta mögött történő mocskolódás. Némi rendszerességet is szeretnék belevinni, mert az állandóságra nagy szükségem van. Az a jó társaság, ahol ez a kapcsolat el tud mélyülni, tehát olyan barátokra tudjunk szert tenni, akik később bizalmasaink is lehetnek. Egy-egy rendezvényen kívül is össze tudjunk ülni tartani egymással a kapcsolatot. Ne legyen meg az a feelingje az egésznek, hogy csak ott van az a sok ismerős (idegen) egy helyen klikket alkotva, de minek és változatos dolgokról is lehessen beszélgetni.

Érdeklődjünk a közösség tagjai iránt.

A társasághoz először is magamat tudnám adni olyan emberként amilyen vagyok és fogadjanak el úgy, ahogy vagyok. Ez részemről is kölcsönösen működne, valamint a fenti szociális képességeimmel támogatnám őket a szükségleteik szerint.

Tudni kell, hogy miféle közösség, de néha egy jó szó, dicséret, őszinte érdeklődés mindennél többet ér. Ha pl. egy politikai vagy egyházi szekta keresne fel és pénzt lejmolnának a céljaik elérése érdekében, vagy agymosást akarnának végezni rajtam, nem én vagyok a célcsoport. Egy közösség is kereshet tagokat és te is kereshetsz közösséget.

Mitől érezném magam befogadva? Ha kölcsönösen tudnánk érdeklődni a másik iránt, mégsem tűnnének kényszeresnek a beszélgetések. Az már egy jó jel.

Biztosan észrevenném, ha a megérzéseimre hagyatkozom, mert ilyen téren nagyon érzékeny beállítottságú vagyok, aki azonnal átlát a kétszínű embereken. Valószínűleg ezért nem kedvelnek annyira, mert anélkül, hogy vallatnék valakit a kérdéseimmel, 2 perces szabályt alkalmazok és azonnal el tudom dönteni, hogy ki, milyen ember, utána egyszerűen elkerülöm. Soha nem vezettek félre a megérzéseim, csak néha csesztem hallgatni rájuk és meglett az eredménye...

A biztonság egy nagyon jó kérdés, mert sehol nem érzem magam biztonságban. Talán idővel ki tud alakulni, ha olyan emberek vesznek körbe, de nem volt alkalmam ezt hosszabb távon megtapasztalni sajnos, így inkább elvegyültem vagy elmentem onnan, ahol nem érzem jól magam. Nem én vagyok a legkompetensebb ennek a kérdésnek a megválaszolására.

Társas lények vagyunk, fontos az érzelmi biztonság az egyszer biztos...

Az, hogy mi nem tetszik egy közösségben, azt gyakorlatilag kifejtettem azzal, hogy a fentieknek pont az ellenkezője.

Szerintem jó dolog, ha központi helyen van egy közösség, hogy mindenki számára elérhető legyen. Ha ritkábbak a találkozók, vagy nagyobb csoportot ölel fel, akkor már célszerűbb egy olyan helyszínt választani ahol van tér. Parkolás, jó szervezettséget igényel, fel kell mérni a tagok igényeit előtte és ahhoz igazodni.

32/F

2025. jan. 25. 10:44
 13/15 anonim ***** válasza:

-Milyen korosztály legyen?

Elsősorban korombeliekből, vagy minimálisan idősebbekből lenne jó, ha állna, tehát 25-35 körüliek. Nem diszkrimináció, csupán abban reménykedem, velük könnyebben meg tudnám találni a közös hangot.

-Mi a célod, mit szeretnél kapni a közösségtől?

Örülnék, ha általuk olyan új és remek embereket tudnék megismerni, akikkel jókat lehet beszélgetni komolyabb és komolytalanabb témákról is, és ugyanúgy eljárni programokra is, vagy épp mi szervezünk magunknak valami sajátot. Szóval a cél barát-, élmény- és emlékszerzés lenne.

-Te mit tudnál (akár idővel) beleadni, hogyan tudnád támogatni?

Aktív jelenléttel, önkénteskedéssel tudnám támogatni, illetve, ha látom, hogy valóban megéri, akár egy kisebb pénzösszeggel is.

-Mitől éreznéd magad befogadva, biztonságban?

Ha tisztelettel fordulnak felém, nem beszélnek vagy vágnak bele a mondatomba, meghallgatnak, nem hagynak figyelmen kívül, nem hagynak / felejtenek ki közös programokból. Nem pletykálkodás, mások kibeszélése a főmotívum, de még csak nem is visszatérő dolog. Befogadó és nyitott csapat, aminek tagjai őszintén érdeklődnek és figyelnek egymásra.

-Mi az ami taszít egy közösségből, amit nem szeretnél, hogy benne legyen?

Mások piszkálása, kibeszélése, pletykálkodás, tiszteletlenség, bunkózás, provokatív megjegyzések, viták szándékos generálása, defektes kommunikáció, kirekesztés, hazudozás.

-Mennyire legyen központi helyen a közeg?

Amíg tömegközlekedéssel megközelíthető és igényes helyen, közegben van, szinte teljesen mindegy.

