Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A bort mivel érdemes keverni?

A bort mivel érdemes keverni?

Figyelt kérdés
A vadász (boroskóla) kivételével. Természetesen nem minőségi borral akarom, olcsó borral szeretnék kipróbálni valami borkoktélt. Van itthon egy üveg száraz egri bikavér, meg egy üveg édes la fiesta. Melyikhez mit keverjek?
2013. máj. 28. 22:24
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Természetesen vörösről van szó.
2013. máj. 28. 22:25
 2/18 anonim ***** válasza:
A bikavért ihatnád magában, vagy lehet Jägerrel, La Fiesta viszont tapasztalataim szerint már-már kannás minőség, én Bolero italport javasolnák, elsőre meredek, de meglepően jó a végeredmény, kifejezetten ihatóvá teszi a cuccot, pláne egy partin, ahol amúgy sem a minőség az elsődleges szempont, ugye!:D
2013. máj. 28. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 Forcel válasza:
hmm :) Létezik errefelé a macifröccs nevű dolog elég finom és ütős is : bor szóda málnaszörp :) de ha 1/1 be bekevered szénsavas szőlőlével akkor is nagyon finom tud lenni ;)
2013. máj. 28. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim válasza:
rostos narancslével. vizespohárban kell elkészíteni, a narancs legyen alul és óvatosan kell ráönteni a bort, hogy megálljon a tetején. látványos és finom:)
2013. máj. 29. 00:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
A La Fiestát én a mosogatólével keverném, és engedném le a lefolyóba. :) A bikavérhez nem tudok jobbat a kólánál. Jó italt pedig csak jó alapból lehet csinálni.
2013. máj. 29. 00:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:

[link]

Hátha megszáll az ihlet. :)

2013. máj. 29. 03:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:

A kevert italoknál alapszabály hogy a leggyengébb minőségű összetevő határozza meg az ital minőségét, azaz a rossz bort nem javítod fel vele, max amit hozzáteszel azt rontod le a pancsolt bor szintjére.

"egy báros"

2013. máj. 29. 07:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:

Ha nagyon ergya a BOR, akkor minőségileg nem nagyon lehet menőbbet csinálni belőle, max. ihatóbbat, ami könnyebb lenyelni és beb*szni. Ehhez Bolero italpor szükséges(kólás) Lehet kísérletezni az arányokat,de nem kell sok, mert piszok édes. Kólával hígíthatod, ha akarod. Elég alkesz-mód, de ha csak a érzés a lényeg, akkor ez a jó.


vagy sima vkb.

2013. máj. 29. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
*vbk
2013. máj. 29. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 Phoney ***** válasza:

„a leggyengébb minőségű összetevő határozza meg az ital minőségét, azaz a rossz bort nem javítod fel vele”


Ez érvényes a koktélok többségére (mivel általában úgy találták ki őket, hogy az összetevők kiegészítsék és ne elfedjék egymást), de ettől még megvannak az ízelfedés csodaszerei is (ami általában cukor+valamilyen ízesítés). A boroskóla gyakorlatilag a vermut primitív, hígított megvalósítása (ti. fűszerkivonatok és cukor), a vermutkészítés pedig a borjavítás leghatékonyabb eszköze (attól függetlenül, hogy a kereskedelmi vermut ma jellemzően semleges vagy – ritkább esetben – jó borból készül).


Lehet, hogy az öccázas bikavér kólával sem lesz mestermű, de kimondottan finomabb lesz, hacsak nincs az embernek zsigeri undora a tipikus boroskólaíztől, ami alapjában véve pedig nem rossz dolog, és nem is véletlenül találták ki annak idején. (Ti. a kóla receptjét eredetileg vörösborhoz állították össze, mert a szesztilalom előtt még abból készült, nem vízből. Valszeg annak a jellegét hivatott alapszinten pótolni ma a foszforsav, ami szerencsére az ízben nem adódik össze a bor savasságával.)


Véleményen szerint a megfelelő fajtájú gyümölcsszörp is csodát tesz a gyenge borral, fehérborral az alma/bodza, vörössel talán a feketeribizli, főleg ha fröccsként kombináljuk.

2013. máj. 29. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!