Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Lenne pozitív hatása aromafels...

Lenne pozitív hatása aromafelszabadító enzimet a szilva cefréhez adni?

Figyelt kérdés
A szükséges pektinbontó és fajélesztő hozzá lett adva és lezárva kotyogósan forr a cefre egyedül a 17-20 fokos hőmérsékletet nem tudom megteremteni. Még ezen az enzimen gondolkoztam. Esetleg szilvához adott ilyen enzimet valaki? (Használtam már ilyet de csak bírshez) Szilván dobna valamit?

#cefre #enzim #szilva #aromafelszabadító #LALLZYME BETA
2020. júl. 30. 15:49
 1/2 anonim ***** válasza:

Lallzyme-el az a tapasztalatom, hogy azon tud sokat hozni, ami eleve egy jellegzetesebb pálinkát adna. Szóval ugyanúgy, mint a bornál is az eleve illatos boroknál alkalmazzák. Azaz a "szilvával" még nem vagyunk beljebb, de ha megmondanád a fajtát, azzal én nem lennék beljebb, nem ismerem az összes szilvát és azt, hogy melyik ad igazán karakteres pálinkát. Én két fajta szilvát szoktam cefrézni, az egyik az jóval gyengébb ízekben, illatokban, ezen is hozott a lallzyme valamennyit, de ne számottevő azaz nem csodatévő, és ezt csak én vettem észre, másoknál, akiket megkínálok nincs meg a "mihez képest" ugyebár, náluk az van, hogy "a jobbikból töltsél". Amelyik meg eleve egy illatos gyümölcs na azon még irdatlanul sokat hoz. Érdekes ennél észrevették a különbséget az ismerősök is (az előző évhez képest, pár éve történt mikor először próbáltam ki a lallzyme-et) és azzal cikiztek, hogy hát ezt mégis hogyan, aromás? Mondom a keresztanyátok, az a-romás!

Amit minden esetben alkalmazok az az Optimum White, ez is rengeteget hozhat egyébként az ízen, illaton! Lallzyme-et meg pár gyümölcsön alkalmazok, mert azért ez egy eléggé drága dolog, ilyen a bodza, az a szilva, amit említettem (nem tudom milyen fajta, beazonosíthatatlan), és az alma, a körte, ezek közül az arató körtén, a Bosc-on, a pamuk almán, a jonathan almán. Próbáld ki, mármint a lallzyme-et. Max. bukod az árát, mert hozzávetőlegesen felesleges volt, de szerzel tapasztalatot, hogy jövőre erre a gyümölcsre érdemes-e tenned. Van viszonyítási alap? Tudod kb. milyen lett a tavalyi, van még belőle?

Ha csak 25 fokos hőmérsékletet tudsz teremteni, az is még megfelelő lehet, de e fölé azért ne nagyon menjen, ha más lehetőség nincs, akkor hűtsd pl. vizes pokróccal, akár jéggel, ami megoldható.

2020. júl. 31. 06:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válasz! Megpróbálom akkor hátha valamit segít aztán leírom én is ide a tapasztalatom!
2020. júl. 31. 07:02

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!