Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Lehet-e házilag ecetet készíte...

Lehet-e házilag ecetet készíteni olyan borból, amit kén-dioxiddal kezeltek?

Figyelt kérdés
Megfigyeltem, hogy a palackozott bolti borok, amiket vettem, felbontott állapotban is sokáig elálltak, míg bizonyos kimérős borokból a felbontás után pár héttel finom ecet lett. És ha nem ez az oka, akkor mi lehet az oka?

2022. máj. 9. 11:48
 1/3 Senior Séf ***** válasza:
Természetesen lehet, csak alaposan át kell szellőztetni.
2022. máj. 10. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos az alapos átszellőztetés sem használ, mert nem kén és nem kéndioxid van a borban, annak ellenére, hogy így hívják. A kálium-metabiszulfitot nem tudod szellőztetéssel kivonni a borból. Szellőztetéssel feloxidálva is gátolja az ecetsav baktériumok szaporodását.

[link]

2022. máj. 12. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Valami ilyesmitől tartottam én is. Akkor inkább nem is kísérletezem a palackozott borokkal. A kimérős bor már bizonyított, meg amúgy is olcsóbb, és ugyanolyan jó minőségű.
2022. máj. 13. 10:32

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!