Az igaz, hogy a fedél nélküli felebarátaink (hajléktalanok) képesek ,,megszelídíteni" a fagyállót, azaz olyan helyen, olyan módón és pont annyi ideig tárolni, amely miatt alkalmas emberi fogyasztásra (olcsó rozé alternatíva), esetleg szemmosásra?
Az utóbbi (szemmosásos) esetet a saját két szememmel láttam két hete!
NEM akarom kipróbálni, csak elméleti a kérdés!

válasza:QAbból alkoholt csak laboratóriumi körülmények között lehet desztillálni.
Ám rengeteg víz és minimál fagyálló elfogyasztása berúgásos állapotot okoz, és hát szemmosásra is jó.

válasza:Akkor azt a fickót akkor láttad utoljára :D
Ha a fogyasztásától esetleg nem dobta fel a talpát, a szemmosástól tuti megvakult és leesett valahonnan vagy valahova :D
Kapcsolódó kérdések:
Jelenleg gyógyszertári alkohol és desztillált víz keveréklel tisztítok, de arra gondoltam, ez ugyan az és olcsóbb.
Nem oldódnak ki belőle valamiféle olyan anyagok amik nem kívánatosak például a borban?
1 liter pálinkához 3-4 gramm aszkorbinsavat adnék, az izét szerintem javítja (már megkóstoltam).
A nálunk nem kapható everclear-t szererném vele helyettesíteni.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!