Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ti milyen mennyiségű sört...

Ti milyen mennyiségű sört kértek vendéglátó helyen?

Figyelt kérdés

máj. 6. 07:36
A kérdező szavazást indított:
Pikolo (2 dl)
Pohár (3 dl)
Kis korsó (4 dl)
Korsó (5 dl)
Nagy korsó (6 dl)
Extra korsó (1 l)
23 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
26%
Kupicával, vagy stampedlivel. Persze csak magasabb kategóriájú helyeken.
máj. 6. 08:15
 2/9 anonim ***** válasza:
80%
Megnezem, mi van az itallapon aztan akkorat. Ezek kozul max 2 lesz.
máj. 6. 08:52
 3/9 anonim ***** válasza:
68%

Tökre attól függ hol vagyok, milyen sörök vannak.

Nagy részt üveges lesz az, amit választok, mert sör terén jóval finnyásabb vagyok.

Egy vodka kólát nehezebb elbacni mint egy sört.

De nekem inkább az jellemző, hogy üvegben látok valami érdekesebbet, az, hogy a kedvencek vannak csapolva csak speciális helyeken szokott lenni, mert más fajta csap kell hozzá.

Nem nagyon szeretem a világos sört, azt kb soha nem szoktam kérni.

Real ale meg belga sörök, porter meg stout dologok szoktak érdekelni, ezek meg 2-3 decis üvegben szoktak lenni. Ezek sokszor magasabb alkohol tartalommal rendelkeznek, az ember nem issza olyan gyorsan.

máj. 6. 09:32
 4/9 anonim ***** válasza:
49%

A sör mértékegysége a korsó, az meg 5 dl, legalábbis Magyarországon, ivarérett férfiak számára.

A Soproni pl. vagy 8-10 éve próbálkozott a 4 decis dobozzal... és hát nem árulnak sört azóta sem négy decis dobozban, finoman sem aratott osztatlan sikert.

A 3 decis pohár, vagy 0,33L doboz egyszerűen túl kevés sörből. És nem a meggyes, meg ilyesmi az üdítő, nem sör.

A 4 decis kiszerelést lenyúlásnak tartom, mert amúgy 5 decis áron adják és semmivel sem jobbak, mint a normális méretben adott.

A legjobb a pint amúgy, az kicsit több, mint 6 deci. A literes már hülyeség, az megmelegszik.

Pikolóról (2 dl) utoljára a lakodalmamon hallottam, amikor a zenekar elkezdett lealjasodni már akkor, amikor mi még a házasságkötő teremben voltunk. A tulaj meglátta, megmondta a zenészeknek, meg a pincéreknek p, hogy a zenészek mostantól akkor kapnak bármit is ásványvízen kívül, amikor ő adja. A vacsora után kaptak egy-egy pikoló sört. :)

máj. 6. 09:55
 5/9 anonim ***** válasza:
85%
2-3 korsót szoktam inni, attól függ.
máj. 6. 11:45
 6/9 anonim ***** válasza:
88%
Üvegeset iszok, 0,5 l-t. De ha van valami érdekesebb sör kisebb kiszerelésben akkor persze kipróbálom.
máj. 6. 11:48
 7/9 anonim ***** válasza:
85%
Nem vagyok nagy sörrajongó, de ha mégis azt iszom, akkor általában 50 centilitert kérek.
máj. 6. 12:01
 8/9 anonim ***** válasza:
16%
semmenyit nem iszom sőrt ,inkább valami alkohol mentes koktélt.
máj. 6. 12:11
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, ha erősebb pl belga sör akkor csak 3dl körül, amúgy korsó
máj. 6. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Melyek a legprolibb vendéglátóhelyek a XI. kerületben?

Olyan vásárcsarnokos büfé jellegűekre gondolok.

Régen a törvényi szabályozás előtt mitől függött hogy egy kiskorú kaphat-e boltban vagy vendéglátóhelyen piát?

akkor is volt már valamiféle szabályozás hogy láthatóan kistini nem vehetett kocsmában piát, csak idősebbnek kinéző, vagy hogy működött ez azelőtt mielőtt kötelezően mutatni kellett a személyit?

Tudtok mondani finom, minőségi whiskeyt? Hol lehet kapni Budapesten vendéglátóhelyen kóstolóba?

Egy barátommal beszélgettünk, ő azt mesélte, hogy milyen finom whiskeyt ivott a nyaralásán, én pedig mondtam neki, hogy a whiskey gondolatától is rosszul vagyok, párszor kóstoltam, de nagyon nem jött be az íze. Azt mondta, hogy régen ő se szerette, de ez nagyon finom...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!