Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Baristák! Miért nem sikerül a...

Baristák! Miért nem sikerül a tejhabom a kávédíszítéshez?

Figyelt kérdés

Cappucino díszítéshez szeretném megtanulni. Próbáltam laktózmentes 1,5%os tejjes meg teljes tejjel. 60 fokosra felmelegítem, utána french pressel addig pumpálom, amíg alig látszik benne buborék ( így láttam egy videóban) amikor öntöm nem sikerül még a szív forma sem vagy szétválik hamar a hab. Mire kell figyelni az öntésnél és a habkészítésnél?

A kancsón is sok múlik? Mert nem professzionális kiöntőm van, hanem egy porcelán, de vékony a csőre csak egy kicsit elhajlik.



2020. jan. 14. 15:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Profik a tejhabot gőzöléssel készítik.
2020. jan. 14. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan nem vagyok barista, de ilyen filléres habverővel olyan habot verek, hideg tejből is, hogy még egy félóra múlva is kemény. :-D

[link]


Tudom, hogy azért eg y"profi" ha gőzölt tejből készül, de nekem ezzel is tökéletes az otthoni capuccinom. :)

2020. jan. 14. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
gőzölni kell. amúgy javíts ki ha tévedek, de a french press nem kávékészítésre való?
2020. jan. 14. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

# 3/ létezik ilyen french-press kinézetű tejhabosító is, csak műanyag szita van benne (a fp-ben meg fém)

[link]

2020. jan. 14. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Bármilyen french pressel lehet kőkemény tejhabot csinálni néhány másodperc alatt.
2020. jan. 14. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekem is van tejhabosítóm, kemény habot csinál, szeretem nagyon. De nem pont olyan, mint a gőzölt tej. Ezért gondoltam, hogy máshogy viselkedik, ha mintákat akar vele csinálni.
2020. jan. 15. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

Erről a videóról láttam ezt a technikát: https://www.youtube.com/watch?v=hywbrms5B1k


Gondolom, ha neki sikerült nekem sem ezzel lehet a baj, mert tényleg szép kemény habot csinál. Az öntésnél mire kell figyelni?

2020. jan. 15. 15:25
 8/11 A kérdező kommentje:

itt is french pressel csinálja:

https://www.youtube.com/watch?v=lFBp_aqV8k8

2020. jan. 15. 15:28
 9/11 anonim ***** válasza:
#7 a pulthoz azért csapkodja a tejes kancsót hogy a nagy buborékok kipukkadjanak, így szép krémes lesz a hab. érdemes még körbe keringetni a tejet a kancsóban, mert így a folyékony rész és a habos rész nem válik ketté. ha kettéválik, akkor csak a folyékony fog a csészébe folyni, a hab nem. szép formák nekem sose sikerültek a habbal, de megvan a technikája
2020. jan. 15. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:

Ezeket megszoktam tenni. Valahogy a nem elég folyós, nem lesz belőle minta, lehet hogy túl keményre csinálom?


Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

Nem adom fel, gyakorlok!

2020. jan. 16. 13:41
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!