24/L

2025. jan. 25. 21:09
 14/15 anonim ***** válasza:

Ez egy szuper kezdeményezés, és nagyon tetszik, hogy ilyen tudatosan állsz a közösségkereséshez! Megosztom a saját szempontjaimat, hátha hasznosak lesznek számodra.

Nem és kor:

Férfi, 18 éves vagyok.

Milyen korosztály legyen?

Leginkább a hasonló korosztályom (16-20 évesek), mert velük valószínűleg több a közös érdeklődési pont. Ugyanakkor nyitott vagyok vegyes korosztályú közösségre is, mert az idősebbektől sokat lehet tanulni, a fiatalabbak pedig friss energiát hoznak.

Mi a célod, mit szeretnél kapni a közösségtől?

- Kapcsolódni másokkal, akik hasonló értékrendet vagy érdeklődést képviselnek.

- Inspirációt és támogatást találni, ha éppen elakadnék valamiben.

- Jó beszélgetéseket, közös programokat, ahol feltöltődhetek.

- Olyan közösséget, ahol tényleg érezni, hogy odafigyelnek egymásra.

Te mit tudnál (akár idővel) beleadni, hogyan tudnád támogatni?

- Meghallgatást és őszinte figyelmet.

- Tudásomat megosztani, ha valaki olyasmiben kér segítséget, amihez értek.

- Szervezésben, ötletelésben, akár programokban aktívan részt venni.

- Ha van rá lehetőség, humorral feldobni a hangulatot! 😄

Mitől éreznéd magad befogadva, biztonságban?

- Ha a közösség elfogadó és nem ítélkező.

- Ha tisztelik a határaimat, és nem erőltetnek semmit rám.

- Ha van egy alapvető jó hangulat és tiszteletteljes kommunikáció.

- Ha azt érzem, tényleg kíváncsiak rám és nem csak “formális” a kapcsolódás.

Mi az, ami taszít egy közösségből, amit nem szeretnél, hogy benne legyen?

- Kirekesztő, ellenséges légkör vagy “klikkesedés”.

- Túlságosan domináns, manipulatív tagok, akik mindenáron irányítani akarnak.

- Pletykálkodás, mások kibeszélése.

- Álszentség, ha valami “elvileg közösségi”, de gyakorlatilag mindenki csak magának akar valamit.

Mennyire legyen központi helyen a közeg?

Ez függ attól, hogy milyen gyakran találkozik a közösség. Ha heti rendszerességgel van személyes találkozó, akkor jó lenne, ha viszonylag könnyen megközelíthető helyen lenne. Ha ritkább, akkor akár a város egy távolabbi pontja is belefér. Az online közösségek pedig ugye bárhol működhetnek!

Te milyen közösséget keresel?

2025. jan. 26. 11:08
 15/15 Kései Sirató ***** válasza:

A közösségek általában valamilyen közös hobbi, vallás, vagy tevékenység alapján szerveződnek.

Kérdező, te egy új közösséget akarsz létrehozni?

Nagyon érdekel a válaszod, mert néha én is gondolok erre.

2025. febr. 3. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Hol találok olyan közösséget, ahol érzelmi biztonságot kaphatok?

Vágyom egy olyan közösségre, ahol ugyanannyira szeretve vagyok, mint a többiek. Ahol elfogadnak olyannak, amilyen vagyok. Ahol közvetlen mély kommunikáció van. Ahol nem félnek tőlem, ahol nem rekesztenek ki, ahol mindig őszintén ölelnek engem. Ahol megismerhetem azt a...

Mennyire elterjedtek az olyan perverz közösségek mint ami Motherless oldalon megy?

A napokban robbant ki egy botrány az oldal körül. Valószínűleg sokáig rejtve maradt volna az egész, ha egy épeszű ember nem tárja a nyilvánosság elé. Bele se jó gondolni hány hasonló oldal lehet, ahol akár nyilvánosan akár privátban hasonlókat művelnek, nem hiszem hogy...

Milyen közösségeket ismerték?

Ahol lehet haverkodni, párkapcsolatot keresni, beszélgetni.

Miért van az, hogy egy játékos közösséget mindig egy csaj kezdi bomlasztani?

Gta-val jatszok 5+ éve, ( nem rp) és mindig akad egy csaj aki csatlakozik és mindig az miatt van a veszekedés a baj, vita, hiszti , sírás a tiltás. Mesélhetnék sokat ha akarjátok, de ezt Ti nem vettétek észre?

Keresek az interneten vagy Budapesten Magyarországon élő kínai közösséget. Tudtok ilyet?

Van egy csomó olyan tárgyam amit ajándékba kaptam kínából, de egy európai számára nem nagy érték, de a kínai kultúrában értékes. Ezt szeretném eladni/átadni. Vane setleg ötlötetek, hogy hol keressem? ilyen facebook csoportot nem találtam.

Vannak férfi önfejlesztő közösségek? Voltatok már ilyenen? Milyen volt?

Mindig látok különböző nőknek szóló önfejlesztő köröket, női közösségeket, amik elvileg segítik őket a nőiességükben, az önelfogadásban, ahol egymást támogathatják ilyen dolgokban. Viszont ugyanilyen közösségeket férfiaknak nem igazán látok, talán csak a Férfiak...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!