Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » 4l viz egy kg cukor meg egy...

4l viz egy kg cukor meg egy sárga élesztőkocka be tud érni 30 fokosig?

Figyelt kérdés

2012. nov. 5. 20:29
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem. 18-22 alkohol foknál elpusztulnak az élesztő baktériumok és leáll a fermentáció.
2012. nov. 5. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 Phoney ***** válasza:

1. Az élesztő általában 15% alkoholtartalomig él.


2. Az élesztő tápanyag nélkül szintén elpusztul. Nem, a cukor nem az. Az élesztőkockában pedig nincs elég ennyi cukorhoz. A sima cukros víz egyszerűen nem forr ki. Paradicsomsűrítményt meg gabonát szoktak adni hozzá, és még úgy is könnyen befullad.

2012. nov. 5. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
A mádodik jól írja 15%-osnál erősebb alkohol nem képződhet!Normális erjesztésű bor 15%-os!
2012. nov. 5. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Akkor a nagyapám fehérbora nem normális erjesztésű, mert az 20-23% közötti :D
2012. nov. 6. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!