Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Főztem pálinkát, ami a második...

Főztem pálinkát, ami a második főzésre kristálytiszta lett. Beállítottuk a szeszfokot desztillált vízzel 45 fokra (a desztillált vizet is a pálinka lepárlóban készítettem kétszeri lepárlással), másnapra opálos lett (ködös). Mit tehetnék ellene?

Figyelt kérdés
2011. szept. 16. 06:59
 1/3 anonim ***** válasza:
96%

Kozmaolajos, azért opálosodott be. Ezt lehet szűrni, deríteni, vagy így ahogy van, szemet befogva meginni.

Legközelebb óvatosabban fűts és hamarabb válaszd le az utópárlatot.

2011. szept. 16. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim válasza:
100%

nem jó a desztilált víz amit csináltál, gyógyszertári desztilált víz akár 5ször is megvan szűrve, de lehet hogy nem jól csináltad a főzést

első párlánál csak éppen addig kell amíg ég, ha egy nagyon picit ég csak akk azt ne engedjétek bele máskor másodikra meg az első 4 dl öntsétek ki, nem célszerű macskának vagy kutyának adni (túlpörögnek és nekiszaladhatnak az égő tűznek... az én cirmim beleugrott a tűzbe :( )

utána ha szép tiszta akk ne abba szűrj desztilált vizet mert az elég koszos lehet...

2011. szept. 16. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Te tényleg vagy olyan hülye vagy hogy pálinkát adsz a macskának hogy utána halálraégjen? Fel kellene az ilyet állatkínzásért jelenteni ...
2011. szept. 16. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!