Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mennyivel nő az áruk évente -...

Mennyivel nő az áruk évente - 5 évente a boroknak, whiskyknek? Illetve miért drágulnak a kor alapján? Finomabbak lesznek?

Figyelt kérdés

#bor #ár #whisky #Ár növekedés
jan. 11. 23:15
 1/6 anonim ***** válasza:
70%

Borok estében az öregedés nagyon Urbán Legend. Vannak óborok, amiknek jót tehet, de közel sem jelenti azt, hogy egy Sparban, vagy más, minőséget nem garantáló üzletben kapsz olyan bort, ami valaha is alkalmas lesz óborként funkcionálni.


Whiskey esetben telejsen más a kémia és a biológia. Ott eleve magasabb az alkohol, nem indul erjedésnek, nem romlik olyan gyorsan az ital.

jan. 12. 00:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 Phoney ***** válasza:
80%

Ha megveszel egy üveg italt, annak a gyakorlatban csak lefelé megy az értéke (reálértékben), kivéve, ha az a konkrét kiadás valamilyen okból keresetté válik, amikor már nem palackozzák többé.


Hogy megveszed és egyre többet ér, az minden italfajtának csak elenyésző részénél esik meg, általánosságban viszont hülyeség. Egy drága X éves whiskynél az X év a hordós érlelés idejét jelenti.

jan. 12. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Hát :) a 30 évesnek kiadott és már 50 éves Chivas Regal azért nem éppen az, ami megromlott a kamrában.
jan. 12. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Virulitas csepp

Magyarok a bort frissen palackozzák és fogyasztják, ami hatalmas hátrány. Nem várják meg amíg a bor a csúcspontjára ér. Főleg a vöröseket.


A rozék esetén az óbor és a hordós érlelés bűnnek számít valami pervezióból, pedig a sav bomba a fröccsön kívül sok mindenbe nem jó, csak marketing. Egy lerekedett, izgalmas rozéval több kóstolón szereztem meglepetést a kedves résztvevőknek.


Egy jó kis kékfrankos palackozás után rögtön polcokra kerül, mert el kell adni és pénzt kell termelni érték helyett. Pedig, ha azzal vársz pl 5 évet, nagyon nem nyúlsz mellé.


Amióta divat a szálkás bor és a savbomba, azóta a bor számomra semmi más, csak marketing. Kémiailag előállított stabil termék és hatalmas reklám, miközben az érték alul marad.


Szerencsére a kézműves sörök jó 8-10 éve ledöntötték a bor gasztronómiai uralmát. És bizony alul maradnak a borászok, pedig potenciál náluk is ott van, csak biztosra és zsére mennek.

jan. 12. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Pénzügyi befektetésre ezek nem igazán alkalmasak. Max a limitált példányosak, de a is nagyobb rizikó és kisebb hozam, mint egy tőzsdei majom, ami csukott szemmel dob a darts táblára és az alapján veszel papírokat.
jan. 12. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 Phoney ***** válasza:

ma 15:15

Az rendben van, hogy a Chivas nem rohad meg a pincében, csak nem kapsz érte annyit sem, amennyiért 20 éve reálértékben megvetted. Mivel skót blended whiskyből 1-1 kiadásból egyre szarabbakat palackoznak az elmúlt évtizedekben, a legtöbb potenciális vásárló feltételezi, hogy régen sem volt sokkal jobb, szóval nem sokkal adnak többet a mai áránál, ami kevesebb, mint a régi.

jan. 12. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!