Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért éri meg jobban vásárolni...

Miért éri meg jobban vásárolni a drágább sört mint az olcsót?

Figyelt kérdés
Mit kell nézni a söröknél a minőségben? Ha elmegyek valahova sörözni akkor inkább érdemes a drágábbat venni mint a legolcsóbbat? Miért? Igen jobb az íze a drágábbnak, de mit kell nézni pl az összetevőkben? Mi a lényeg?
2020. jan. 27. 22:13
 1/6 anonim ***** válasza:
69%
Finomabb.
2020. jan. 27. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 Phoney ***** válasza:
100%

Nem kell nézni semmit, meg kell kóstolni, össze kell hasonlítani. Utána majd felnőtt ember módjára eldöntheted, hogy neked melyik éri meg.

Az összetevők nem árulnak el biztosat, de ha a komló mellett komlókivonat is van, illetve tartalmaz kukoricadarát, az többnyire nem jó jel. Ezek hiánya viszont még nem garantálja a jó sört.

2020. jan. 27. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
97%
Ezt csak akkor tudod igazán, ha kipróbáltál párat. 30 éve azt hittem mindegy hogy kőbányai, soproni vagy dreher. Ma, hogy sokféle német meg bajor sört megkóstoltam, meg voltunk kis sörfőzdékben frankoknál, kialakult egyfajta ízlés.
2020. jan. 27. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 Silurus ***** válasza:
95%
Az ízlésed a lényeg! Ha jobban szereted a kőbányait, mint az edelweisst, akkor idd azt!
2020. jan. 27. 23:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Azt idd ami neked jobban ízlik! Ne azért vegyél drágábbat mert játszani akarod a sznobot. Nekem búzából az Edelweiss, szűretlenből a Hoogarden, de "sima" sörből a sima Borsodi ízlik a legjobban :)
2020. jan. 29. 00:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Én például sörben az íz összhatását és a szeszfokot egyaránt nézem! Nem vagyok alkoholista, de nekem 5% alatti sör már gyenge, magamnak nem is veszek 5% alattit, legfeljebb csak kóstolóba, inkább a már megszokott erősebbeket, az ilyen erősek viszont már inkább prémium minőségben fordulnak elő, ami nyílván már önmagában is kicsivel drágább, a magasabb szeszfokért pedig szintén többet kell fizetni! Persze élelmiszerboltokban az 5-7% közti sörök sem luxuscikkek, ilyenekből teljesen megszokott a fél liter sörért 300 Ft alatti ár! A kézműves sörök viszont már más kategória, ott például 4.6% 3.3 decisből sem ritka a 400-1000 Ft közti ár!

Az íz pedig szintén más dolog. Egy átlagos sör 3 összetevőből áll: víz, árpamaláta, komló. Vannak olyan sörök is, melyekben mindezek mellett van még kukoricadara is, amitől keserűsége mellett kissé édeskésebb íze is lesz, viszont egyes emberek szerint ez csak rontja a minőségét, és olcsó kommersz sör hatását kelti, mások szeretik, nekem meg tökmindegy, mint mondtam, én az íz összhatását figyelem. Ez mindenki saját szája ízlése, egyéni döntés, a Kronenbourg 1664 pedig még glükózszirupot is tartalmaz!

Erre így nem tudok mit mondani, esetleg ha gondolod, kóstolj meg többfélét is, aztán majd eldöntön magad, melyik hogy ízlik, én ezt szoktam csinálni!

2020. febr. 1. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!