Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen az élet teljesen...

Milyen az élet teljesen alkoholmentesen?

Figyelt kérdés

Itt arra gondolok, hogy sem szulinapom nem iszik az ember egy kortyot sem, sem máskor.

Rájöttem hogy rossz hatassal van ram az alkohol es mar nem szeretnek berugni. Nem iszom sokat 2-3 havonta viszont akkor rengeteget es vállalhatatlan leszek. Undoritoan viselkedek es másnap egésznap sírok zokogok.

Ezért eldöntöttem hogy nem fogok inni. Nincs ertelme, nem hianyzik, és szinte csak negatív emlékem van róla.

2025. júl. 6. 13:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
61%

Teljesen nem lettem antialkoholista

Néha jól esik pár havonta akkor is módjával.

2025. júl. 6. 13:28
 2/16 anonim ***** válasza:
86%

Jelen pillanatban nem iszom semmit, már hónapok óta, és jobb lett szinte minden szempontból. Több időm van, jobban tudok koncentrálni a munkában, és jobban is érzem magam. Nincsenek fejfájások, nem idegeskedek annyit, egyszóval másabb az élet így.

Mondjuk én napi szinten ittam pár sört évekig, de csak a pénzt vitte, egy idő után kezdtem többet kívánni, fel is ugrott a szint kicsit. Sok volt. Besokalltam én is magamtól.

2025. júl. 6. 13:34
 3/16 A nagy Levin ***** válasza:
80%

Nem tudom. Én ritkán iszok alkoholt, akkor is egy sör, vagy egy pohár bor, még ritkábban egy-két feles. Részeg azt hiszem akkor voltam utoljára, amikor leszereltem (több, mint 30 éve).

Viszont jól esik mondjuk egy sült kacsacombhoz egy üveg sört meginni.

2025. júl. 6. 13:49
 4/16 anonim ***** válasza:
88%
Teljesen jó. Nekem valamivel könnyebb dolgom volt letenni az alkoholt, mivel epilepsziát diagnosztizáltak nálam. Előtte sem ittam nagyon sokat, de egyre többet minden hétvégén, egyedül a szobában, mint egy lúzer. Azóta kevésbé érzem magam szarul, pénzem is több, szóval minden szempontból csak pluszt adott.
2025. júl. 6. 14:10
 5/16 anonim ***** válasza:
86%
Jó. Soha nem alkoholizáltam, nem is hiányzik.
2025. júl. 6. 15:31
 6/16 anonim ***** válasza:
70%
Nem sok minden. Én iszok is meg nem is, mert évente tartok 3 "tiszta" hónapot amikor semmit, még egy sört se iszok. Inkább az itallal együtt járó társaság hiányzik.
2025. júl. 6. 15:56
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha 2-3 havonta iszol csak, miért olyan nehéz elképzelni?
2025. júl. 6. 16:07
 8/16 A kérdező kommentje:

Nem nehéz egyebkent elkepzelni

Csak altalaban azert unnepleseknel elokerul. De sokkal tobb a rossz emlekem az alkohollal mint jó

2025. júl. 6. 18:23
 9/16 anonim ***** válasza:
62%

Soha életemben nem ittam egy kortyot sem, 48 vagyok.

Lehet attól valaki társasági ember, én is az vagyok.

Egyszerűen egy minimálisan kultúrált társaság nem olyan proli, hogy itat- az én barátaim, szeretteim ilyeneken nem akadnak fenn, hogy ha összeülünk és valaki iszik egy sört, a másik egy pohárka valami tömény-égetett szeszt, én meg pl egy kávét vagy üdítőt, mert nem ezen múlik ám.

Ott kell hagyni azt, aki van olyan bunkó, hogy erőszakoskodik vagy tukmál.

2025. júl. 6. 19:20
 10/16 anonim ***** válasza:
79%
Szép lassan a környezet megszokja. Teljesen élhető az élet alkohol nélkül is. Ez csak ilyen magyar idiótizmus, hogy csatak részegre kell az embernek magát innia.
2025. júl. 6. 23:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!