Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Csak a Tokaji borvidéken...

Csak a Tokaji borvidéken képes a szőlő aszúsodni?

Figyelt kérdés
Más vidéken is képes?

2020. aug. 4. 12:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, máshol is, de a tokaji klíma alkalmas arra legjobban.
2020. aug. 4. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
39%

Bárhol lehet csak Tokajban ismerték hogy asszús bort csinálnak belőle .

Amúgy Magyarország szőlőtermelő vidéke a Szerémség volt . Ott a török kiirtotta a magyarokat utána lett Tokaj .

2020. aug. 4. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2020. aug. 4. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem, de csak az ottani szőlőből, azzal az egy fajta, ott élő nemespenésszel aszúsodott szemekből készült bort lehet aszúnak nevezni
2020. aug. 4. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Persze, tudom, hogy csak azt lehet aszúbornak nevezni, de nem is ezt kérdeztem, hanem azt, hogy maga a az aszúsodási folyamat máshol is végbe mehet-e, nem csak Tokajban? Mert ugye ott egyedüli mikroklíma van.

De ezek szerint igen, máshol is végbe mehet a folyamat.

2020. aug. 4. 16:41
 6/6 anonim ***** válasza:
45%
Igen, portugál jégborom van, ami pont olyan aszú, mint a tokaji.
2020. aug. 4. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!