Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Normális ha valaki mindennap...

Normális ha valaki mindennap megiszik egy doboz sört?

Figyelt kérdés
Egy felnőtt férfi, minden este vacsi után megiszik egy doboz sört. Ritkán hétvégénte haverokkal szokott többet is inni, de hétköznap meg úgy magába nem áll neki inni sose. Ha esetleg kimarad az az egy doboz sör akkor nem csinál belőle problémát. Ez már alkoholizmusnak számít?
máj. 9. 22:38
 1/10 anonim ***** válasza:
63%

Dehogyis!

Ez olyan, mintha az ember mindennap megeszik egy kocka csokit, mert szereti

A sörben egyrészt kevés az alkohol

Másrészt egy alkoholista balhét csapna, ha kimarad

Az meg, hogyha a haverokkal iszik néha, szintén teljesen normális, főleg ha nem matt részegre issza magát:D

máj. 9. 23:16
 2/10 anonim ***** válasza:
64%

Normális .

Persze, majd jönnek a kommentek, hogy alkoholista meg stb... Mert minden nap iszik .

De szerintem napi 1 sörrel nincs semmi baj .

máj. 9. 23:55
 3/10 anonim ***** válasza:
10%
Hivatalosan ez alkoholizmus.
máj. 10. 00:39
 4/10 anonim ***** válasza:
59%

2

Majdnem megírtam hogy hülye vagy te erre senki nem mondaná, hogy alkoholizmus

Erre basszus:DDDD Megint képen köpött az emberiség, hogy még hiszek benne, hogy nem állt be az agyhalál, ó, én naiv

Mert napi egy sörrel egy alkoholista valaki, pláne, hogy leszögezték, hogy ha nem kapja meg a napi egy sört az se rázza meg, tisztelt 3, a függőségek alapja az elvonási tünet. Ez így csak olyan mintha mindennap.. nemtudom, te eszel egy almát, mert te nagyon szereted az almát. Attól még te nem leszel almafüggő, csak szereted az almát, ezért ha megteheted, élsz egy kevéssel. Ez pontosan ugyanaz, pláne, hogy ami alkohol a sörben van az elhanyagolható mennyiségű, hát alig van benne több mint egy pohár vízben (kis túlzással) meg se érzek 1 dobozt pedig nem bírom az alkoholt

máj. 10. 00:48
 5/10 anonim ***** válasza:
58%
Teljesen normális. Csak itt már az is alkoholista, aki minden nap elmegy egy kocsma előtt.
máj. 10. 07:53
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Soha semennyi alkoholnak nem kellene normálisnak számítania, de itt más a helyzet. Ha nem iszod magad rendszeresen az asztal alá, semmi probléma, még ajánlott is... (ugye a termelők védelméért)
máj. 10. 14:14
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha kórházba kerülne, és nem ihatná meg, okozna gondot? Ha igen, az már függés. Nem csak az lehet függő, aki lerészegedésig iszik.
máj. 10. 14:50
 8/10 anonim ***** válasza:

Hogyha nem zavar, hogy akár napok is kimaradnak, akkor semmi baj.

Viszont aggasztó, hogy minden nap muszáj vagy sörözni - ez függőség, akkor is, hogyha nem hullarészegre iszod magad.

Értelmes ember mondjuk megiszik hetente egy-két pohár bort, vagy még annyit sem, de nem minden nap sörözget.

máj. 11. 11:50
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem zavar ha napokig kimarad. Egyszerűen csak jól esik legurítani egy sört vacsora után.
máj. 11. 14:11
 10/10 anonim ***** válasza:
Én egy pohár bort szoktam. Ez egy szokás inkább. Nem baj, ha kimarad. De ha reggel nem kapok kávét, na akkor kiakadok. Az is elvonási tünet, sőt súlyosabb.
tegnap 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!