Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ember embernek farkas-e?

Ember embernek farkas-e?

Figyelt kérdés
Az anyagi tényezők szűkösek, és az emberi vágyak gyakorlatilag végtelenek. Emiatt az emberek folyton konfliktusban vannak bizonyos dolgok használatát illetően. Több-e bármelyik jogrend, mint egy utóbbi problémát megválaszoló szubjektív vélemény intézményesítése?

ápr. 28. 16:37
 1/6 anonim ***** válasza:
81%

Egyrészt ne sértegesd a farkasokat!

Másrészt az ember igen agresszív faj, senki nem fog a saját érdeke ellen cselekedni.

ápr. 28. 16:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
igen
ápr. 28. 16:44
 3/6 anonim ***** válasza:
52%
Csak Mo.-n van ez a szemlélet: de akkor miért kell a pulya?
ápr. 28. 18:09
 4/6 Noren1989 ***** válasza:
52%
Inkább táncosokkal farkaló, mint Farkasokkal táncoló.
ápr. 28. 18:55
 5/6 krwkco ***** válasza:

"Ember embernek farkasa-e?"

A farkasfalka éppúgy együttműködő egyedekből áll, mint az emberek csoportjai.

Szóval, igen.

ápr. 29. 18:28
 6/6 anonim ***** válasza:

"Ember embernek farkas-e?"

Rosszul értelmezett ez a mondás, azaz rossz értelemben használjuk.

"lupus est homo homini, non homo, quom qualis sit non novit"

„Az ember az ember számára farkas, nem ember, amíg nem tudja, milyen ember a másik.”

Értelmezve:

Mert az ember az embernek addig farkas, amíg nem ismerjük egymást.

máj. 3. 09:35

További kérdések:

Mit akarhatott a férfi?

az utcán sétáltam, házak közt, és arra ment egy kocsival egy férfi, és láttam egy házból jön ki és mikor a kocsi elhalatt mellettem kiszólt és azt kérdezte, hogy segíthetek valamiben? Eltévedtél? Mondtam nem köszönöm. Nem kell segítség? Mit akarhatott? Ilyen 45-50...

16 éves kor alatt beengedtek titeket Plázsra?

Ha valaki volt már 16 éves kor alatt, őt beengedték 18+ ember nélkül?

Mindenki érzi, ha bejön a másiknak?

Nem tudom, hogy csak nálam van ez.. vagy nem, de egyszerűen lejön a másik szemeiből ahogy néz rám, hogy 2 mp alatt Hogy érez valami alap szimpátiát amiből több is lehet vagy nem Persze ez az érzés nem olyan erős, hogy egyértelműen ugorjak rá, nem fogok minden...

A fiú azért állt arrébb a buszon mert figyelmes volt, vagy csak teljesen random?

Szóval felszalltam a buszra, már konkrétan televolt, ülőhely nem volt. Volt egy kapaszkodós rész, ahol állt egy magyar fiú és én is oda tudtam csak állni, de már úgy, hogy aki mögöttem ült, fiatal roma srác, nagyon közel volt hozzá a fenekem, már nem tudtam máshogy...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!