Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Így lehet piát csinálni? Mit...

Így lehet piát csinálni? Mit gondoltok az alábbi receptről?

Figyelt kérdés

-2 literes kólásüveg

-40 dkg cukor

-1 darabka élesztő

-1 koton


Belerakom az üvegbe a cukrot és az élesztőt, felengedem vízzel, és összerázom, ráhúzom az üveg nyakára a kotont.


Amikor nagyon felfúvódik a koton, kiengedem belőle a széndioxidot és visszahúzom az üvegre


8 nap múlva az üveg tartalmát átszűröm kávefilteren.


Egy tizen-valahány százalékos alkoholtartalmú piát kapok, ami kb. 10 napig fogyasztható.



2021. nov. 6. 18:27
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Ettől megvakulhatsz etil alkohol mellett metil alkohol is képződik az erjesztő bakteriumok által.
2021. nov. 6. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
elvileg működhet
2021. nov. 6. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Alkohol keletkezik, de a tizen valahány % erös tulzás, meg a 8 nap is kevés ehhez.
2021. nov. 6. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 Phoney ***** válasza:
54%

Semmilyen élőlény nem él meg tiszta cukros vízen, az élesztő sem.


Savtartalom nélkül nagyon könnyen félremegy vagy befullad az erjedés.


(A koton meg fölösleges, kólás flakonon bőven jó egy laza szisszenősre hagyott kupak, amin könnyen távozik a nyomás.)


Ha ezeket javítanád, akkor meg simán csak olyan gusztustalan ital lesz, hogy a legolcsóbb flakonos borral is jobban jártál volna. Cukorcefrét házilag is max. lepárlásra szoktak csinálni (vagy eladásra olyan csóriknak, akik az arcszeszt is meginnák; gyakran ezt takarja a "tablettás bor").


Metanoltól viszont tényleg nem kell tartani.

2021. nov. 7. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
#4 Akkor ha teszek bele egy szelet citromot is?
2021. nov. 7. 13:51
 6/8 A kérdező kommentje:
Onnan vettem a receptet, hogy ilyet szoktak csinálni a finn rockerek, metálosok mert Finnországban drága a pia és ki akarom próbálni, az a neve, hogy "kilju".
2021. nov. 7. 13:53
 7/8 Phoney ***** válasza:
54%
Egy szelet citrom nem elég. Nagyjából annyira kell savanyítani (jobb híján akár citromlével), hogy a cukorral együtt mustosan savanykás legyen. Tápanyagnak pl. adalékmentes paradicsomsűrítményt szoktak használni, amúgy meg kellő mennyiségben szinte bármilyen növényi anyag jó, de ha nem kerül bele elég, akkor pár százaléknál lefullad, illetve a tápanyaghiányos élesztő büdösebb kongenereket is termel.
2021. nov. 7. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 mindentudó99 ***** válasza:
Önmagában keservesen forr ki vagy ki se forr. Valami minimális gyümölcsöt tegyél bele. Pl belereszelsz egy nagy almát. Plusz sav is kell bele. Na így működhet.
2021. nov. 7. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!