Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Banánból pálinkát?

Banánból pálinkát?

Figyelt kérdés

Csak a minap olvastam egy kérdést amiben a citromból készíthető-e pálinka szerepelt, aztán csak így elkezdtem gondolkodni, hogy mik azok az édesebb gyümölcsök, amikből sosem hallottam hogy készülne.


Egyik a banán, ebből lehetne? Bár azt gondolom hogy ha lehet is azért nem hallani róla, mert szimplán nem terem a mi éghajlatunkon rendesen.

A másik viszont a dinnye. Dinnyéből miért nem készítenek? Hisz gondolom ennek van bőségesen cukortartalma, ráadásul még jó lédús is és nagy mennyiségben, könnyen termeszthető, mégse hallottam róla sosem.



2019. aug. 13. 02:44
 1/6 Andizsuzsi ***** válasza:
87%

Banánból főznek pálinkát itthon is, párlat néven találkozhatsz vele.


Dinnyéből lehet, de nem érdemes. Egyrészt nincs benne bőségesen cukor, az egyik legalacsonyabb cukortartalmú gyümölcsünk, másként kifejezetten jellegtelen ízű. Nem véletlen, hogy dinnyelevet sem gyártanak.

2019. aug. 13. 05:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
81%
Az a csekély 98%, akinek ha van gyümölcsíz a löttyében, az is rohadásíz, érthető okokból nem foglalkozik ilyesmivel. Egy kis rohadtalma szagot még elvisel a nép, de a rohadt banán rendesen kukaszagú, a dinnye meg mint a rohadt tök, csak durvább.
2019. aug. 13. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Milyen rohadás? :) Meg kell akadályozni. Nincs sava, ezért savazni kell és irányított erjesztést kell alkalmazni, élesztő tápanyaggal. Egy cefrében rohadás nem történhet!

Banánból lehet párlatot készíteni, ízes, sült banán íze van leginkább. Nekem nagyon nem ízlik. Bort is készítenek belőle egyébként.

Dinnyéből (görög) egy íztelen izé lesz, de lesz belőle alkohol, csak nincs értelme... A görögdinnye íze nem menthető át, egészen egyszerűen "elbomlik" az erjedés alatt. Nincs is íze igazán, frissen fogyasztva sem, csak azért szeretjük mert lédús, (jobb esetben hideg) és édes. Nálunk ugyan nem szokás fogyasztani a levét, de Ázsia egyes részein előszeretettel fogyasztják kvázi gyümölcsléként. Sárgadinnyéből viszont készíthető ízes pálinka, ami hozza a gyümölcsre jellemző tulajdonságokat ízben, illatban. Csak az kerülhet a cefrébe, amit egyébként megennénk belőle, szóval magot továbbá a teljes magházat ki kell vágni, és meg kell hámozni.

A másik kérdésre itt is válaszolva: Citromból is készíthető párlat, az, hogy olyan savanyú, hogy még rágondolva is beindul sokaknál a nyáltermelődés, attól még van cukortartalma. Azt nem értik sokan hogy az, hogy mit érzünk ki ízben (édeset, sósat, savanyút, keserűt), az azon múlik, hogy abban melyik íz dominál, ha valami irdatlan savanyú, az nem jelenti azt, hogy abban egyáltalán nincs cukor! A kökény is irdatlan savanyú, mégis készíthető belőle pálinka, keveset ad, de készíthető. Egyébként bármennyire is hihetetlen 100kg citromból kb. 3-4 liter 50%-os párlat kihozható!!! (cukor hozzáadása nélkül!)

2019. aug. 13. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Aki lepontozott legyen szíves mondja meg, melyik részével nem ért egyet a válaszomnak.
2019. aug. 13. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
dinnyéből próbált már magyar https://www.youtube.com/watch?v=0KVTkPXewdM de azt írta utána kommenteknél hogy nem lett a legjobb végeredmény
2019. aug. 13. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Andizsuzsi! Én meg felpontoztalak, hogy egy kicsit korrigáljam, mert semmi valótlant nem állítasz benne. Azt tessék megérteni, amit már írtam, hogy ízre nem lehet megmondani ezt! Dinnye esetében az "tiszta" lé, abban oszlik el a cukor, ha nincs benne savanyú íz, akkor persze, hogy édesnek hat. A görögdinnyének és a sárgadinnyének is alacsony a cukortartalma, sőőőőt az őszibaracknak is srácok!!!! Átlag 10-15 gramm cukor van az őszibarackban, (holott mennyire édesnek érzed...) ami így az alacsony cukortartalmú gyümölcsök között nincs túl előkelőhelyen, de ott nincs pusztán előkelőhelyen, lényegesen (lényegesen!!!) több cukor van még a meggyben is (nemhogy mondjuk a szőlőben, szilvában, cseresznyében például)!!! Ha így akartok "fogyizni", hogy savanyú gyümölcsöt esztek, akkor tévúton vagytok! A görögdinnye pl. az egyik legjobb fogyókúrás gyümölcs vagy zöldség (kinek mi), mert telít, de nem hizlal!

Tessék utánaolvasni!

2019. aug. 13. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!