Csapvizet szeretnék ásványvizes palackba tölteni . Ki öntöttem az ásványvizet a palackból és csapvizet öntöttem bele. ki is öblitetem a palackot . Ha be teszem a hűtőbe meddig áll e l a csapvíz ?

válasza:

válasza:

válasza:Inni max. 3-4 nap, mert már levegő került bele, ezzel bacik is, így a hűtőben is romlik, csak lassabban, mint szobahőmérsékleten.
Arról nem beszélve, hogy félév, egy év alatt, ha mindig abból iszol, mennyi mikroműamyagot fogsz a vízzel bevinni. Tárold inkább csavaros üres boros palackban. Az nem szennyezi, igaz abban is romlik ugyan úgy.

válasza:"levegő került bele, ezzel bacik is, így a hűtőben is romlik"
Tessék már elmagyarázni nekem, hogy a vízben mit eszik a baci? Amikor a citrom romlik meg, akkor a citromot eszi. Amikor a csirkecomb buggyan meg, akkor a húst eszi. Amikor a lekvár romlik meg, akkor a gyümölcsből táplálkozik a baci. De az ivóvízben hogyan tudna szaporodni? Mit eszik? Kálciumot? És az elég neki? Ne tessék már velem viccelni, hogy az ivóvíz megromlik egy palackban, mert elszaporodnak benne a bacik. Ahhoz, hogy szaporodjanak, enniük kellene valamit. De se cukor, se szénhidrát, se fehérje, se semmi más, csak a keménységet okozó ionok és ellenionjaik...

válasza:#8 AI válasza te nagyokos:
Mivel táplálkoznak a baktériumok a vízben?
A baktériumok nem szilárd ételt esznek, hanem a vízben jelen lévő, molekuláris szintű szerves és szervetlen anyagokat veszik fel a sejtfalukon keresztül:
- Szerves szénvegyületek (AOC - Assimilable Organic Carbon): A csapvízben természetesen is jelen vannak mikroszkopikus méretű szerves anyagok (pl. növényi maradványok molekulái a vízbázisból). Ez a baktériumok fő szénhidrát- és energiaforrása.
- Szervetlen ásványi anyagok: A csapvízben lévő nitrátok, ammónia, foszfátok, vas és mangán a fehérjék és a DNS építőköveit (azotot, foszfort) biztosítják számukra.
- Emberi eredetű tápanyagok (ha felbontottuk az üveget):
Ha belenyalsz az üvegbe vagy a szádhoz érinted, a nyáladból származó fehérjék, enzimek és sejttörmelékek hatalmas tápanyagbombát jelentenek a baktériumoknak.
A kézről rátapadó faggyú és zsír a kupak tekerésekor szintén bemosódhat a vízbe.
- A palack saját anyaga: A műanyag palackokból (különösen a lágyabb vagy olcsóbb műanyagokból) nagyon kis mennyiségű szerves vegyület kioldódhat a vízbe, amit egyes baktériumfajok képesek lebontani és tápanyagként hasznosítani.
Vitatkozz a geminivel tovább, ha még mindig nem érted.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Több palackozott ásványvízgyártó is hamisítja a termékekeit, mégpedig úgy hogy rendes vizet használnak, hozáadott sóval és ásványi anyagokkal. Aki járatosabb a témában és érdemben hozzá tud szólni, kérem írja le hogy milyen információja van.?
Régebben az ásványvíznek volt egyfajta sós-kesernyés íze, érezni lehetett, hogy nem sima csapvíz. A mostaniak viszont teljesen íztelenek, a szénsavmenteseket meg sem lehet különböztetni a csapvíztől. Lehet, hogy valójában sima, csapból folyó ivóvizet adnak el ásványvíz néven?
Én csapvizet :) De azért néha ásványvizet is iszok.
Szerintem: 1.Perla Harghitei 2.Borsec 3.Fonyódi 4.Theodora
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!