Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mit tegyek, ha társaságban...

Mit tegyek, ha társaságban nem szeretnék telefonozni, de közben sok olyan dolgom van, amihez mégis elő kellene vennem a telefonomat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy ideje próbálok odafigyelni arra, hogy amikor barátokkal vagyok, ne a telefonomat nyomkodjam, mert szerintem fontos, hogy figyeljünk egymásra. Ugyanakkor gyakran vannak olyan dolgok, amik miatt mégis elő kellene vennem.

Például szeretném előre naplózni az étkezéseimet, megnézni egy beérkező üzenetet, válaszolni valakinek, megnézni egy dalszöveget, lefotózni vagy videóra venni egy emlékezetes pillanatot, esetleg felhívni vagy videóhívni a barátnőmet.

Nem arról van szó, hogy végig a telefonomat szeretném nézni, inkább az érdekelne, hogy szerintetek hol van a határ a normális telefonhasználat és a bunkóság között. Ti mit tartotok elfogadhatónak egy baráti találkozón vagy közös programon? Hogyan lehet ezt jól kezelni úgy, hogy közben a társaság se érezze úgy, hogy nem rájuk figyelek?

Kíváncsi vagyok a véleményetekre és a tapasztalataitokra. 😊

jún. 3. 18:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A naplózást meg tudod késöbb is csinálni, szerintem azért vissza tudsz emlékezni pár óra múlva, hogy mit ettél. (Ha nem, egy papírra ráírod pár szóban.)

Üzeneteket vagy videót stb megnézni nem kell azonnal, társaságban bírd ki enélkül.

Videozni, fotózni nagyon indokolt esetben lehet, de elötte kérj elnézést a társaságtól.

A barádnödet meg ne ilyenkor hívd, a társaságoddal foglalkozz.

Egyszerün meg kell tanulnod az önfegyelmet, ebböl ugyanis elég sok kellemetlenséged támadhat késöbb.

Ha meg valami nagyon fontos, akkor elmégy WC-re és ott megnézed az üzeneteidet - csak ne 5 percenként rohangálj ki, meg ne legyél ott órákig.

jún. 3. 18:41
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Hat ezek kozul max a kozos foto keszites vagy telefonalas, gyors valasz vkinek a normalis
jún. 3. 23:32
 3/11 XXXBalazs ***** válasza:

"Például szeretném előre naplózni az étkezéseimet, megnézni egy beérkező üzenetet, válaszolni valakinek, megnézni egy dalszöveget, lefotózni vagy videóra venni egy emlékezetes pillanatot, esetleg felhívni vagy videóhívni a barátnőmet."

És ezek közül melyik annyira fontos, hogy muszáj elővenni miatta a telefonod...?

jún. 3. 23:35
 4/11 anonim ***** válasza:
68%
Miért akkor akarsz felhívni valakit, amikor egy MÁSIK társasággal vagy? Ha valami extrém fontos üzenetet/hívást vársz, amire mindenképpen azonnal válaszolni akarsz, akkor jelezd a társaságnak, hogy "bocs, ezt muszáj elintéznem gyorsan", ez még oké, de ha annyira nem fontosak, érdekesek, hogy kibírd MÁS ügyek intézése nélkül azt a pár órát, akkor miért találkozol velük?
jún. 3. 23:35
 5/11 anonim ***** válasza:
30%
De legjobb haverok kozt meg siman ha velevagy 0-24 kb 😂
jún. 3. 23:40
 6/11 anonim ***** válasza:
56%

Amiket írsz, azok tipikusan marhára ráérnek.

Ha fontos hívást, üzenetet vársz akkor meg lehet említeni, hogy "srácok bocsi, most várok valami nagyon fontos/sürgős infót, gyorsan válaszolok majd egy levélre/hívásra ha befut", ilyet szoktunk mi is ha van valami. Szerintem ezzel semmi gond nincs.

A többi teljes mértékben ráér a találkozó végéig.

