Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok

A kérdés

Idén (2019) hány liter 47 fok körüli pálinkát tudtatok főzni 100 liter sárgabarack cefréből?

Kicsit keveslem a kifőzetett pálinkámat. Kevesebb mint a várt fele... A főzde arra hivatkozott hogy idén általánosan gyenge a sárgabarack cukortartalma. Ti mit tapasztaltatok? Kérlek írjátok meg azt is hogy mennyi cukrot tettetek bele ha tettetek és hogy melyik megye ha lehet. Köszönettel.

Keress kérdéseket hasonló témákban: cefre, pálinka, főzde

  okt. 10. 09:10  Privát üzenet  

A válaszok

Az idén tényleg volt egy hosszabb időszak, amikor alig sütött a nap, de nem emlékszem, hogy ez a barackérés melyik szakaszába esett. Tuti érintette. A napfény viszont fontos, talán a legfontosabb a cukortartalom emelkedéséhez.


Attól is függ a mennyiség, hogy jó volt-e a cefréd, hogy vigyáztál rá....


Bocsi, hogy nem tudok én most mennyiséggel szolgálni, barackot nem szoktunk főzetni.


Viszont én csak örülnék, ha nem mindig a várható legmagasabb mennyiséget kapnám....

Mi ismerősökkel közösen szoktunk epret főzetni. (Faeper, nem a szamóca.) És mindig a lehető legtöbb mennyiséget főzik nekünk. Vigyázunk a cefrére, jó szokott lenni, cukrot nem adunk hozzá. Viszont a napfény és az eső minden évben változó. Szerintem az idei év nem volt kedvező az epernek, mégis sok pálinkánk lett. (A barack is hasonló időben érik....) És ilyenkor mindig gyanakszom a főzdére, hogy mi van ha átver és tesz bele cukort utólag és azért lesz mindig maxunk????


Érted.... Ha nekünk is évről évre más lenne és ez arányos lenne a napfénnyel, akkor jobban bíznék a főzőben, mint így, hogy sokat főz....



A válaszíró 63%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/8Időpont okt. 10. 09:22 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Köszönöm a meglátásiadat, hasznos infók és jó meglátások. Megbízhatónak tartottam idáig a főzdémet, szimpatikus emberek. De az idei évben a normál ingadozáshoz képest drasztikusan kevesebb lett a főzet. Mivel az ördög nem alszik, szerettem volna összevetni mások idei tapasztalatával az eredményt. A cefrémre nagy gonddal szoktam vigyázni, ebben nem volt különbség a korábbiakhoz képest. Remélem néhányan még tudnak írni konkrét eredményeket az idei évből.

# 2/8Időpont okt. 10. 09:34 Privát üzenet
Tudsz mondani induló cukorfokot vagy kifőzetés előtti cefre alkoholfokot?

A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/8Időpont okt. 10. 09:51 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Sajnos nem tudok. Ha tudnék nem is lenne kérdésem.

# 4/8Időpont okt. 10. 09:54 Privát üzenet
szicsabi nevű felhasználó válasza:

A 10 litert le kellene adnia minimum.

A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/8Időpont okt. 10. 18:49 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
mindentudó99 nevű felhasználó válasza:

#1 Ezt hogy érted hogy tesz hozzá cukrot és több szesz lesz? Ez azért nem így működik. Te kiforrt cefrét viszel ahhoz hiába tesz akármennyi cukrot több szesz nem lesz. Gondolom nem forralja a főzde a cefrét még másfél hónapig mikor odaviszed hanem főzi egyből. Cukor nélkül 8-10 litert ad egy mázsa barack. Plusz egy kiló cukor kb 0.8 liter pálesz.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 59%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/8Időpont okt. 10. 19:34 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
mindentudó99 nevű felhasználó válasza:

Még annyi lemaradt inkább vegyél egy saját főzőt. Én se bíznék senkiben ha más főzi a pálinkámat. Vannak helyek ahol ott lehetsz ha főzik. Ritka. Ki tudja azt adjàk e amit viszel vagy öntik e össze más cefréjével. Én magamnak főzöm legálisan bejelentve. Nincs gond

A válaszíró 59%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/8Időpont okt. 10. 19:38 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Rejtvényjáték 728x90

Elő- és utópárlattal tudják max. megtolni, megtoldani a kihozatalt, azt a minőségen meg észreveszed. Cukorral és élesztővel + élesztő tápanyaggal valóban újra belehet indítani az erjedést, speciális élesztővel kb. (tudtommal) 20%-os alkoholtartalomig feltornázható, na ezt is észreveszed a minőségen (nyilvánvalóan). Kizárt, hogy ilyennel tökörésznének.

Kajsziból idén 75 kilóm lett és 3% cukrot kapott, brix-et ennél nem mértem, úgyhogy azt nem tudok mondani, ebből 8,75 liter 49%-os lett, ami hát mostanra inkább 47%. Baranya. Ha ezt megtolom UP-al mondjuk kb. 25-30%-ig engedem a tisztázást, akkor lesz közel 10 liter. (ezt az 1. hozzászólónak)



A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/8Időpont okt. 11. 19:29 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Ti milyen állapotban lennétek 1 liter sörtől,2deci Jagertől és 2 deci vodkától amit 2.5 óra alatt isztok meg?
2 liter 10%-os bornak mennyivel kéne többnek lenni mennyiségileg hogy ugyanannyi alkoholtartalma legyen mint 2 liter 10,5%-osnak?
Mennyi a sárgabarack forrási ideje cefreként?
Milyen áron megy mostanában az 50%-os házi birs pálinka literje?
2 liter alkohol mennyire káros a szervezetemmek?
Mennyibe kerül 1 liter sargabarack palinka?

Kérdések az Ételek, italok rovatbólKérdések a Bor, sör, röviditalok rovatból








Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!