Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miben változtat a vodka...

Miben változtat a vodka készítésekor a keményítő bontó enzim?

Figyelt kérdés

sok oldalt megnéztem ezzel kapcsolatban. mindenhol irják, hogy "javasolt", de sehol sincs megjegyezve, hogy pontosan miért?

az érdekelne konkrétan, hogy ez miben változtat az adott "cefrén"?

pl: több cefre lesz? vagy esetleg gyorsítja a folyamatot, netán a minőségén javítana?



#cefre #vodka #keményítő bontó enzim
2020. okt. 4. 10:54
 1/6 anonim ***** válasza:
88%
A keményítőből csinál cukrot ez az enzim.
2020. okt. 4. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 Phoney ***** válasza:
70%
Ha ennyire nem érted, hogy mit csinálsz, akkor inkább ne erőltesd a vodkacsinálást. Hogy házilag illegális, és ezért ezt a kérdést nem is tehetnéd fel itt, az ehhez képest szinte mellékes. (Meg egyébként se vodka lesz belőle, hacsak nincs olyan oszlopod, ami 96%-os középpárlatot ad.)
2020. okt. 4. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 lakatos kazán válasza:
24%
Az előző válaszolónak ajánlom a magyar helyesírási kéziszótár beszerzését és tanulmányozását. Hogyha ez megtörtént, akkor következhet a mások kioktatása (oktalanul). Bármilyenféle alkohol főzése otthon 50l-ig legális, szóval legalitását tekintve helyes a kérdés. A vodka fogalmát nem az határozza meg, hogy 96%-os legyen az alc. szintja, hanem az, hogy minnél kevesebb ízanyag kerüljön az italba. Ezt el lehet érni töbszöri lefőzéssel (akár 5-6) vagy szűréssel. Szerintem egy témában ne adj választ, hogyha kettő oldallal többet olvastál el mint a kérdező Mr. Phoney
2020. okt. 4. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 Phoney ***** válasza:
63%

ma 12:33

Neked meg ajánlom a hatályos jövedéki törvényt ( [link] ), bár gondolom nem nagyon érdekel, úgyhogy:


„19. magánfőzés: a párlatnak a magánfőző, több tulajdonostárs magánfőző esetén valamely tulajdonostárs lakóhelyén vagy gyümölcsöse helyén használható, legfeljebb 100 liter űrtartalmú, párlat-előállítás céljára kialakított desztillálóberendezésen a magánfőző által végzett előállítása;”


Hogy magán- és bérfőzésben mi a „párlat”, az pedig itt derül ki:


„21. * párlat: a - nyers párlat kivételével - 2208 20 19, 2208 20 28, - az armagnac kivételével - 2208 20 69, 2208 20 88, 2208 90 33, 2208 90 38, 2208 90 48, - a calvados kivételével - 2208 90 71 KN-kód szerinti termék, továbbá a 2208 90 56 és 2208 90 77 KN-kód szerinti termékek közül a seprőpárlat;”


Ezek a KN-kódok a gyümölcspárlat, törkölypárlat, borpárlat, seprőpárlat vámkategóriái. (Nem, a szilvából finomított vodka nem tartozik ide.)


Őszintén, te hol olvastál arról, hogy „bármilyenféle alkohol főzése otthon 50l-ig legális”? Én is el akarom olvasni!


Ajánlom a vodka szabályozását is, akár a 110/2008 EK, akár az új 2019/787 szerint, de ezt már rád bízom. Utána majd „következhet a mások kioktatása (oktalanul).”


Ez a helyesírásosdi pedig, hát igen nagy szavak ezek valakitől, aki „minnél” kevesebb ízanyagról beszél (tudom, csak elütötted).

2020. okt. 4. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Kedves Phoney!

A kérdésemre a kioktatás nem válasz, másrészt nem tudom melyik mondatban találtad meg azt, hogy én szeretném csinálni házilag.

Ezen tények tudatában kérem fusson neki még egyszer.

2020. okt. 4. 19:19
 6/6 Phoney ***** válasza:
81%

A választ megkaptad az első válaszolótól.


Sajnálom, ha kioktatásnak tűnt, de a kérdésed alapján arra készültél, hogy elpocsékolj egy csomó krumplit vagy gabonát arra, hogy megrohaszd őket.

2020. okt. 4. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!