Azt egyszerűen értelmezni se tudom, hogy miért akarnál hívogatni egy barátnőt, miközben egy másik társasággal vagy....

jún. 4. 09:38
 7/11 A kérdező kommentje:

És ezek közül melyik annyira fontos, hogy muszáj elővenni miatta a telefonod...? Hát, az étkezést előre szeretem naplózni, hogy nehogy túl sokat egyek. Az üzenetre is szeretek válaszolni, ha fontos. Fotót is, igazából az összes. Miért akkor akarsz felhívni valakit, amikor egy MÁSIK társasággal vagy? - Több oka is lehet. Aktuálisan a múltkor pont az történt, hogy a barátnőm nem tudott eljönni ebédelni, mert beteg volt, de jó lett volna, ha legalább hívásban ott van.

Ha valami extrém fontos üzenetet/hívást vársz, amire mindenképpen azonnal válaszolni akarsz, akkor jelezd a társaságnak, hogy "bocs, ezt muszáj elintéznem gyorsan", ez még oké, de ha annyira nem fontosak, érdekesek, hogy kibírd MÁS ügyek intézése nélkül azt a pár órát, akkor miért találkozol velük? - Fontosak, de egyébként van, akivel csak azért találkozom, mert muszáj, pl. munka miatt.

jún. 6. 00:48
 8/11 anonim ***** válasza:
53%
Sztem ezek közül egy sem annyira SÜRGŐS, hogy muszáj legyen elővenni a telefonodat. Ha fontos ÉS SÜRGŐS hívást, üzenetet vársz, akkor ELŐRE szólsz a társaságnak, nem akkor, amikor bejön vmi, előveszed, nézegeted, visszarakod, ha nem az írt, aztán megint. Akkor teljesen érthető, hogy megnézed. A többit el lehet intézni máskor is. Nem azt mondja senki, hogy nem fontos, hanem hogy nem sürgős. Ha elfelejted 2 óra múlva, hogy mit ettél az ételnaplózás miatt, akkor itt vmi figyelemhiányos agyprobléma van pl.
jún. 8. 16:31
 9/11 anonim ***** válasza:
56%

"Aktuálisan a múltkor pont az történt, hogy a barátnőm nem tudott eljönni ebédelni, mert beteg volt, de jó lett volna, ha legalább hívásban ott van."

Hát ez marhára nem sürgős. Szerintem nagy bunkóság hívogatni másokat, miközben társasággal vagy. (Nyilván kivétel ha vészhelyzet van, de a "jó lenne beszélni" az nem vészhelyzet)

jún. 9. 08:11
 10/11 anonim ***** válasza:
Ja, a hívásban ott levést meg lehet oldani úgy, hogy zoomon keresztül felhívjátok, és élőben vagytok vele, nemcsak te b.kurálod a telefonodat.
jún. 9. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Hogy kezelitek a telefonfüggő ismerősöket, akik társaságban se tudják lerakni a telót?

Barátok, család, párkapcsolat, stb - ha hozzátok közel álló embereknek bele van nőve a telefon a kezébe, azt hogy szoktátok kezelni? Van erre valami megoldás? Sajnos az utóbbi években a környezetemben lassan mindenki ezt csinálja. Meglátogatom a szüleimet,...

Más is tapasztalja, hogy csak akkor jutsz szóhoz társaságban ha mások szavába vágsz?

Ugye nem illendő mások szavába vágni, tiszta sor. De megfigyeltem hogy amúgy nehéz szóhoz jutni, ha az ember csak türelmesen vár hogy mások befejezzék a mondandójukat. Mostanában sokszor úgy megyek bele beszélgetésekbe, hogy megfogadom hogy egyáltalán nem vágok...

Férfi társaságban hogyan tekintenek az olyanra, aki sikeres a karrierjében, van pénze, de béna a csajozásban?

Végülis férfiak közt általában ez a két dolog emeli a státuszt, ha valakinek jól megy a szekér, van pénze, vagy ha szép nő van mellette. Az ilyesmivel hencegő sztorikat nagyon élvezik az emberek. Persze legtöbbször a kettő együtt jár, de mi van, ha csak az egyik...

Te fogsz politizálni társaságba szilveszterkor?

Mindneki iszik. Ilyenkor jól el lehet elégedetlenkedni az élettel, politikusokkal?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!