Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Hogyan tudnék jobb cappuccinok...

Hogyan tudnék jobb cappuccinokat készíteni? Kávégébbel szogtam, ami a tejet is felveri, de elég hitvány lesz :\

Figyelt kérdés

Szemeskávét megörlöm, annak elég jó íze van, viszont a cappucinoval nem vagyok megelégedve :D.


Ti mit ajánlanátok? Kávé/tej arány mennyi kell legyen? (tej felverés során 3x-osára nő)

Milyen tej ajánlott? Eddig olyan tejjel csináltam ami a tehén tőgyéből jött ki.

Még mit szoktak beletenni? Milyen fajta kávé ajánlott cappucinonak?


A "google a barátod" kommenteket kérlek mellőzzétek, saját tapasztalatok érdekelnének, nyílván amit eddig csináltam azt is egy leírás alapján készítettem.



2017. júl. 20. 08:15
 1/10 A kérdező kommentje:
**Kávégéppel**;**szoktam**;
2017. júl. 20. 08:25
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Google
2017. júl. 20. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim válasza:
Ahogy én tudom,hogy Olaszországban a kávét és a tejet felforralják és úgy öntik össze 1az1 arányban. :)
2017. júl. 20. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Dehogy forraljak fel a tejet. Felhabositjak gőzzel. Az arany pedig 1:1:1 kávé, tej, tejhab. Minél magasabb zsirtartalmu a tej, annál több és keményebb habja lesz.

Mi a konkrét kérdés, mi az hogy hitvány lesz?

2017. júl. 20. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

Nehéz leírni mitől rossz az íze, nem vagyok otthon ebben a nyelvezetben. Kb. olyan mintha a hideg tejet ráöntenéd a kávéra, vagy mind az üzletekben a hideg kávé a hűtőből.



Vendéglőben nem tudom mit csinálnak jobban, tejet a gép jól felveri, kb. 3x-osára nő a térfogata, annál tovább nem tudnám habosítani, mert a csészében felforrana a tej :\. A tejet külön habosítom, majd ráöntöm a kávéra.


Vendéglőkben sokkal jobban megcsinálják, csak nem tudom miért, pedig ott is hasonló gép van.

2017. júl. 20. 19:21
 6/10 anonim ***** válasza:
Próbáld meg magasabb zsirtartalmu tejjel csinalni
2017. júl. 20. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
51%
Így van. Bróbáld beg bagasabb zsirdardalmú dejjel csinálni. :-))
2017. júl. 21. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
De a tej amivel csinálom az rendes falusi tej, a tehén tőgyéből húzom ki kézzel a kávé készítése előtt. Nem annak a legnagyobb a zsírtartalma?
2017. júl. 21. 12:23
 9/10 anonim ***** válasza:
Ah, azt hittem csqk azt akartad mondani a "tehén togyebol jött ki " megfogalmazassal, hogy sima tejet használsz, nem növényit. Akkor ez lesz a gond : a kavezokban pasztorizalt tejet használnak, az egész más, mint a friss házi. Próbáld ki azzal.
2017. júl. 21. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

Oké, kipróbálom akkor bolti tejjel is, ma is csináltam, kicsit kevesebb tejjel, de az se lett valami príma.


Köszönöm a segítséget. Majd próbálgatok ezt azt még, s leírom mivel "jó" a cappucino!

2017. júl. 21. 13:52

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!