Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok

A kérdés
tothrichard1 nevű felhasználó kérdése:

Hogy főznek pálinkát nem érjesztett gyümölcsből?

a cefrekirályokban volt egy rész amikor nem wiszkit hanem pálinkát főztek. megvették a gyümölcsöt egyben (banánt) és már főték is. ez hogy lehetséges? Nem is erjesztették cefrének.

Keress kérdéseket hasonló témákban: cefre, pálinkafőzés, pálinka, Cefrekirályok

 2013-10-08 22:30  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
1 2
Phoney nevű felhasználó válasza:

Erjesztés nélkül sehogyansenem. Nemcsak pálinkát, hanem semmiféle alkoholt nem lehet anélkül főzni (hacsak nem kész alkoholt öntenek az üstbe, mint pl. az abszint, a gin, az ouzo vagy a geist esetén).

Abban a sorozatban sokszor ki szoktak felejteni „véletlenül” 1-2 mozzanatot, nyilván hogy nehogymár a néző elkezdjen otthon zugfőzni és még sikerüljön is neki.

A válaszíró 87%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/11Időpont 2013-10-09 07:29 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
gabrincs nevű felhasználó válasza:

Sehogyan sem.
Az valami kamu akkor.
Erjedés nélkül nincs pálinka.
Banánból pálinka? Pff

A válaszíró 89%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/11Időpont 2013-10-09 17:23 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Mert azt lehet,hogy beáztatták valami metil alkoholos cuccba, és így főzték le..vagy mit tom én

A válaszíró 59%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/11Időpont 2013-10-12 14:38 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Gondolom a cefrézés hosszú folyamatát kihagyták :)
banánpálinka? Megkóstolnám! :)

A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/11Időpont 2013-10-14 01:00 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

uraim, itt a cikk a videót nem találtam
[link]

# 5/11Időpont 2013-10-16 21:53 Privát üzenet
A kérdező kommentje:

Bé kérdésem az lenne ha a cefréről a nyomást minden nap leengedjük nem befolyásolja a keletkezett pálesz erősségét illetve mennyiségét?

# 6/11Időpont 2013-10-16 21:55 Privát üzenet
Phoney nevű felhasználó válasza:

Mivel ez nem rendes dokumentumfilm, hanem színészekkel eljátszott (ha akarom, show-) műsor, ilyen „apró hibák” simán becsúsznak. Itt nem a szakmaiságon van a hangsúly, hanem a szórakoztatáson...

A cefrét eleve nem kell nyomás alatt tartani, simán lefeded vagy kotyogót teszel rá. A zajos főerjedés alatt napi többször megkevered, és lenyomkodod a bundát. A csendes erjedés alatt már vigyázni kell a CO2-rétegre, akkor már csak a bundát nyomkodod le.

A válaszíró 87%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/11Időpont 2013-10-17 07:56 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
banánból eleve nem lehet pálinka, csak párlat!

A válaszíró 48%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/11Időpont 2013-12-18 00:23 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Hy!
Nem vagyok benne biztos,lehet hülyeséget írok de akkor lécci szóljatok már ha nem így van mert Én is most kezdeti tájékozottságban vagyok :)
Nem vagyok benne biztos,de azt hiszem hogy a sört valahogy úgy csinálják,legalábbis egyik módja hogy főzik,malátázzák és asszem ezzel készen is vagyon,tehát ha ez így van akkor gabonából akár egy alágyújtással el lehet intézni a párlatfőzést is,de aztán lehet hogy hülyeséget írok....
Amúgy az is lehet hogy ezeknek van spéci szerük ezek biztos hogy itthon is tiltottak,pl valahol műtrágyából főznek alkoholt.Szóval elképzelhető hogy van olyan adalék amit csak vízhez tesznek és csak főzni kell ,a gyümölcs az csak aromát adná mintha aromatornyot használnánk a pálinkafőzőn,a szeszt meg az adalék adja.

A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/11Időpont 2013-12-18 18:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Phoney nevű felhasználó válasza:

18:27, csak azért írom le, mert külön kérted: nem így van.

Gabonából bonyolultabb szeszt főzni, mint gyümölcsből. (Ti. erjesztés előtt +1 lépés cukorrá alakítani a benne lévő keményítőt.)

Műtrágyából nem főznek alkoholt (hanem élesztőtápnak használják a cukros víz – cukorcefre – megerjesztéséhez)

Nincsen semmiféle adalék, ami egyből alkoholt varázsol a cukorból.

A válaszíró 87%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/11Időpont 2013-12-18 18:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Hány kiló cefrének való gyümölcsből lesz 1 liter cefre? Kifőzdék hol, mennyiért?
Mi volt a legérdekesebb pálinka vagy párlat, amit ittatok? Milyen gyümölcsből készült, így értendő a kérdés
Bármilyen fagyasztott gyümölcsből lehet lekvárt csinálni?
MIt tehetnék hogy ne színeződjön el a turmix (szebb színű legyen)? Vagy milyen más alapvető gyümölcsből, zöldségből készíthetnék finom turmixot?
Aszalt gyümölcsből lehet bort készíteni?
Mennyi pálinka készíthető kb. 200 liter gyümölcsből?

Kérdések a Ételek, italok rovatbólKérdések a Bor, sör, röviditalok rovatból








Minden jog fenntartva © 2017, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu