Citromból pálinka?

Figyelt kérdés
Megérné citromból pálinkát csinálni esetleg valaki csinált már? Mire kell figyelni a cefrénél?

2019. aug. 12. 16:33
 1/7 anonim ***** válasza:
58%
Nem lehet belőle pálinkát csinálni, mert nagyon alacsony a cukortartalma, maximum ha rengeteg kristálycukrot keversz hozzá, bár akkor már nem pálinka lesz. Likőrt azt lehet csinálni belőle.
2019. aug. 12. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
60%
Az első válaszoló mindent elmondott. Nincs benne annyi cukor, hogy beinduljon az erjedés és a cukor alkohollá alakuljon. Ha pedig kristálycukrot raksz hozzá, akkor egy kegyetlen fejfájást okozó alkoholos valamit kapsz.
2019. aug. 12. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Esetleg mézzel cukor helyett? De lehet már nem érné meg...
2019. aug. 12. 20:36
 4/7 anonim ***** válasza:
Az is cukor, a baktériumokat nem vered át.
2019. aug. 13. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
67%
Van benne bőven annyi cukor és be is indul az erjedés ha beindítod. Ez így honnan jött? Feltételezésből vagy próbáltad és nem sikerült vagy mi? 3-5 litert is ad, annyi cukor van benne (szóval hozzáadott cukor nélkül)!!! S hogy mi történik, ha hozzáadsz cukrot, mert hogy ez is kérdés volt? Az, ami a többi cefre esetében is! Van egy küszöb, ameddig még jótékony hatással van a végeredményre és azon fölül viszont ront rajta (ízben, illatban). Ez ilyen cukortartalmú gyümölcsnél 3-5%-nál van. Azért gondoljátok így, mert savanyú? :D Attól még van cukortartalma! Kökényből is készül pálinka, az pedig a savanyúnak egy teljesen új szintje a citromhoz képest. :) Ahogy öreganyám mondta, a s-ggedet is összehúzza! Sőt, megdöbbensz, de valamivel többet ad, mint a citrom! :) A "természet" persze nem feltétlen ad minden gyümölcsből alkoholt, de nem is kell rábízni.
2019. aug. 13. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
76%

:D Eszem megáll... Mi nem tetszett? Na búj elő!!! Nem hiszel nekem vagy mi a probléma? Nem lepontozni kell, akkor tessék megmagyarázni, ha kell cáfolni. Nem szimplán letagadni a zsiráfot, hogy olyan állat nem létezik!!! No de a neten kutakodva ezt találtam: [link]

Szóval nem én vagyok az egyedüli vállalkozószellemű, aki próbálkozott s akinek sikerült. Hihetetlen időigényes történet, mert gyak. a citrom levét és húsát ki kellett kanalaznom annak héjából, ugyanis az hiába hordoz intenzív ízeket és illatokat, nem kerülhet bele, mert megkeseredik tőle.

Persze irányított erjesztéssel készült. Pektinbontást követően kapott fajélesztőt és élesztő tápanyagot, de én minden esetben így járok el.

Ha pedig azt nem hiszed el, hogy minimális cukor hozzáadása jótékonyan hat az abból készült párlatra, akkor próbáld ki, mert ez csak annál hit kérdése, aki nem próbálja! Nem kell elhinni ezt a süket dumát, hogy az csak kárt tud tenni benne. Egy szélsőségre adott szélsőséges válasz a cukrozás tilalma!!! Annyira igaz csak, mint hogy hibásan lefőzött pálinkába bele kell halni! 2-4% cukor hozzáadása nem hígítja a végeredményt, efelett viszont az hígul, ugyanis efelett (csak efelett!) helytálló az a kijelentés, hogy kvázi több "alkoholra" jut ugyanannyi aroma (íz, illat). Ez sem ilyen levegőbef-sott kijelentés, erre is tettek már többen kísérletet, magyarázatot, akár kémikus szemmel való megközelítéssel is, én mint anno kémiából 2-es tanuló csak annyit tudtam tenni, hogy kipróbáltam, ugyanabból az alapanyagból 3 féle képen cefrézve majd külön lefőzve!

Ezzel szintén nem vagyok egyedül, aki ilyet tett:

[link]

2019. aug. 14. 06:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 Phoney ***** válasza:
67%
Nincs olyan, hogy „nincs benne annyi cukor, hogy beinduljon az erjedés”. Minden gyümölcsből lehet szeszt főzni, maximum kevés lesz (vagy esetleg megrohad erjesztés közben, ha nem értesz a szakszerű cefrézés alapjaihoz).
2019. aug. 14. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!