Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Abból milyen pálinka lenne,...

Abból milyen pálinka lenne, ha a szilvacefréhez hozzákeverném a "kipréselt" szőlőhéjat-magot?

Figyelt kérdés
Egyikből sincs sok, a kettőből együtt lenne érdemleges mennyiségű pálinkának való
2019. szept. 28. 16:37
 1/4 anonim ***** válasza:
A magot nem javaslom, attól keserű ízt is kapna, közel sem lenne a legfinomabb! Szóval magot semmiképp, ha esetleg a szilvában bennehagytad, abból is érdemes lenne kiszedni!
2019. szept. 29. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez attól függ, hogy a szőlő mennyire van kipréselve, ill. attól is, hogy a törkölyből készült pálinkával hogy állsz, szereted vagy sem, mert a törköly nagyon megosztó. Én pl. utálom, de sokan nagyon kedvelik. Uralkodó íze-illata van, így szinte biztos, hogy az lenne domináns a párlatban!

Ha közel szárazra préselt szőlőről van szó, akkor nincs túl sok értelme, max. némi plusz ízt hozhat, a cefre térfogatát növeled vele, a kihozatalt csak csekély mértékben.

2019. szept. 30. 07:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 mindentudó99 ***** válasza:
Nyilván ha csak eggyütt ad elég mennyiséget nem kerdés csináld meg. Nyilván törköly izű lesz. Persze aki szereti. Pl a vörös törköly kimondottan jó szokott lenni nálam. A fehér meg az az 8gazi büdös kiállhatatlan szagú. Pedig a fehér a minőségibb szőlő.
2019. szept. 30. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi válaszokat! Én szeretem a törkölypálinkát, és vörös szőlőm van (otelló). Nagyon csutkóra nincs kipréselve (nincs is préselőm, csak "alternatív" módszerekkel nyomorgatom ki a mustot - vagyis még eléggé lédús a visszamaradó anyag. Hát....majd meglátom - lehet, hogy összeteszem a kétféle dolgot, de még nem biztos....Köszi!!!
2019. okt. 1. 00:45

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!