Hogyan válhatok társasági jólmegaszondóvá?
Hány éves vagy?
Általában hány ember van a középpontban?
Ez adottság.
A különbség közted és köztem, hogy amíg te elmondod és nem figyelnek, addig én elmondom még1x. Elmondom hangosabban. Felállok és elmondom. Állva kiabálok és rácsapok az asztalra. A figyelmet nagyobb társaságban egyszerűen ki kell követelni magadnak.
Ehhez azért kell magabiztosság, mert ha 3x elismétled ugyanazt gyenge hangon, akkor sem fognak rád figyelni.
Miután kikövetelted, pár percig tiéd a figyelem akkor nem kell kiabálni végig.
Ha megfigyeled, azok akik a társaság középpontjában vannak, folyamatosan gesztikulálnak, és magasabb hangerővel beszélnek. Mozgásban vannak még akkor is, ha egy helyben ülnek. Előre dőlnek és a lábaik, kezeik nyitott állásban vannak. Lehetőleg nem vesznek levegőt :DD
Összeszedetten és gördülékenyen kommunikálnak (nem lassan, szavakat keresgélve).
Talán ha ezeket a dolgokat megpróbálod leutánozni, lehet, hogy sikered lesz.
Először is kérdezz meg valakit, hogy halkan beszélsz-e. Azért kérdezz mást, mert te nem biztos hogy meg tudod ítélni. Nekem vannak ilyen visszahúzódó ismerőseim, akik olyan halkan beszélnek hogy normál utcai zajszint mellett se értem amit mondanak.
Másrészt ha csendesebb, félénkebb típus vagy, nem kötelező ám nagy társaságba járni, pláne megmondoembernek lenni. Az az extravertalt, harsány emberek sajátja, hacsak nem a túlélésed múlik rajta ne akard utánozni, mert ugyis észreveszik rajtad az "izzadságszagot". Persze nem baj ha kicsit magabiztosabb és asszertivabb leszel, de ne akarjál mindjárt báránykából oroszlán lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!