Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért a munkát és a tanulást...

Miért a munkát és a tanulást erőlteti a legtöbb ember annyira ? Meg a párkapcsolatot mindenféle szabályokkal amitől görcsbe randul a gyomrom? De a szingli élet se vonz....

Figyelt kérdés

ápr. 21. 07:53
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
Szóval jó ha boldog párkapcsolatban vagy és van pénzed de nagyon megterhelo a szabályokat ezekhez betartani mert ha véletlen nem úgy csinálod vagy picit nem hajtasz mar rögtön balheznak az emberek mindenen
ápr. 21. 07:54
 2/23 anonim ***** válasza:
81%

Mert egy társadalomban élsZ?!?!?!?

Nulla tudással, munka nélkül hogy akarsz megélni és föleg miböl?

Másrészt ha az alapvetö társadalmi szabályokat nem tartod be, akkor ne csodálkozz, ha mások elutasítanak

ápr. 21. 07:57
 3/23 A kérdező kommentje:
Nagyok megterhelo hogy mindig figyelni kell hogy a másik mit mond egy szituban és mivel kiszámíthatatlanok az emberek kapcsolatban munka stb. Bármikor megsertodnek problémát generalnak nekem ez nem jo
ápr. 21. 07:58
 4/23 anonim ***** válasza:
66%
Akkor mi vonz?
ápr. 21. 08:14
 5/23 A kérdező kommentje:
Az ha nem várnak el tőlem olyat amiről tudjak nekem nem megy. És feltétel nélkül szeretnek
ápr. 21. 08:22
 6/23 anonim ***** válasza:
85%
Akkor e3lső körben döntsd el, hogy mit akarsz, mert láthatóan neked semmi nem jó.
ápr. 21. 08:28
 7/23 anonim ***** válasza:
83%
Akkor van egy rossz hírem: senki nem fog feltétel nélkül szeretni. Minden embernek vannak elvárásai, például olyan alapvető dolgok, hogy ne bántsd, ne legyél genyó, törődj vele, meg ehhez hasonlók. Gondolom, neked is vannak ilyen elvarasaid ahhoz, hogy szeretni tudj valakit.
ápr. 21. 08:34
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell tanulnod a lelki békédet nem másoktól függővé tenni. És akkor nem lesz gond, hogy munkahelyen, párkapcsolatban nem mindenki úgy viselkedik/azt mond, ami neked tetszik.
ápr. 21. 08:39
 9/23 anonim ***** válasza:
27%

A társadalom belehipnotizálja az emberekbe ezeket (+ még van akit a vallás is elkábít).

Általános ostoba duma, hogy te valami magasztos cél érdekében születtél le erre a világra.

Te hajléktalannak, te taxisnak, te orvosnak, te űrhajósnak, te népvezérnek, te világutazónak, stb születtél le ide. Ökörség, mert mindannyian talaj leszünk ~100 év múlva.

ápr. 21. 09:30
 10/23 anonim ***** válasza:
78%
Hogyan képzelnéd el az életet egyébként?
ápr. 21. 09:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Miért nincsenek olyan éttermek, cukrászdák stb amik szingliknek vannak fenntartva?

Nem lehet úgy fagyit enni, mekizni stb hogy ne kelljen mások nyáladzásával szembesülni.

A hosszútávú egyedüllét a kudarc jelképe?

Nekem elég ellentmondásos amilyen üzeneteket látok a témában. Egyrészt a médiában, a filmekben a boldog párkapcsolat számít ideálnak, legtöbb sztori is erre épül, meg már igazából gyerekkortól a mesék nagyrésze erre szocializál, nem is tudom van-e olyan mese, ami...

Szerintetek a szingli szóban van pejoratív jelentés is?

Vagyis, hogy ilyen szitokszó kicsit, hogy azokkal "baj" van, mert nem kellenek senkinek. A társadalom mekkora része társít hozzá ilyen jelentést? Főleg idősebb korban mi a hozzáállás?

Az emberek miért vannak rosszindulattal azok iránt, akik nem akarnak társat maguknak, mert jó nekik egyedül? 26/L

Világéletembe mindig is megkaptam másoktól, hogy miért vagyok még szingli, nem-e akarok magamnak barátot, biztos rossz magányosnak lenni, sajnálnak, hogy egyedülálló vagyok, vénlányként egyedül fogok meghalni, halálomig szűz leszek, stb. Holott szimplán csak nem...

Miért erőlteti annyira a társadalom a párkapcsolatban élést?

Munkahelyi, baráti és családi társaságban, ismerősöktől gyakran felmerül a kérdés, hogy va-e barátnőm. Én többnyire nyiltan állok a témához és mondom is, hogy "-volt néhány futó kalandom, de eddig semmi komoly, ennek ellenére tök jól megvagyok egyedül". Volt már rá...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!