Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Mi a különbség aközött hogy...

Mi a különbség aközött hogy megalszik a tej, vagy megsavanyodik és keseredik?

Figyelt kérdés

#tej #keseredik
2019. okt. 30. 12:26
 1/10 anonim ***** válasza:
51%
Az egyik ehető és finom, a másik nem.
2019. okt. 30. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
59%
A házi tehéntej megalszik és az jó, a bolti dobozos "tej" az csak meg rohad és nem jó.
2019. okt. 30. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A különbség a benne elszaporodó mikroorganizmusok mibenlétének tulajdonítható. A tejsavas erjesztést folytató baktériumok hatására a tejcukorból tejsav keletkezik és denaturálódik a kazein (tejfehérje). Más baktériumok nem savanyítanak, nem denaturálják a kazeint, viszont lebontják a fehérjéket és többnyire ezek a bomlástermékek okozzák a keserű ízt.
2019. okt. 30. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom a különbséget, de a megkeseredett tej a legjobb. Az olyan mint én
2019. okt. 30. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

Nagy tévedés: a házi tej is meg tud keseredni.

Ha felforralom és 2 hétig a hűtőben van.

Persze ettől még sokkal jobb a házi tej szerintem is.

2019. okt. 30. 16:58
 6/10 hírnök ***** válasza:
majd a wc-n megtudod!
2019. okt. 30. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

A #3as írta a jó választ.


Akik szerint a dobozos tej nem alszik meg, azok szerint az üzemben hogyan csinálnak sajtot,kefirt,joghurtot?

2019. okt. 30. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A pasztörizált tej nem alszik meg, csak ha "beoltod". Mondjuk yoghurtot keversz hozzá.


A felfőzött falusi tej sem. Mert elpusztítod benne a baktériumokat.


A felfőzetlen, nem pasztörizált tejből lesz aludt tej.

2019. nov. 1. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:

Gyerekkoromban a nejlonzacskós tej is pasztőrözött volt, de mégis megaludt, és nagyon finom aludttej lett belőle.

De azok a tejek nem álltak el egy hétig a hűtőben, mint a ma gyártott, sima "friss tej".

A különbség szerintem az, hogy a mai tejekből jobban kiölik a bennük lévő baktériumokat. Emiatt jobban elállnak, de pont ezek a baktériumok hiányoznak a normális aludttej létrejöttéhez.

2019. nov. 6. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Igen, igazad van, de valószínűleg a pasztörizálásnak is vannak különböző fokozatai. Gondolom, attól függ, milyen hőmérsékleten csinálják. Nem vagyok egy szakértő.


De van az uht tej, ami eláll néhány hónapot, és van a nem ultrapasztőrizált, ami eláll egy hetet. Aztán van, amit a nagybátyám küld be, frissen fejve, amiről leszedjük a tejszínt másnap, aztán felfőzzük, a férjem úgy szereti ...brrr... a szagát sem bírom elviselni a frissen felfőzött tejnek... de amit nem főzünk fel, abból igazi aludt tej lesz..

2019. nov. 6. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!