Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Valami jó szörpreceptek?

Valami jó szörpreceptek?

Figyelt kérdés

2018. ápr. 13. 13:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
66%

Bodzaszörp

1:1 arányú cukorszirupból ~1 litert készítek. 5-6 darab tenyérnyi méretű bodzavirágot óvatosan lemosok, tényleg óvatosan, kicsi vízsugárral, mert egyébként lehullanak a virágok. Ezután egy tálba teszem őket, ráöntöm a már langyosra hűlt cukorszirupot. 3-4 napig állni hagyom, reggel és este átforgatom. Végül apró lyukú szűrőn leszűröm. Tartósítószer nem szükséges, 1 évig el kell állnia romlás nélkül.

2018. ápr. 13. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
52%
Azt elfelejtettem, hogy ugyanúgy hígítva iható , mint a boltiak.
2018. ápr. 13. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 1-2 nem vitát szeretnék veled generálni, mert tulajdonképpen igazad van, a receptek valóban így szólnak, csakhogy ...


Én a világ legfinomabb bodzaszörpjét a szomszédasszonyomnál ittam és az így csinálja: (azóta én is)

A déli órákban 12-14 óra között szedi a bodzatányérokat, mert akkor a legaromásabb a növény és olyan helyről, ahol garantáltan nem éri autófüst, utcapora, stb., pl. erdőben, kirándulás keretében.

Neki megvan a tuti helye egy mezőn, mindig ott szedi.

1 literre 10-15 tányért szed és NEM MOSSA le, mert a legértékesebb részét, a zamatos, illatos virágport is lemosná róla.

Viszont mivel több a virágporos bodzatányérja, nem áztatja 3-4 napig, mert akkor poshad a víz, ahogy a virágvázába tett növényen is.

Egyetlen éjszakára áztatja be a tányérokat a szirupba és tesz bele hajszálvékony karikára vágott citromokat is, amiket mielőtt leszűri, kinyomkod.

Leszűri, üvegekbe tölti, semmi tartósítószer nem kell neki sem.

Az eredmény, sűrű, zamatos, mézes, ízes csoda.


Nem mondom, hogy így csináld, csak elmeséltem neked egy eszméletlenül finom változatot, aminél nem napokig ázik a vízben a "zöldség" :)

2018. ápr. 13. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Én hasonlóan csinálom, mint a 3-as, csak két napig aztatom. Van amikor a cukor feléből karamellt főzök és akkor karamellás bodzadzorp készül.


Ugyanígy csinálom az akacszorpot is

2018. ápr. 13. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
#3 Nem tudnál vitát generálni, ha akarnál sem. Recepteken nem vitatkoznék. Mindenkinek más az ízléses, ízlés miatt vitatkozni pedig badarság. ☺️
2018. ápr. 13. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha szereted a fűszeres ízeket, akkor gyömbérszörp.

Cukorszirup a szokásos módon, és gyömbért karikára vágva bele dobod. Ez esetben nem áztatni kell, hanem akár együtt is főhet a cukorsziruppal a gyömbér. Utána leszűrve fogyasztható.

2018. ápr. 13. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Az én kedvencem a



Menta szörp


Hozzávalók:

1 liter víz

1 kg cukor

1 kg citrom kifacsart leve

1 csokor menta


Elkészítés

A vízből és a cukorból 50 %-os szirupoldatot főzünk. A menta leveleket leszedjük, egy edénybe tesszük, rámerünk a cukros oldatból nagyjából egy decit, és botmixerrel turmixoljuk. Ezután szűrőn átszűrve a cukoroldathoz öntjük. A citromok kifacsart levével ízesítjük, ha kihűlt, akkor üvegbe töltjük, és hűtőszekrényben tároljuk.

2018. ápr. 13. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

A kertemben rengeteg citromfű terem,így minden évben teszek el


CITROMFŰ SZÖRPöt



Hozzávalók:



2 l víz

2 db citrom

2 csokor citromfű

5 dkg citromsav

2 kg cukor


A citromfüvet a karikára vágott citrommal a 2 liter vízben egy egész napig állni hagyom .

Másnap hozzáadom a cukrot és a citromsavat majd felforralom és 15 percig hagyom , hogy a főzetem a tűzön zubogjon .

Leszűröm , üvegekbe töltöm és száraz dunsztban hűtöm ki .

2018. ápr. 13. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Fahéjszörp



Hozzávalók:


1 l víz

50 dkg cukor

8-10 db fahéjrúd

8-10 szem szegfűszeg

6-8 szem szegfűbors

1 db csillagánizs

Fél rúd vanilia

1 kezeletlen citrom héja


Elkészítés:

1. A citrom héját zöldséghámozóval levágom, és

az összes többi hozzávalóval egy lábasba teszem.

2. Felforralom, és lefedve, lassú tűzön 1 óráig főzöm, amíg

mély,sötétbarna színe nem lesz.

3. Elzárva hagyom kihűlni, majd leszűröm,

üvegekbe töltöm, és lezárom. Sokáig eláll, még

hűtés nélkül is.

2018. ápr. 13. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekkoromban kukucskának hívtuk az akácvirágot.

A bodzához hasonlóan a fehér akác virágjából is lehet szörpöt készíteni.



Kukucska szörp

Hozzávalók


3-5 liter akácvirág

4 db bio citrom

2 kg kristálycukor

30 szem citrompótló

Tegyük az akácvirágokat egy nagy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőségesen ellepje. A virágokat nem szükséges megmosni, mert akkor sok íz anyagot veszítünk el vele. Adjuk hozzá a vékony karikákra felszeletelt citromot, keverjük jól össze, majd fedjük be egy fedővel. Hagyjuk a konyhában, vagy tegyük az éléskamrába és áztassuk legalább egy napon keresztül.


Másnap sűrűszövésű gézanyagon szűrjük át, majd a virágos levet öntsük egy nagy fazékba. Adjuk hozzá a cukrot, citrompótlót, majd forraljuk fel. Még forrón töltsük üvegekbe, jól zárjuk le, majd tegyük szárazdunsztba. Másnap már betehetjük az éléskamránkba. Jéghideg vízzel, egy-egy levél friss mentával hígítva fogyasszuk.

2018. ápr. 13. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!