Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Alkoholista vagyok, hogyha 50...

Alkoholista vagyok, hogyha 50 éve minden nap megiszok egy deci vörösbort?

Figyelt kérdés
Vacsora után. Ha kimarad mert vezetek este vagy van valami családi programom akkor nem tudok elaludni, illetve az emésztésem is összeomlik. Puffadok, teltségérzetem van kb. egész este, a kedvem is rosszabb.
okt. 14. 17:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
37%

Miért kamukérdés? Olyan nehéz elhinni, hogy valaki megiszik minden nap egy deci bort?

Amúgy az itt válaszolók nem láttak még igazi alkoholistát, ha szerintük ez alkoholizmus.

okt. 14. 19:04
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, igen, a gyk közönsége szerint masszív alkesz vagy :DDD
okt. 15. 05:53
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg, én az vagyok?

Semmit alkoholt nem fogyasztok egész évben, de:

Minden évben a születésnapomon megiszom egy pohárka martinit.

A kritériumoknak megfelelek, mivel rendszeres.

Alkesz vagyok?

okt. 15. 05:57
 14/16 anonim ***** válasza:

#13 Nem a mennyiség a lényeg, hanem, hogy nem képes a napot végig csinálni anélkül a pohár bor nélkül.

Te ha eszméletre iszod magad is, az év 364 napján nem iszol, és nem vagy rosszul miatta, neki kvázi elvonási tünetei vannak.

okt. 15. 15:21
 15/16 anonim ***** válasza:
50%
Nézőpont kérdése. Orvosilag feltehetően igen, mert kialakult függőség van jelen. Kulturálisan azonban nem feltétlenül, hiszen a bortermelő vidékeken, különösen ott, ahol az ivóvíz minősége kifogásolható, ez része a táplálkozás kultúrájának.
okt. 16. 18:53
 16/16 anonim ***** válasza:

okt. 16. 18:53

Tehát ugyanolyan alkoholisták, mert a mindennap alapvető részévé vált...

nov. 7. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!