Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Alkoholmentes italok

A kérdés

Baristák! Miért nem sikerül a tejhabom a kávédíszítéshez?

Cappucino díszítéshez szeretném megtanulni. Próbáltam laktózmentes 1,5%os tejjes meg teljes tejjel. 60 fokosra felmelegítem, utána french pressel addig pumpálom, amíg alig látszik benne buborék ( így láttam egy videóban) amikor öntöm nem sikerül még a szív forma sem vagy szétválik hamar a hab. Mire kell figyelni az öntésnél és a habkészítésnél?

A kancsón is sok múlik? Mert nem professzionális kiöntőm van, hanem egy porcelán, de vékony a csőre csak egy kicsit elhajlik.



Keress kérdéseket hasonló témákban: Latte Art, barista, kávé

  jan. 14. 15:31  Privát üzenet  

A válaszok
Profik a tejhabot gőzöléssel készítik.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/10Időpont jan. 14. 17:14 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ugyan nem vagyok barista, de ilyen filléres habverővel olyan habot verek, hideg tejből is, hogy még egy félóra múlva is kemény. :-D

[link]


Tudom, hogy azért eg y"profi" ha gőzölt tejből készül, de nekem ezzel is tökéletes az otthoni capuccinom. :)



A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/10Időpont jan. 14. 17:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
gőzölni kell. amúgy javíts ki ha tévedek, de a french press nem kávékészítésre való?

A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/10Időpont jan. 14. 18:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

# 3/ létezik ilyen french-press kinézetű tejhabosító is, csak műanyag szita van benne (a fp-ben meg fém)

[link]



A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/10Időpont jan. 14. 18:29 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Bármilyen french pressel lehet kőkemény tejhabot csinálni néhány másodperc alatt.

A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/10Időpont jan. 14. 21:39 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nekem is van tejhabosítóm, kemény habot csinál, szeretem nagyon. De nem pont olyan, mint a gőzölt tej. Ezért gondoltam, hogy máshogy viselkedik, ha mintákat akar vele csinálni.

A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/10Időpont jan. 15. 09:18 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Erről a videóról láttam ezt a technikát: https://www.youtube.com/watch?v=hywbrms5B1k


Gondolom, ha neki sikerült nekem sem ezzel lehet a baj, mert tényleg szép kemény habot csinál. Az öntésnél mire kell figyelni?



# 7/10Időpont jan. 15. 15:25 Privát üzenet
A kérdező kommentje:

itt is french pressel csinálja:

https://www.youtube.com/watch?v=lFBp_aqV8k8



# 8/10Időpont jan. 15. 15:28 Privát üzenet
#7 a pulthoz azért csapkodja a tejes kancsót hogy a nagy buborékok kipukkadjanak, így szép krémes lesz a hab. érdemes még körbe keringetni a tejet a kancsóban, mert így a folyékony rész és a habos rész nem válik ketté. ha kettéválik, akkor csak a folyékony fog a csészébe folyni, a hab nem. szép formák nekem sose sikerültek a habbal, de megvan a technikája

A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/10Időpont jan. 15. 15:35 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Ezeket megszoktam tenni. Valahogy a nem elég folyós, nem lesz belőle minta, lehet hogy túl keményre csinálom?


Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

Nem adom fel, gyakorlok!



# 10/10Időpont jan. 16. 13:41 Privát üzenet

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



ArgumCity 728







Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!